Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Bade på fjellet, går det virkelig an? Selvfølgelig gjør det det. I Hemsedal nyter vi å bade i friskt fjellvann fra isen går til langt utpå høsten. Det er mange fine badeplasser i Hemsedal, du kan velge mellom å bade på sandstrand eller kanskje hoppe fra en fjellhylle. I små fjellvann blir vannet raskt varmet opp til 20 grader en varm sommerdag. I fosser og elver er vannet litt kaldere, spesielt tidlig på sommeren når det er mye snøsmelting, men en dukkert på fjellturen er absolutt å anbefale.
Av: Katarina
5 min
Oppdatert 25 mai 2021

Her er noen gode tips til fine badeplasser:

  • Grøndøla, elva i Grøndalen, ved Golfbanen. Her finner du koselige badplasser langs hele elven.
  • Hemsedal Beach, det er fine bademuligheter i elva som renner gjennom sentrum. Ved brua i sentrum og på badeplassen bak Rampa Kjøpesenter. Her fylles det på med fin sand hver sommer.
  • Rjukandefossen, flott badeplass hundre meter nedenfor fossen ved hengebrua. Bading ovenfor hengebrua er forbudt på grunn av meget sterke understrømmer.
  • Grytevatnet, dette er et vann i skogsområdet på vei mot Lykkja. Sving inn mot Bergastølen og hold høyre ved vegskille. Når du ser vannet, finn en parkeringsplass langs veien og hopp i.
  • Nøsen, fin sandstrand rett ved siden av Panoramaveien mot Fagernes (ca 25 min kjøretur fra Ulsåk). OBS: Pga rehabilitering av dammen ved Flyvatn er panoramavegen stengt fra 1. april - 31. okt. 2021. Det blir mulig å passere til fots eller på sykkel. Les mer her
Bad sunfire
Finn din favorittfoss
IMG 2985
I Grytevatn blir det som regel over 20 grader i juli
Det finnes mange muligheter for et bad på fjellet, hvor finner du din favoritt?
BQ5 Q7854
Nyt av et friskt bad

Ønsker du å bade litt mer for deg selv? Da anbefaler vi deg å finne en kulp i mer avsideliggende steder. Sjekk kartet og følg hvor vannet renner ned fra fjellet, har du flaks så finner du kanskje en helt egen turkis kulp hvor du kan kose deg en solfylt dag.

Fosse og kulpejakt