Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Om du er så heldig at du skal tilbringe ferien din i Hemsedal i sommer så kommer det noen gode tips her til 10 apper som er bra å ha med seg. Men husk å alltid ha med deg kart og kompass, i tilfelle batteriet går tomt.
Av: Henriette
5 min
Oppdatert 11 mai 2022

1. Sikkerhet først. Med appen Hjelp 113 kan Norsk luftambulanse enkelt se hvor du befinner deg når du trenger hjelp. Dessuten får du oversikt over nærmeste hjertstartere. Android - Apple

2. Planlegging er viktig. Før du legger ut på tur er det viktig å planlegge ruten og få deg et overblikk over f.eks. område, distanse og evt. rasteplasser. Med UT.no appen har du beskrivelse av turen, samt kart og koordinater. Om du går noen av våre Topp20 turer er det bra å ha DNT SjekkUT appen også, slik at du kan sjekke inn på toppen og skrive i den digitale gjesteboken.
Ut appen Android - Apple

3. Trenger jeg ekstra klær? Det er alltid anbefalt å ha med ekstra trøye, ettersom det kan være store forskjeller i temperaturer fra starten av turen til toppen av fjellet. Været kan også endre seg raskt i fjellet. Det er alltid lurt å sjekke været før avgang. Appen pent.no henter værmelding fra både yr.no og storm.no, så da kan du selv velge hvilken du vil stole mest på.

4. Syklistens hjelper. Lurer du på hvor du kan finne sykkelstier og mindre trafikkerte grusveier? Med sykkelbrosjyren (hentes gratis på turistkontoret) finner du mange forslag, men apper som trailguide.net og trailforks.com viser deg de lokales favoritter. Mange av disse turene er ikke skiltet, men bruker du kartet i appene blir det enklere å finne frem.

5. For den kulturinteresserte. App'en Hidden er utviklet av en lokal fra Hemsedal som ville ha flere sagn og historier ut til folket. Historiene får du opp når du oppsøker stedet.

IMG 5002
Hvor er jeg og hvor skal jeg gå?
Piggsopp
Kan jeg spise denne?
Iblant blir livet litt enklere med en app installert på telefon..
Blåmes
Hvem er dette?

6. Hva hører jeg? På tur kan en oppleve mange lyder fra naturen, men den mest gjennomtrengende er kanskje fuglekvittring. Appen WhatBird hjelper deg med å identifisere fuglen som synger ved hjelp av opptak.

7. Hvor er jeg? Om du skal briljere litt som fjellguide og vise resten av turselskapet hva navnene på toppene dere ser er, kan appen iSikte være en bra assistanse. Du scanner utsikten med telefonen og så får du opp navn på fjelltopper og sjøer, samt høydemeter og lignende.

8. Hva er det? Underveis på turen kan man finne mange flotte planter i naturen, men det er ikke sikkert en kjenner navn på alle. Med appen PlantNet tar du bilde av planten du ønsker å få identifisert og så får du opp forslag. Samtidig samler du opplysninger om vekst for vitenskapen i hele verden.

9. Kan det spises? Går du på soppejakt kan det være lurt å vite hvilke sopparter som er spiselige og hvilke du skal holde deg langt unna. Last ned Digital Soppkontroll og få svar fra kontrollørene fra appen.

10. For en dag innendørs. Noen dager kan det være litt for mye regn og da har en kanskje mest lyst til å bli på hytta. Med appen Kahoot kan du utfordre familien din på en quiz, og til og med lage deres egen.

Interessert i å booke ferie i Hemsedal? Sjekk overnatting og aktiviteter og gled deg til ditt fjelleventyr nå.