I Hallingdal koser hele familien seg, enten det er i en dyrepark, i sykkelløypene eller på fjelltur. Når du er på ferie i Hemsedal anbefaler vi deg å ta en tur å besøke noen av de andre kommunene i Hallingdal for å se hva de har å by på.
Av Katarina
8 min
Oppdatert 29 april 2021

Bjørneparken

Bjørneparken ligger i lengst i sør i Flå, her kan du møte norske rovdyr som elg, gaupe, rev og ulv og den litt mer eksotiske Amurleoparden som er et av verdens mest sjeldneste dyr. Bjørneparken har og et Krokodilleland, her finner du spennende dyr som krokodiller og slanger. Les mer om Bjørneparken og hvordan du planlegger ditt besøk best.

Langedrag

I naturskjønne omgivelser ligger Langedrag på 1000 m.o.h. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. På Langedrag kan du oppleve elg, ulv og gaupe på fjellgården, der det å kose med alle de søte dyra, kanskje er det aller gjeveste.

Badeland Tropicana på Gol

Tropicana er en tropisk oase med kombinert innen- og utendørs badeland som er vert et besøk. Her kan du nyte av sklier, bølgebasseng, grotter og Wild River som er vanvittig moro for små og store barn. De to største innendørs skliene er hele 106 meter og 98 meter lange. Det finnes et eget jungelland for de minste, med 35 cm dypt vann.

Hallingdal strekker seg som et smil tvers gjennom Sør-Norge, med høye fjell på begge sider – fra Flå i sørøst og helt til Hemsedal og Geilo i nordvest.
Hallingdal valley stretches out like a big smile across southeast Norway, with high mountains on both sides - from Flå in the southeastern corner and all the way to Hemsedal and Geilo on the northern side.
C94 A6132
Ny flytsti i Hemsedal

Hallingdal Rides - sykling i Hallingdal

Hallingdal er i ferd med å bli en av de største og mest mangfoldige MTB-lekeplassene i hele Norge. Seks destinasjoner i dalen tilbyr alt fra asfalterte pumptracks og familievennlige stier til episke singletracks i fjellet. Det bygges mye i sykkelmiljøet i Hallingdal, både Høgevarde og Hemsedal har store prosjekt med flytstier og sykkelparker. Hallingdal er på vei til å bli Nord-Europas råeste sykkeldestinasjon. Les mer på Visit Norway sine sider om sykling i Hallingdal eller inne på Hallingdal Rides egen side rides.no. Les om Hemsedal sitt sykkel prosjekt og hva som er på gang i vårt eget dalføre.

Sjekk og ut Instagram til Hallingdal rides

Himmelspanne 3 www himmelspannet no jpg
Himmelspannet i Hemsedal

Når du har smakt på lokalmaten i Hemsedal og du ønsker å oppdage mer av smakene fra Hallingdal så anbefaler vi en tur til Ostebygda Hol, her finner du oster i verdensklasse. Hele Hallingdal er et kulinarisk eventyr med rike mattradisjoner rundt hver sving. Hallingkost gjør det enkelt å finne spesialiteter som «småmat» og lefsekling, rummebrød og gommo-kaku. Les mer om Hallingdal på Visit Norway sine sider om Hallingdal og planlegg din ferie til regionen nå.