Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Svart tur

Buaknuppen

Buaknuppen 16 Gry Bjerknes 2

Krevende tur fra Bulin, innerst i Grøndalen. Turen passer fint å starte med sykkel, 700 m stigning og turen er på ca 16 km. Flott utsikt mot Jotunheimen.

Buaknuppen 890 - 1613 moh

Kjør innover mot Grøndalen og ta inn mot Mørekvam. Parker der og gå eller ta sykkelen innover grusveien (ca 4km) før du møter på stien som tar deg med opp på Buaknuppen. Det er flott fjellterreng med lyng og fin utsikt, også mot Jotunheimen. Ved Neverskardstjedne er det en fin pauseplass ved nødbua. Se turbeskrivelse og kart her under.

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 14.9km
Varighet: 8t
Høydemeter: 723m

Bilder

Toppen av Buaknuppen
Toppen av Buaknuppen
Beautiful valley views
Beautiful valley views
Top of Buaknuppen
Top of Buaknuppen

Oversikt

En av de mindre kjente turene i Hemsedal. Du starter i Kljadalen, forbi Grøndalen. Fra toppen av Buaknuppen, 1613 moh, har du utrolig utsikt over fjellene i Hemsedal og Jotunheimen. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1613m
Laveste punkt
890m
Start koordinater
60.98726, 8.34865

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Fra Tuv, ta til høyre mot Grøndalen. Ta deretter av til høyre (bomvei ca. kr 40,-/kontant) mot Mørekvam og følg traktorvei (mulig å sykle) og sti merket mot Kljåen. Etter ca. 4 km tar stien av til høyre opp til Nevreskaret og ta av stien til venstre videre til toppen.

Parkering

Bomvei. Parkering på siden av veien. 

Sikkerhet

  • Husk topografisk turkart og kompass.
  • Velg tur etter evne og gjeldene forhold. Været skifter fort i fjellet. Snu i tide (eller velg en annen tur).

Tips

  • De første kilometrene nede i dalen kan også sykles.
  • Husk kart og kompass. Les mer om sikkerhetsinformasjon, utstyr og tips under Detaljer.

Beskrivelse

Dette er en av de lengste turene i Hemsedal hvor du kan være så heldig å ha hele fjellet for deg selv. 

Du starter turen i Mørekvam, forbi Grøndalen, blant sommer hytter of fritt-beitende kuer. De første 4km av stien følger en strak grusvei innover i dalen før u tar av til høyre opp fjellveggen. Dette er en av de bratteste turene, så forvent å ta mange pauser på vei opp. Deler av stien følger bekken Slurpa, en flott bekk med mange fossefall du kan nyte. Slupra kommer ut fra Nevreskardtjednet, innsjøen på toppen av fjellet. Ved innsjøen er det nydelige steder for piknik i nærheten av nød hytten. 

Fra innsjøen er det bare noen hundre meter til du er på toppen av Buaknuppen. Fra topen får du flott utsikt over Jotunheimen og den nord-vestlige fjellheimen.

Om du klarer å bære ett telt opp på fjellet er dette helt klart en av de bedre stedene å campe for å fa maksimalt utnytte av turen. Om du velger å gjøre det, husk å gi informasjon til noen om hvor du drar. 

@hemsedalcom


Cs82bg Hq6 Gw
Cs76k A Sp ZIK
Cs3gq Gaqmr9
Css5 X6 N Kjh H
Csqu AJPKX Yk
Cskrvtlq U Mj