Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Når overnattingen er i boks, er tiden inne for å utforske våre must-do sommeraktiviteter og planlegge minnerike opplevelser. Husk at du i appen vår - Hemsedal - alltid finner mange gode tips til både fjellturer og andre opplevelser.
Av: Katarina
10 min
Oppdatert 08 juli 2024

Utforsk Hemsedal rides

Kanskje starter du eventyret i vår legendariske blå flytsti Silverstone, der du likt en racerbil, leker deg nedover fjellet på alle berms, hopp og kuler helt ned til bunn. Silverstone er en spektakulær flytsti, et paradis for de som liker seg i berms og svinger, skreddersydd for de som har skillsene til å takle mer enn bare det grunnleggende. For deg som er litt mer rookie, starter du sykkeleventyret i Tottelia først – den ultimate lekeplassen for å finpusse teknikken. Når du har fått dreisen her, er det bare å hive seg på heisen og sette kursen mot Silverstone og de andre juvelene som venter på toppen.

På toppen av anlegget finner du ikke mindre enn 4 flytstier i ulik gradering. Broadwayer en grønn flerbruksti som du både kan gå og sykle, den tar deg med ut til Sollaustbekken og et episk fossefall, hvor utsikten over Hemsedals fjellandskap tar pusten fra deg. Chill ved den nye gapahuken før du enten cruiser tilbake eller utforsker den blå High Line eller den røde flytstien. High Line slynger seg opp og ned fjellet ved Totten, og med sine flowy humper og svinger vil hele gjengen kose seg, uansett alder.

I fjor sommer ble den røde “beasten” av en terrengsykkelsti for de som er litt mer hardcore blant oss ferdigstilt. Denne badboyen slynger seg nedover mot Fyri Resort og Tottelia Rides, og er spekket med naturlige features, tekniske utfordringer og masse airtime som får adrenalinet til å pumpe. Med alternativer for både de gærne og de litt mindre gærne, kan hele den mer avanserte sykkelgjengen kaste seg ut i det og ha det rått sammen.

Første helgen i juli kan du bli med på Hemsedal Trail Daze, sykkelfestival over 4 dager med spennende utfordringer bak sykkelstyret, både opp og ned. Les mer om Hemsedal Trail Daze her.

For de som digger å finne egne stier eller for deg som er lur nok til å booke en sykkelguide, er det plenty av kule stier å finne i Hemsedal. Og husk, Hemsedal er en del av Hallingdal Rides – stisyklingens hellige gral i regionen. Med bilen klar, er du aldri mer enn en kort kjøretur fra noen av de mest episke stiene Europa har å by på. Så, hva venter du på? La stisyklingen i Hemsedal blåse deg av setet i sommer!

Mat og kaffepausen
tar du på Fjellkafeen eller Lodgen Spiseri som holder åpent når heisen går eller på Fyri Sport Club som er åpent hele året.

Aktiviteter i området rundt SkiStar Hemsedal

For mer moro, hvorfor ikke suse ned bakkene på en trehjuling, en så kalt Mountain cart, der alle fra 10 år kan kjøre sin egen cart ned fjellet. Er du klar for å pushe grensene litt mer? Kast deg ut i Via Ferrata eller test Rappellerings skillsene dine for en ekte cliffhanger-opplevelse, sammen med Hemsedal Fjellsport kan du finne på mye moro i Hemsedal. Vil du ta det litt roligere anbefaler vi fjelltur til Topp20 toppene Totten eller Røggjin der du i stillhet kan nyte utsikten over fjellene.

Klar for å gi grusveiene i Hemsedal en real omgang?

Om du ikke har testet el-sykkel enda, så er det på tide å steppe opp gamet! El-sykler er det hotteste nå, og de er en game-changer for alle oss som digger fart men kunne tenkt oss å skippe den brutale motbakken. Svipp innom moh.sport midt i Hemsedal, Fyri Sports Club, eller SkiStar for å kapre deg en el-sykkel, og sett kursen mot eventyret til fjells.

I det ville naturreservatet Hydalen i nord, får du servert utsikter som slår deg rett i bakken – Nyt utsikten over Harahødn, Vavatn, og Ranastøngji. Og du, ikke glem å sjekke ut Hydalshjallen, Hemsedals eget lille eventyr som matcher Trolltunga viben. Trust us, denne turen er like magisk om sommeren som den er om høsten. Get ready to ride!

20230714 Hemsedal Sentrumsstien Foto Lars Storheim 10
Hemsedal rides
20220901 Hemsedal to nye stier Foto Lars Storheim 7
High Line
953 A2495 kopiera
Storhøvda mot Skogshorn

Fjelltur for hele gjengen

Klar for et eventyr som ikke krever mer enn et par gode sko og en smule eventyrlyst? Storhøvda kaller! Dette er ikke bare en tur, det er en opplevelse som serverer deg Hemsedals vakreste utsikt på et sølvfat, og kanskje den beste turen av de alle? Det er en enkel fjelltur som passer for de aller fleste – ja, du hørte riktig, hele familien kan kose seg på denne turen sammen.

