Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Rjukandefossen er et flott skue både sommer og vinter! Rjukandefossen er en fin plass for piknik og vandre-/sykleturer i nærområdet. Det går og fin å bade her men da nedstrøms fra hengebrua.
Katarina
2 min
Oppdatert 21 juni 2023

Rjukandefossen

Rjukandefossen er en imponerende og kraftfull dobbeltløpet foss med 18 meters fall ned gjennom et trangt gjel.

Ved fossen er det flere jettegryteformasjoner, samt en spennende hengebru. Fossen har stor vannføring det meste av sommeren.

Fossen ligger på Tuv ved Rjukandefoss Camping (Rv 52), se skilting. Fossen kan ikke sees fra veien, følg skogsti ca 200 m fra parkeringsplassen.

Bading

Det er mange som bader i Rjukandefossen, eller ikke i selve fossen for her er det ikke lov å bade. Det er mange farlige understrømmer som gjør det livsfarlig å bade i selve fossen.

Når du kommer frem til Rjukandefossen så tar du av til venstre og følger stiene ned til elven og plasser der mange bader. Husk at bad alltid er på egen risiko og at vannet her kan være ganske kjølig til tider.

Du har mange flotte plasser rundt kring fossen som egner seg fint til piknik på en solfylt dag. Du kan og følge stier som går til oversiden av fossen og her er det og mulighet for å sitte på steiner og kose seg.

Om du tør å gå over hengebrua så finner du og koselige stier på andre siden som du kan oppdage. Husk at det kan være glatt i området rundt fossen og at det og er bratt noen steder, så har oppsikt over barn og ta det rolig på turen.

IMG 4523
Brusende foss om våren
Rjukandefossen 2013
Nyt roen ved fossen
Rjukandefossen