Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Enten du er en eventyrlysten familie, en gruppe venner på utkikk etter nye opplevelser, eller en solo-reisende som søker fred og ro i naturen, kan Hemsedal tilby en minneverdig ferie uten å tømme lommeboken. Her er våre beste tips for å gjøre din neste fjellferie både rimelig og morsom.
Av: Katarina
4 min
Oppdatert 10 mai 2024

Overnatting

Hemsedal er ikke bare kjent for sine vakre fjellandskap, men også for sitt brede spekter av overnattingsalternativer som passer alle budsjetter og spesielt om sommeren finnes det mange gode tilbud.

 • Hytter og leiligheter: Disse er perfekte for familier og grupper som ønsker å dele kostnader og samtidig nyte komforten av eget kjøkken. Sjekk ut både skistar.com, pakker, gårder og gjestehus og bedriftenes egne bookingsider for å finne den beste dealen når du skal til Hemsedal. Et tips er om dere reiser flere familier sammen, sjekk om det finnes storhytter til en rimelig pris så blir totalen helt sikkert billigere enn om dere booker hver deres hytte.
 • Hotelltilbud: Våre lokale hoteller tilbyr ofte fantastiske sommertilbud, inkludert måltider og tilgang til fasiliteter som svømmebasseng og spa. De tilbyr både pakker og rom-frokost opplegg som passer de flestes budsjett.
 • Camping: For de som virkelig ønsker å koble av i naturen, tilbyr Hemsedal flere idylliske plasser hvor du kan sette opp telt eller hengekøye under stjernehimmelen, du velger selv om du vil sjekke inn på en campingplass eller bo i naturen. Husk å følge med på allemannsretten.
Hengekøye Liza Arvidsson
Hengekøye. Foto: Liza Arvidsson
Bli bergtatt, ikke blakk – utforsk Hemsedal i sommer
Sup fagersetvatn Hemsedal KW
SUP ved Fagersetvatn

Aktiviteter som ikke tømmer lommeboken

Hemsedal er et paradis for oss som elsker friluftsliv, og det beste av alt, mange av aktivitetene her koster lite eller ingenting!

 • Fjellturer: Utforsk en rekke naturskjønne turer som passer for alle aldre og ferdighetsnivåer. En tur til Brekkefossmølla eller en tur langs Hemsila til området rundt Klokkersteinen og Hemsedal Bygdetun som tilbyr fantastiske fotomuligheter og er helt gratis. Du har også selvfølgelig alle våre turstier og Topp20-topper som du finner i appen vår, Hemsedal.
 • Sykling: Ta med sykkelen og legg ut på en oppdagelsesferd langs Hemsila eller utforsk naturvernsområdet Hydalen eller ta sykkelen helt inn til DNT hytten Kljån.
 • Fiske og SUP: Hemsedal har flere flotte fjellvann, fiskekort i Hemsedal er rimeligere dersom du kjøper fiskekort som er utenom fluesonen og har du tur så kan du få med deg mat til middagen hjem. På Grøndøla og Vannen, er det flott å padle SUP eller kano. Har du egen SUP kan du bare hive deg ut på vannet og nyte dagen, eller så finner du utleie på Hemsedal klatresenter. Husk at noen aktiviteter kan kreve en lisens eller leiegebyr, men dette er fortsatt en kostnadseffektiv måte å nyte dagen på.
 • Badeplasser Å ta en dykkert på en av våre badeplasser koster ikke noe, her kan du kose deg både på stranden i sentrum eller ta turen til Grytevatn eller om du ønsker litt mer action så er badeplassen nedstrøms fra Rjukandefossen et godt tips.
 • Hemsedal Aktivitetspark Vi har fått en ny aktivitetspark i Hemsedal og her kan du kjøre skateboard, sparkesykkel og ta en treningsøkt i treningsapparatene. Her er også en stor lekeplass, er du det på skoletid så må du la skolebarna ha førsterett på lekeplassen i friminuttene. Du finner parken på skoleplassen og husk at det er bra å bruke hjelm selv om du er voksen.
 • Besøksgård: Tilbring en dag på vår lokale besøksgård Storøygarden, hvor barna kan hilse på dyrene, et populært og bra alternativ for familier.
 • Tottelia Hopp på sykkelen å ta turen til Tottelia rett bak Fyri resort, her ligger Hemsedal Rides sitt lekeområde med flere rundløyper med både hopp og svinger. Her er det gratis å sykle og det finnes også en grillplass til lunsjen, men husk å ta med ved selv.
 • Idrettsplass ved skolen Bak Hemsedal skole finns det en idrettsplass med beachvollybollbane, basket og fotballbane.
 • Hugnadheim og fotballbanen I sentrum finner du også en skateplass ved Hugnadheim, her er det også en basketkorg og Hemsedal IL sin fotballbane, så har du fotballen med på ferie så kan du alltid ta turen innom her å se om du finner noen å spille ball med.

Du finner flere tips på hemsedal.com og i appen vår.

Bilde 14 06 2019 21 39 07

Mat og drikke

 • Spis smart: Våre lokale kafeer og spisesteder tilbyr menyvalg som er både velsmakende og du finner nesten alltid noen rimeligere alternativer på menyen. Noen steder har også spesialtilbud, spesielt rettet mot familier.
 • Spis ute i naturen Velg nærmeste butikk og kjøp med deg noen snadder for å lage på stormkjøkken eller på noen av bålplassene som du finner rundt omkring langs elver og vann. Det finnes mye godt du kan lage i naturen, alt fra wok til pinnebrød og kanelsnurrer, bare fantasien setter grenser.
Skate KH 23 6
Hemsedal Aktivitetspark

Gratis eller billige severdigheter

 • Fossejakt: Gå ikke glipp av våre vakre fossefall hvor du kan nyte naturens eget skuespill uten kostnad.
 • Sjekk Hemsedalsappen I appen har vi lagd en liste med severdigheter i Hemsedal som du i stort sett kan gå en rundtur og besøke. Her finner du både bilder fra fortid og nåtid, og historien om stedet som du besøker. Dette er en lærerik og interessant måte å lære seg litt om Hemsedal sin historie.
 • Biblioteket Hemsedal har et flott bibliotek som ligger rett ved Hemsedal skole, her finner du både aviser og bøker og de har også en lokal hjørne der du kan lese om Hemsedal sin historie.
 • Hydalen og Hydalshjallen er et av Hemsedals sine vakreste områder. Det er et naturvernområde her og her finner du mange muligheter til flotte vandre og sykleturer.

Å feriere i Hemsedal trenger ikke å være en dyr affære. Med litt planlegging og kreativitet kan du skape en uforglemmelig ferie som passer både dine ønsker og ditt budsjett. Så hvorfor vente? Pakk sekken og oppdag alt det Hemsedal har å tilby denne sommeren!

Sommeraktiviteter