På toppen inviterer et grønt teppe til en idyllisk piknik mens du beundrer majestetiske Skogshorn på den ene siden, med innsjøene som strekker seg mot Lykkja i det fjerne. Vend blikket motsatt vei, og du møtes av Hydnefossen og de imponerende fjellene Veslehødn og Storehødn. For de mer erfarne fjellvandrerne er dette også en ideell rute for en kveldstur eller en forfriskende tur med hunden, en tur som den aktive kan fullføre på kun en time.

Dette er stedet i Hemsedal hvor du får den aller beste utsikten over dalens stolthet, Skogshorn. Pakk sekken, ta med deg både bestemor og lillebror, og legg ut på et minneverdig eventyr!

C94 A1587
Hopp og lek

Utforsk fossefall og fjellvannsperler

Er du klar for en tropisk opplevelse uten å stikke til Karibien? I Hemsedal er det fossefall vibes som rivaliserer med de tropiske, (minus palmene da) men med like mye wow-faktor. Forestill deg iskaldt fjellvann og en natur så fresh at det nesten er urettferdig og der sitter du på en stein i en foss.. det er ferie det.

Våre fjell skjuler skatter i form av elver og bekker som tumler nedover med fossefall så nydelige at de får deg til å glemme alt om saltvann. På utkikk etter det ultimate badehullet? Fekjanånefossen er stedet du søker. Her er det fossefall og kulper som skriker etter å bli dykket i. Ta en oppdagelsesferd, finn din egen private oase, og mens du er i gang, hvorfor ikke legge til Fekjanrunden eller en tur til Storhøvda eller Gjeiteberget for den ultimate pre-swim hike?

Når termometeret skyter i været, er det ingenting som slår et dypdykk i et av Hemsedals glitrende fjellvann. Grytevatn, skjult langs en stølsvei på vei mot Lykkja, er vår lille hemmelighet. Med klipper klar for soling og sandbunn for de små, pluss – spoiler alert – Hemsedals varmeste vann, er dette stedet en helgedags affære.

Stranden midt i Hemsedal er episenteret for sommerlige badedager, komplett med fin sand, grønne plener, og chill-out spots for din piknik eller take-away lunch. Plassert perfekt ved siden av Hemsedal Cafe, Arti Kafe og Høyt & Lavt Klatrepark, har denne spoten alt for en perfekt dag ved vannet. Vi minner om at Hemsila stedsvis har sterk strøm, så følg med på store og små svømmere.

Og for dere adrenalin junkies, hva med et bad ved Rjukandefossen? Ikke direkte under fossefallet – der er det undervannstrømmer som er livsfarlige. Men nedstrøms etter hengebrua, her er den perfekte badeplassen for de som liker hopp fra steiner og klipper som gir deg den ekte villmarksfølelsen. Husk at det er sterke krefter i sving her også, så følg med på vennene dine når dere bader. Hvis dere tar til venstre når du går stien inn fra parkeringsplasssen så kommer du til riktig sted.

Så, hva venter du på? Kast deg ut i Hemsedals naturlige vannparker og gjør deg klar for en sommer fylt med våte og ville eventyr!

AC5 I5862 2
Ditt eget badeland
Sup Grøndøla Hemsedal KW 3
Sup i Grøndøla

Nyt roen på kanotur eller SUP

Klar for å senke pulsen og glid gjennom Hemsedals stille vann? Enten du er ute etter familiehygge eller zen, har vi kanoturer som vil gjøre deg mo i knærne. Hos Hemsedal Fjellsport ved klatresenteret leier du kano, og velger ditt eget eventyr blant fjellvannene – Fagersetvatn, i vakre Grøndalen, eller Vannen, hvor du kan speide etter Skogshorn reflektert i vannoverflaten. Tenk deg en natt under stjernene på en øy, med bålet som knitrer og teltet som venter. Yeah, det er like idyllisk som det høres ut.

Og for dere SUP-entusiaster, glem alt om gymmen – dette er core-trening med utsikt. Hemsedal Fjellsport har SUP-brett klare for action. Fagersetvatn og langs Grøndøla er stedet å være for å kjenne på det glitrende, smaragdgrønne vannet under deg. Forestill deg roen mens du padler gjennom den stille naturen, kun avbrutt av lyden av paddelen som bryter vannflaten. Pakk ned snacksen og badebuksa, for dette er den type chill du ikke finner noe annet sted.

Så, enten du er team kano eller SUP, Hemsedal leverer de perfekte omgivelsene for å koble av og lade opp.

