Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Ønsker du tips på ting å gjøre under sommerferien i Hemsedal? Her kommer Hemsedal A til Å med mange kule tips til å gjøre under ferien.
Av: Katarina
5 min
Oppdatert 27 mars 2023

Sommerens A – Å i Hemsedal

A som «Aktiv» Hemsedal Aktiv hjelper deg med inspirasjon til aktiviteter i Hemsedal. Prøv via ferrata, elvesnorkling, ridning, hundekjøring på hjul, kano m.m. Book på bookhemsedal.com

B
som i «Bading» I Hemsedal finner du mange fine badeplasser, enten du liker sandstrand, kalde kulper eller fartsfylte fosser. Sjekk badeplasser her >>

C
som i «Cafe/kafé» Nyt en kaffe til utsikten. I sentrum serveres det kaffe på Elmas, Arti eller Hemsedal Cafe. I skisenteret holder Lodgen Spiseri, Fjellkafeen, Skigaarden og Fýri Resort åpent for servering.

D
som i «Dyrehotell» På Hemsedal Dyrehotell kan din «pelskling» få nyte livet sammen med andre hunder mens du koser deg på aktiviteter under ferien. Her får de turer flere ganger om dagen og et eget rom å bo i. Hotellet fylles raskt opp, så se til å booke plass når du booker din egen ferie.

E
som i «El-sykkel» Oppdag våre vakre fjell på en el-sykkel i sommer. I Hemsedal finner du el-sykler til utleie hos MOH Sport i sentrum og hos Concept Store i Skistar Lodge Hemsedal Alpin. Tar du turen til Vavatn eller Hydalen kan du sykle innom Harahorn Fjellgård og lade sykkelen din mens du nyter en nydelig lunsj med fantastisk utsikt.

Hemsedal aktiv via ferratta 29
Via Ferrata
Sykkel solnedgang Hemsedal
Med el-sykkel til fjells
Bad sunfire
Fossejakt

F som i «Foss» I Hemsedal bugner det av fosser, både store og små. Her kan du gå på fossejakt og finne din egen favoritt. De to mest kjente fosser i Hemsedal er den høye Hydnefossen du ser fra RV52 på vei mot Gol og den kraftfulle Rjukandefossen på Tuv, der du også kan bade litt lengre nede fra selve fossen. Se her>> for fossejakttips.

G som i «Gofalefse» Tradisjonsrik kaffimat fra Hallingdal. Noe du må du prøve når du er i bygda. Hos Hemsedal Flatbrødsbakeri på Tuv får du kjøpt diverse lokalbakst som f.eks. gofalefse, flatbrød, kvikaku, lapper m.m. Nyt baksten med en nybrygga kaffi i kafeen Ein smak tå Hemsedal.

H som i «Handle» I Hemsedal har du mange muligheter til å få kjøpt nytt, uansett om det er sportsutstyr, plagg til garderoben, ting å fylle garasjen med eller pynt til hytta.

I som i «Is» Alle elsker is om sommeren! I Hemsedal får du kjøpt både kuleis eller softis, som du kan spise f.eks. på stranden midt i sentrum. Her passer det fint for barnefamilier å bade og rett ved så finner du kuleis på Arti Kafe. På stranden finner du også klatrestativ og buldrestein.

IMG 8051
Flytstien på toppen av skisenteret
Hemsedal playa sentrum strand
Stranden i Hemsedal sentrum
Mountaincart kh 20
Mountain cart

J som i «Jonsstølane» På denne gamle støl i vakre Lykkja kan du oppleve en konsertopplevelse med kanskje landets vakreste utsikt på Stølsrock 15. juli. Litt senere i sommer på 12-14. august blir det mer musikk når Fauskivalen på Tuv fyller scena og amfien med musikkglade artister og publikum.

K som i «Klatring» Klatring i fjellet, i klatrepark eller i klatresenter? Fjellklatring, sportsklatring eller buldring? Klatring for familien eller hva med via ferrata? Du finner det hele i Hemsedal. Vi har også flere guider, som kan ta deg med til skjulte skatter.

L som i «Lek» Man blir aldri for gammel for å leke og i vår evigunge bygda kan barn i alle aldre få leke. For de minste er det lekeplass ved Alpin Lodge, ved stranden i sentrum og en skatepark ved Hugnadheim. Tottelia Bike Park byr på sykkellek og i klatreparken Høyt&Lavt kan du slippe din indre apekatt løs.

M som i «Mountain Cart» Er du på utkikk etter en morsom aktivitet som passer for familier med litt større barn eller voksne? Mountain cart er en type trehjulssykkel med brems som man kjører ned fra toppen på stolheisen sammen med en guide langs en grusvei. Dette er en adrenalinfylt aktivitet der du selv bestemmer farten og det kiler i magen på vei nedover. Book på bookhemsedal.com

20 fyri resort hemsedal pool club gallery food
Fyri Resort Pool Club
Skiresort 7 hemsedal NEB 10
Sommrheis hos SkiStar Hemsedal

N som i «Nye minner» En ferie skal være et minne for livet og vi bestreber oss etter å gjøre din ferie så minnerik som mulig, enten du opplever friluftslivet for første gang eller har lange tradisjoner for å tilbringe sommeren i fjellet. I vår nye Hemsedals app finner du flere gullkorn rundt om i fjellbygda.

O som i «Overnatting i det fri» Allemannsretten i Norge gir rik mulighet for å finne noen flotte soveplasser utenfor allfarvei. Pakk telt eller hengekøye og finn din favorittplass, men husk å respekter reglene og etterlat ingenting, men fotspor. Besøk Elvely Camping eller Fjellcamp for campingplasser.

