Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
I Hallingdal koser hele familien seg, enten det er i en dyrepark, i sykkelløypene eller på fjelltur. Når du er på ferie i Hemsedal anbefaler vi deg å ta en tur å besøke noen av de andre bygdene i Hallingdal for å se hva de har å by på.
Av Katarina
5 min
Oppdatert 11 juli 2023

Velkomment til Hemsedal og Hallingdal, her kan du nyte ferien i ditt tempo med adrenalinfylte aktiviteter, avslappende bad eller magiske fjellturer i solnedgangen.

5 tips til din Hallingdalsutflukt

Bjørneparken på Flå

Bjørneparken ligger i lengst i sør i Flå, her kan du møte norske rovdyr som elg, gaupe, rev og ulv og den litt mer eksotiske Amurleoparden som er et av verdens mest sjeldneste dyr. Bjørneparken har og et Krokodilleland, her finner du spennende dyr som krokodiller og slanger. Årets nyhet er Dinosauria, dette kommer ungene til å elske. Les mer om Bjørneparken og hvordan du planlegger ditt besøk hit.

Langedrag på Nesbyen

I naturskjønne omgivelser en liten kjøretur fra Nesbyen ligger Langedrag på 1000 m.o.h. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. På Langedrag kan du oppleve elg, ulv og gaupe på fjellgården, der det å kose med alle de søte dyra, kanskje er det aller gjeveste. Og når du er i området, ta med deg sykkelen.

Badeland Tropicana på Gol

Tropicana er en tropisk oase med kombinert innen- og utendørs badeland som er verdt et besøk. Her kan du brøle av glede nedover skliene, boltre deg i bølgebasseng, grotter og Wild River som er vanvittig moro for små og store barn. De to største innendørs skliene er hele 106 meter og 98 meter lange. Det finnes et eget jungelland for de minste, med 35 cm dypt vann.

Hallingdal Feriepark på Ål

Hallingdal Feriepark er parken som har noe for alle. Arkitekttegnede designhytter, gode campingplasser for campingvogner, caravan og bobil med strøm og vann, førsteklasses sanitæranlegg og fellesområder. Men det som er kulest er mangfoldet av aktiviteter og opplevelser for hele familien. Høyt og lavt klatrepark, sykkelpark, eventyrgolf og stort inne- og utendørs lekeland, i tillegg til at området er omringet av fantastiske turområder for vandring og sykkel.

Rafting på Geilo

Opplev rafting på sitt beste i Dagali som ligger kun en kort kjøretur fra Geilo. Her finner du raftingopplevelser for familien med barn ned til 8 år, og til den adrenalinsøkende som ønsker en god utfordring og et realt adrenalinkick.

Numedalslågen, som er elva en rafter på, er en stor og teknisk rafting-elv med utspring fra Hardangervidda. I flott norsk høyfjellsnatur bukter den seg nedover store stryk, morsomme bølger og flere naturlige badeplasser.

Hallingdal strekker seg som et smil tvers gjennom Sør-Norge, med høye fjell på begge sider – fra Flå i sørøst og helt til Hemsedal og Geilo i nordvest.
Serveringsområde
Fyri Hotell

Overnatting i Hemsedal

I Hemsedal bor du med naturen rett utenfor døra og alle opplevelser som venter på deg. Du kan velge mellom alt fra luksus overnatting på Fyri resort til leiligheter i sentrum og ved nye flytstien, fjellstuer og glamping i skogen.

Shopping i Hallingdal

I Hemsedal finner du mange butikker både innen interiør, sport og klesbutikker, dem finner du i vår oversikt. I alle Hallingdalskommuner finner du shopping og "byliv" på fjellet. I Gol har du en hel sentrumsgate med kule butikker som går helt fra Husfliden på toppen via Josefine med interiør og klær ned til Europris og en asiatisk matbutikk ved Pers hotell. På Ål har du kjøpesenter med mange butikker og bakeri som ligger rett utenfor. På Geilo finner du og mange sportsbutikker men og en koselig liten lokalmatsbutikk som vi anbefaler å ta turen innom. På Nesbyen og på Flå kan du kose deg på kafeer og gå på kjøpesenter etter et besøk på Bjørneparken.