Kanopadling i Hemsedal
Flotte kanoturer i Hemsedal
Opplev pulsen av uforglemmelige opplevelser i Hemsedal
DSC06559
Veslehødn og Kjerringkjeften

Snør på deg fjellstøvlene og gjør deg klar til eventyr – Veslehødn og Hydnekjaften venter!

Utforsk en av Hemsedals mest ikoniske fjellturer og nyt av mer enn storslått utsikt over Hydnefossen. En liten detour til Hydnekjaften (også kjent som Kjerringkjeften) er sterkt anbefalt, men pass på, her er det stupbratt og ingen sikringer så all ferdsel er på eget ansvar. Sagn fra Hemsedal forteller historien om hvordan denne spesielle utskjæringen i fjellet kom til være, og ifølge de lokale stammer den manglende fjelldelen fra det kjente Klokkersteinen på Ulsåk.

Stien leder deg oppover fjellsiden, forbi toppen av Hydnefossen, og rundt det idylliske Hødnetjedne-vannet før du tar siste meterne opp mot selve toppen hvor du belønnes med en spektakulær utsikt over Storehødn og det vidstrakte Hemsedalslandskapet mot Gol, Ulsåk og sentrum.
Tør du å ta turen om Hydnekjeften så er den fylt med dramatiske syn nedover fjellsidene, så hvis du er redd for høyder, kan et besøk til Veslehødn være et trygt førstevalg 😉

Men ingen grunn til bekymring, denne turen passer utmerket for familien og kan tilpasses i lengde etter ønske! Og husk, vi elsker å se dine eventyrbilder – del dem med oss på sosiale medier @/#hemsedalcom og #hemsedaltopp20.

Elvesnorkling Hemsila-20-1
Oppdag livet under overflaten

Er du klar for å dykke inn i en verden hvor fjell møter vann og ørreten svømmer rundt føttene på deg?

Glem de salte bølgene i syden – Hemsedal serverer deg elvesnorkling, en vill, vågal, og utradisjonell vannaktivitet som tar deg rett inn i elvens puls. Forestill deg å svømme side om side med fjellørret, mens du lar strømmen føre deg gjennom krystallklart vann mot bygdas hjerte. Synet under vann er intet mindre enn spektakulært, med et undervannslandskap rikt på flora og fauna som åpenbarer seg rett foran snorkelen din.

Med en erfaren guide ved din side, som kjenner hver krik og krok av elva, er du garantert å finne de beste stedene for å spotte den ettertraktede ørreten. Og frykt ikke for kulden – de utstyrer deg med en våtdrakt som holder deg varm og klar for utforskning. Klar for å ta steget inn i elvens eventyr? Sjekk ut bookhemsedal.com for å booke din plass og for mer informasjon. Dykk ned i Hemsilas skjulte verden – et eventyr du sent vil glemme

Bilde 07 07 2022 20 27 04 2
Golf Alpin

Klar for en runde golf med fjellutsikt som tar pusten fra deg?

Enten du er den fødte golferen, har gjenoppdaget golfsettet ditt i løpet av pandemien, eller er helt fersk på greenen, kommer Hemsedal til å imponere deg. Med to av fjell-Norges mest pittoreske golfbaner, står vi klare til å tilby en opplevelse utenom det vanlige.

Oppdag Golf Alpin – vår stolthet på Granheim, en 18-hulls bane som skuer ut over dalføret med en panoramautsikt mot Hydnefossen og Hemsila. Dette er stedet hvor golf og natur smelter sammen til en perfekt symfoni. Og med en av Norges fremste pro-shops på plass, pluss Bent Ellingsen som vår lokale pro, er du i de beste hender for å finpusse svingen. Etter runden venter hull 19 med pizza og forfriskninger – fordi alle gode runder fortjener en skikkelig avrunding.

Ikke gå glipp av Golf Hemsedal i Grøndalen, en bane som nå skinner ekstra sterkt under nytt eierskap og med løpende oppgraderinger. Denne 9-hullsbane, hvor hver slag tar deg over elver og små bruer og er omgitt av det magiske fjellandskapet er perfekt for deg som liker en utfordring. Og hvis du føler for å svinge racketen, tilbyr vi også tennis her i Grøndalen.

Kom til Hemsedal for en golfopplevelse der fjellene møter fairways – uansett nivå, lover vi golfglede på topp!

953 A9451 kopiera
Hemsedal Golf i Grøndalen
953 A7394
Matopplevelser

Nydelige måltider, mat i det fri og kaffe fra Hemsedal

Enten du lengter etter autentisk lokalmat eller leter etter det perfekte tur-snadderet så finner du det i Hemsedal.

Et besøk i Hemsedal er ikke komplett uten å dykke ned i vårt lokale kjøkken. Flere av restaurantene tilbyr delikatesser, fra villfanget kjøtt og fisk levert av Tamt & Vilt og Hemsedal Hjort, til utsøkte oster fra Himmelspannet. På Tuv finner du det lokale Flatbrødbakeriet der du blir servert alt fra gofalefser og lapper til hjemmebakt pizza.