P
som i «Pool Club» Nyt en sommerdag ved poolkanten, slapp av i relax avdelingen eller unn deg selv en ansiktsbehandling før en 3-retters middag i restaurant Liv.

Q
som i «Quiz» Ute på Bruøyne i Hemsedal sentrum finner du Høyt & Lavt og en liten quiz om allemannsretten. For å komme deg ut på Bruøyne kan du ta zipline hos Høyt & Lavt eller gå via Skogstadbru over til andre siden av elven og gå stien over til øya.

Adobe Stock 210327367
Dagstur til Sognefjorden

R som i «Ridning» Opplev fjellet fra hesteryggen, enten på rideleir eller på hel- og halvdagsturer. Det er også mulig å nyte utsikten fra en vogn, mens hestene langsomt trekker deg gjennom landskapet.

S som i «Silverstone» Dette er navnet på vår blå flytsti i Hemsedal Rides og som er en del av Hallingdals felles sykkelsatsing Hallingdal Rides. Utover stiene i Hemsedal finner du også flotte sykkelstier på Ål, Gol, Nesbyen og Geilo. Sjekk www.rides.no

T som i «Topp20» Hemsedal byr på mange flotte fjellturer og vårt Topp20 program er en populær aktivitet. For hver topp kan du kjøpe et toppmerke slik at du kan følge med på hvor mange av de 20 merkede toppturer du har gått. På turistkontoret i sentrum kan du hente en gratis brosjyrer over turene og her selges
det også kart, suvenirer og toppmerker. Les våre brosjyrer som PDF her>> eller last ned Hemsedalsappen.

U som i «Utflukt» Klart må du se mer av området enn kun Hemsedal. Vi anbefaler å ta en dagstur til Sognefjorden, der kan du besøke Borgund Stavkirke, kjøre Flåmsbanen eller ta en kaffe i Gamle Lærdal. I Hallingdal kan du besøke Bjørneparken, Langedrag eller ta en shoppingtur på Gol. På Ål finner du et stort Kulturhus med kino, bibliotek og utstillinger.

Bilde 09 08 2020 19 48 58
Kanotur på fjellet
Fjelltur Hydalshjallen Hemsedal
Hydalshjallen

V som i «Viltkjøtt og fisk fra Hemsedal » Hos Tamt & Vilt på Svøo tilberedes råvarene fra fjellene våre i henhold til gamle oppskrifter og tradisjonsrike konserveringsmåter. Du finner produktene i butikkene og på restaurantene i bygda.

W som i «Weekendtur» Hemsedal er den perfekte plassen for en get away. Vurderer du å ta med kollegaene, jente- eller guttegjengen eller feire en merkedag i Hemsedal? Hemsedal Aktiv og ProHemsedal har lang erfaring med å tilpasse aktiviteter, overnatting, opplevelser m.m. for store grupper. Ta kontakt med de om du ønsker tilbud.

X
som i «X-faktor» Utsiktspunktet ved Hydalshjallen er en av Hemsedals sine X-faktorer. Dette er en lett tur som er Hemsedals svar på Trolltunga, der du nyter en
fantastisk utsikt og kjenner adrenalinet bruse i kroppen jo nærmere kanten du kommer.

Y
som i «Ysteri» Ostene fra Himmelspannet har vunnet oste-NM og de gir deg smaken av fjellene i Hemsedal. Ysteriet ligger midt i Hemsedal og ostene finner du på
butikkene.

Dyrja domes berry fire 2
Glamping hos Dyrja Domes

Z som i «Zzzzzzzz» På Torsetsiden i Hemsedal kan du nyte magiske netter i glampingteltet til Dyrja Domes. Det er en kort tur opp til selve teltet, der du har utsikt mot
Skogshorn og fjellene i Hemsedal. Domen ligger for seg selv i skogen og her kan du nyte naturen og dyrelivet uten støy fra omgivelsene.

Æ som i «Ær ’u gæren?»Sove i et telt hengende i en fjellvegg med 100 m fritt fall under deg, ja det kanskje er litt gærent for noen, men tilhører du dem som ikke har særlig høydeskrekk så vi vil nok dette være sommerens kuleste overnatting. Hemsedal Fjellsport har hengt opp små telt i fjellveggen langs Via Ferrataen, så kalte "Skysleeping", vi anbefaler å booke raskt, dette vil bli utsolgt på et blunk. Å hvem vil ikke våkne til fuglesang og sommerens beste utsikt :)

Ø som i «Ørret til middag» Elsker du å fiske? I Hemsedal kan du fikse din egen middag ved et fjellvann. Pakk med teltet/hengekøyen og primuskjøkkenet og gjør deg klar til et overnattingseventyr under stjernehimmelen.

Å som i «Åh så vakkert» Nesten alt er vakkert i Hemsedal, men vi er mest stolte over fjellene våre og vi ønsker at alle skal kunne ta seg til toppen og se på utsikten. Sommerstid kan du ta stolheisen i skisenteret til toppen og du kan se helt til Jotunheimen. Topp20 toppen Høllekølten har grusvei nesten hele veien opp og er den toppen som er egnet for flest brukere. I tillegg så finnes det mange andre markerte turstier, både langs Hemsila og på fjellet.

Nyt sommeren til fjells

27 DSC00148
Eventyrlig Skysleeping med Hemsedal Fjellsport