Badeplasser i Hallingdal

Det finns mange bra badeplasser i Hallingdal, noen finner du ved å google andre må du finne selv. På Ål har du flere fine badeplasser i sentrum, bland annet en som ligger på høyre side etter Ferieparken, se skilting. På Nesbyen er en av Hallingdals flotteste badeplasser med fin sand og brygger som du kan hoppe fra, finn frem Trytetjern på kartet og følg anvisningene fra din veiviser på telefon. Når du er på Trytetjern kan du og passe på å ta en tur med sykkelen på de flotte stiene i området. Du har og en kul bade spot i Rukkedøla like så langs Hemsila og Hallingdalselva, men disse må du nok finne selv :)

I Hemsedal har vi mange turkise kulper som du kan hoppe i når det er varmt på fjellturen, eller hvorfor ikke prøve på stranden i sentrum, på lokalmål "Playa del Hemsedal" ;) Nedenfor Rjukandefossen er det mange som prøver å hoppe fra klipper og svinger seg i en strikk som er satt opp. Dette må man selv ta ansvar for med tanke på sikkerhet, samt at det ikke anbefales å bade over fossen der sterke strømmer kan dra ned fossefallet. Det er heller ikke lov å bade i selve fossefallet grunner sterke understrømmer. Vi har og en veldig populær foss og kulp som ligger inne i Fekjan, mellom Hemsedal sentrum og Ulsåkstølen om du ser på kartet. Her kan du ta de kuleste Instagrambildene og nyte livet en varm sommerdag. Les mer om fossejakt og bading i Hemsedal.
Ps. på Fyri resort har du en pool club som du, om du ikke bor på hotellet, kan du se om du får booket inn en ettermiddag og nyte det flotte livet på en solseng med servitører som serverer snadder og gode drinker.

Dagstur til Sognefjorden

Fra Hemsedal er det kun en time ned til Sognefjorden og hit anbefaler vi deg at du tar deg en dagstur. I Sognefjorden kan du oppleve Stavkirke fra 1200-tallet, svindlende togtur opp Flåmsbanen og turer med ferge eller ribbåt i Sognefjorden og helt inn til Unesco-listede Nærøyfjorden.

Kalle Hägglund
Ny flytsti i Hemsedal

Hallingdal Rides - sykling i Hallingdal

Hallingdal er i ferd med å bli en av de største og mest mangfoldige MTB-lekeplassene i hele Norge. Seks destinasjoner i dalen tilbyr alt fra asfalterte pumptracks og familievennlige stier til episke singletracks i fjellet. Det bygges mye i sykkelmiljøet i Hallingdal, både Høgevarde og Hemsedal har store prosjekt med flytstier og sykkelparker. Hallingdal kommer innen få år bli Nord-Europas råeste sykkeldestinasjon og allerede nå kan du nyte flere kule flytstier, sykkelstier og pump-rides.

Les mer om sykkelutviklingen i Hemsedal og på Hallingdal Rides egen side rides.no.

Sjekk og ut Instagram til Hallingdal rides

Sykling i Hemsedal og Hallingdal


Sommeraktiviteter i Hemsedal


Himmelspanne 3 www himmelspannet no jpg
Himmelspannet i Hemsedal

Lokalmat i Hemsedal

Hemsedal bugner av lokalmat. Himmelspannet er Hemsedals lokale ysteri, og de kjente ostene Gjeiteberget, Skogshorn, Raudberg og Solglad finner du i alle dagligvarebutikkene i Hemsedal. Et par kilometer vest for Hemsedal sentrum finner du Tuv. Her ligger Hemsedal Flatbrødbakeri, hvor det både er kafe og utsalg.
Tamt og Vilt
bruker gamle oppskrifter og tradisjonsrike foredlings-måter. Her får du kjøpt lokalprodusere produkter av kjøtt og fisk. Produktene finner du i dagligvarebutikkene. På Brandvoll Fjellgard selger de produkter som ved, lammekjøtt, urfe-kjøtt, spekemat, fjellørret, lammeskinn, skinn av gamle storferaser og juletrær.

Når du har smakt på lokalmaten i Hemsedal og du ønsker å oppdage mer av smakene fra Hallingdal så anbefaler vi en tur til Ostebygda Hol, her finner du oster i verdensklasse. Hele Hallingdal er et kulinarisk eventyr med rike mattradisjoner rundt hver sving. Hallingkost gjør det enkelt å finne spesialiteter som «småmat» og lefsekling, rummebrød og gommo-kaku. Les mer om Hallingdal på Visit Norway sine sider om Hallingdal og planlegg din ferie til regionen nå.

Hoyt o lavt klatrepark NEB 18 45
Høyt & Lavt Klatrepark i Hemsedal og Ål
Stisykling på Golsfjellet Visit Gol Paul A Lockhart
Sykling på Golsfjellet
DJI 0702
Hydalshjallen i Hemsedal

Velkommen til en flott sommer & høst i Hallingdal

Gå gjerne inn på alle destinasjonsider for å få mer inspirasjon til din Hallingdalsferie

Hemsedal | Gol | Ål | Geilo | Nesbyen | Flå