Utforsk lokale butikker for å finne ingredienser som tar dine utendørs matlagingsferdigheter til nye høyder. Forestill deg kortreist grillfest med pølser fra Tamt & Vilt og lomper fra Hemsedal Flatbrødbakeri, tilberedt på en bålplass langs Hemsila, det er både bærekraftig og koselig.

Er du også en kaffeelsker? Da må du prøve Hemsedals egne kaffe rostet i Hemsedal av Scandinavian Alps Coffee Roasters. Hvis du nøler med hvilken smak som passer deg, kan du bli med kaffe-gurun Adrian på kaffesmaking og selve kaffen finner du på matbutikkene i Hemsedal eller online.

For flere insider-tips om hvor du finner de beste lokale råvarene, sjekk ut vår artikkel "En lokal matreise". Og for å dykke dypere inn i Hemsedals restaurantverden, ta en titt på vår guide til matopplevelser. Bli med oss på en smaksreise der naturens overflod møter kulinarisk kunst i Hemsedal.

DSC06172 2
Lapp på Hemsedal Flatbrødbakeri
Bilde 22 06 2023 14 20 14 1
Gårdsbesøk

Dyriske opplevelser – fra fjellridning til gårdsbesøk og hundekjøring

I Hemsedal venter uforglemmelige opplevelser for dyrelskere og eventyrlystne. Fra den beroligende magien av en ridetur i Lykkja, hvor du i samspill med din firbente venn utforsker det storslåtte landskapet, til livet på idylliske Storøygarden – en besøksgård i sentrale Hemsedal hvor du kan komme tett på gårdsdyr og nyte lokalprodusert mat i hjertet av sommeren. Her, blant geiter, sauer, og et vell av andre gårdsdyr, tilbyr familien en varm velkomst med muligheter for bading i fossen og avslapping i solen.

Ikke nok med det; Hemsedal skuffer heller ikke de som søker spenning med hundekjøring på barmark. Opplev hastigheten og spenningen av å bli trukket av et hundespann på hjul, en aktivitet som er tilgjengelig nesten daglig gjennom vår, sommer, og høst. Denne halvannen times lange eventyret inkluderer både turen og muligheten for nærkontakt med de vennlige hundene.

Enten du drømmer om roen i å ri gjennom fjellandskapet, ønsker å oppleve gårdsdrift på nært hold, eller føle suset fra hundekjøring, tilbyr Hemsedal unike og minneverdige opplevelser for alle. Så hvorfor vente? Kast deg ut i eventyrene som venter i Hemsedals vakre natur.

Ridning
Rideturer
Familieklatring hemsedalfjellsport 14 NEB 9 small
Familieklatring

Kast deg ut i Hemsedals vertikale verden – hvor spenningen og adrenalin møter det spektakulære!

Enten du er en dreven klatrer eller nybegynner, tilbyr Hemsedal Fjellsport klatreopplevelser som løfter deg til nye høyder og lar deg se naturen fra et helt nytt perspektiv. Med toppmoderne utstyr og ekspertinstruksjon er du klar for å takle bratte klipper og oppleve mestring, sjekk ut hva du kan bli med på:

  • Via Ferrata - En sikret klatrerute som lar deg føle både adrenalin og mestring, åpen for alle over 12 år. Turen krever litt muskler, men hey, det er verdt det når du ser utsikten fra Lille Røggjin.
  • Familieklatring - Et eventyr for hele gjengen, designet for familier med klatreglade barn over 4 år. Perfekt for små utforskere som elsker å erobre stein og fjell.
  • Innendørs klatring - Lyst med en dag inne? Null stress! Hemsedal Klatresenter tilbyr klatring under tak med vegger og buldring for alle nivåer – perfekt for å finpusse teknikken eller bare ha det gøy.
  • Klatring og rappellering - Føl spenningen av å klatre opp og sveve ned fra klipper – alt uten forkunnskaper. Bare heng deg på og nyt turen ned fra 25 meter.
  • Fjellklatring - For den erfarne klatreren som ønsker å utforske fjellet med en guide, dykke dypere inn i avanserte sikringsteknikker og ruter.

Fjellet kaller og Tindeliv har i tillegg, flere ulike kurs og guiding tilgjengelig for klatrere på alle nivåer.

Så, hva venter du på? Klar for å skrive om din egen definisjon av et eventyr? Hemsedal står klar med åpne armer og fjellklare utfordringer. Book din klatreopplevelse nå, og forbered deg på en opplevelse som vil få hjertet til å banke og sjelen til å synge. La eventyret begynne!

Sykling i Hemsedal


042021 Hiking 05
På toppen av verden