Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Enten du er stientuisiast, elsker el-sykkel eller foretrekker fart på grusveier, finner du en tur som passer for deg i Hemsedal. Finn din favoritt i forslagene vi har laget.
Av: Henriette
5 min
Oppdatert 27 september 2023

Mange av turene finner du i vår Hemsedal app, men du finner også tips fra lokale på uoffisielle nettsider som trailguide og trailforks.

Grusvei-fantasten: Hemsedal byr på mange fine grusveier rundt både vann, fjell og skog. Hemsila rundt (35 km) er en flott tur langs elven fra Ulsåk mot Gol, der du kan krysse demningen ved Eikredammen for en fin rasteplass til lunsjpausen. Kongevegen (ca. 20 km) er en annen fin tur på traktorvei, der du starter fra Bjøberg og sykler i enkelt terreng mot Tuv (tips: du kan kjøre til start på Bjøberg og når du har syklet til Tuv kan du låse sykkelen der og ta bussen tilbake til Bjøberg, sjekk vy.no). Har du mer krutt i beina kan turen fortsettes fra Tuv inn til Fagersetvannet for et avsluttende bad.

El-sykkel elskeren: Med el-sykkelen kommer du langt på kort tid og med mindre (menneskelig) energiforbruk. En tur til Hydalen (11 km fra parkering ved Fjellstølane ved Harahorn) går lett som en plett med turen forbi Vavatn og ned mot den fagre dalen som er et flott skue. Fanitullvegen (30 km en vei) er en klassiker, der mange bruker stolheisen for å komme seg opp i høyden, ellers er el-sykkel turen opp Holdeskarsveien lett som bare det og utsikten er nydelig.

Gisleklute På toppen av sentrumsløypa
El-sykkel til toppen av Hemsedal skisenter
BQ5 Q9245
Oppdag hele Hemsedal via grusveier og stier
Oppdag sykkel-eldoradoet Hallingdal i sommer Hemsedal, Gol, Nesbyen, Flå, Geilo og Ål
BQ5 Q9106
I Tottelia finner du en flytsti for hele familien

Sti-diggeren: Sommeren 2022 åpnet en helt ny flytsti i Hemsedal Skisenter og denne må enhver dedikert stisyklist selvfølgelig prøve.
Fra skisenteret mot Tuv har det blitt belyst gang- og sykkelvei, men har du lyst på sti går Elgstien langs elven og tar deg mot Tuv, der du kan fortsette mot Rjukandefossen. Denne turen er bra for de som fortsatt er litt usikre på stisykling, da det er enkelt å ta seg ut på sykkelveien om en blir utrygg og fortsette på den mot Tuv.
For hardcore mountain bikers er en av de lokales favoritter The Forgotten Trail (2,7 km - obs: svart løype). Du finner flere turer på trailguide.net og trailforks.com. Liker du å kombinere sti og grus er rundturen rundt Storevatnet en fin kombo og kjører du turen fra parkeringen ved Hestanåni i retning med klokken (mot nord, så øst og deretter sørover - se kartet) kan du med fordel avslutte turen med et bad i Grytevatnet.

Familieflyten: Gøy for hele familien finner du i sykkelparken Tottelia. Her kan en enten bruke mange timer på å finpusse dine ferdigheter, eller varme opp for en lengere tur. Har dere mulighet for å ta syklene med i bilen er turen ved Helsingvatn (ca. 7 km) en hyggelig tur, der en både kan fiske langs vannet og bade i en av vannkulpene lengst inn ved Fekjanstølatn. Har familien større barn som klarer litt lengre turer, er Vannen rundt (20 km) en flott tur med kombinert asfalt og traktorvei. Sykler en turen fra Hestanåni parkering mot sørvest kan turen med fordel avsluttes med et forfriskende bad i Grytevatnet.

Landeveismosjonisten: Er asfalt og høy puls det som gjør deg "gira" er både Lykkjavegen og Øvre Hemsedalsvegen mot Gol flotte turer. Fra sentrum kan du sykle Torsetvegen som er mindre trafikkert (men uten sykkelvei) og fra Ulsåk får du testet benmuskulaturen i oppoverbakken, men blir belønnet med en flott utsikt over både fjell og vann, samt masse flotte eldre bygninger og gårder.

Nyttige tips til sykkelturen

Finn inspirasjon til sykkelturer i Hemsedal via artikler eller turplanleggere på nett. Se også https://www.rides.no/

I mai 2020 hadde Terrengsykkel en stor artikkel om Hemsedal, les mer her

Artikkel om Tottelia Rides i Terrengsykkel juni 2019 finner du her

På nettsider som ut.no, trailguide.net, trailforks.com og komoot.com blir det kontinuerlig lagt ut nye stier fra lokale entusiaster

Deals i Hemsedal i sommer


Sikkerhet i sykkelløypene