Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Vi har hørt det mange ganger før, det finnes ikke dårlig vær.. men noen ganger så ønsker man å ikke å være ute på ski men heller kose seg inne. Da er det bra at vi har mange andre ting man kan finne på i Hemsedal.
Av: Katarina
4 min
Oppdatert 20 september 2023

Velvære

På nyoppussede Skarsnuten hotel har de bygget en velværeavdelning som har utsikt over de vakre fjellene i Hemsedal. Her kan du sammen med venner, kjæresten, familien, jobben – eller alene – nyte gode opplevelser og en fantastisk utsikt. Enten du velger en av saunaene, fotbadene, opplevelsesdusjene, jacuzzien eller iskulpen, garanteres det for senkede skuldre og påfyll av energi. Ønsker du å flotte deg litt ekstra så kan du velge en av de personlig tilpassede spa-behandlingene for ansikt eller kropp, les mer om hvilken behandlinger du kan bestiller på skarsnuten.no.

Hos Fyri Resort finner du et innbydende bassengområde med solsenger, bar og snacks. Her har kan du boltre deg i både utendørs og innendørs basseng, og her lader du batteriene i en deilig badekåpe, foran en god peis, med flott musikk og en god drink. Book deg inn på Pool Club og nyt fjellene fra bassengkanten.

I sentrum finner du Helselaben som i tillegg til styrkerom også tilbyr ulike behandlinger. Velg mellom ulike former for massasje; fra lett aromamassasje til dyp idrettsmassasje.

Shopping

Du finner et stort utvalg av butikker i Hemsedal. Mange av dem ligger i Hemsedal sentrum, slik som MOH+ og Totten sport. I Rampa kjøpesenter finner du både klær hos Finbeck & Fia og hos Anders på Traktøren finner du alt fra vinglass fra Riedel til sengetøy og servietter, så trenger du noe nytt til hjemmet så er det stor sannsynlighet for at du finner det hos Traktøren. Rett over gaten ved siden av Turistkontoret ligger interiørbutikken Hemsedal Møbler og på Hovtun rett under Totten Sport, finner du også en interiørbutikk som heter Hemsen Interiør. I Hemsedal skisenter har du to sportsbutikker, det er SkiStar sin Concept Store som du finner i Alpin Lodge og Hemsedal Skishop. I Ulsåk finner du Fjøset som er en gjemt perle av butikk samt flere bygg og maleributikker og på Torset kan du svippe innom Dyrja og finne flotte gaver eller kanskje noe for deg selv.

Koselige kafeer til fjells

Hva med å ta på langrennskiene og ta turen opp til Flævasshytta? Dette er en tur på ca. 7 km og som belønning så kan du svinge innom Flævasshytta på toppen og nyte en kopp med solbærtoddy, kaffe og en vaffel.

Hvis du er på langrenn har du kanskje vært på vår langrennstadio Gravset og besøkt Gravsetstugu. Her trenger du ikke å ha langrennski på beina for å smake en av Hemsedals sine beste hjemmebakte kanelboller eller noe annet snadder. Du finner Gravsetstugu rett ved veien når du kjører opp mot Lykkja og det er stor parkering.

På Tuv, langs rv 52, fem km fra Hemsedal sentrum ligger Hemsedal Flatbrødbakeri. Her har du en unik mulighet for å få smake på Hemsedals sin egne bakst - Gofalefser, lapper med syltetøy og hjemmebakt pizza. De har også en lite butikk hvor de selger lokalmat fra Hallingdal og Valdres.

I sentrum av Hemsedal har vi to kafeer, Elmas Handel ligger rett ved hovedveien vis-a-vis Shell bensinstasjon og her får du deilige lunsjer, hjemmebakte paier og kanelsnurrer. De har også et utvalg av veganske godbiter og snacks. På Rampa kjøpesenter rett ved Spar og Vinmonopolet finner du Arti Kafe og her kan du nyte en god kopp kaffe til alt fra kaker til bakst, supper og noe godt i glasset.

Hemsedal Klatresenter

I SkiStar Alpin Suite i bunn av barneområdet finner du Hemsedal sitt klatresenter som har klatring for hele familien. Her kan du både prøve deg på buldring og klatre med sele i den høye veggen. Har du behov for hjelp og instruksjon er det også mulig å booke en instruktør. Ved ledig plass kan du også komme på dropin. Bestill tid her.

God mat og drikke

Noen ganger er det deilig å gjemme seg inne og nyte mat i verdensklasse med noe godt i glasset. I Hemsedal finner du mange restauranter og de har noe for enhver smak.

Hva med en romantisk date på Skigaarden eller Liv Restaurant hos Fyri Resort? På Skarsnuten hotell nyter du god mat på toppen av Hemsedal i restaurant Lynx og i tillegg har de åpnet en japansk restaurant, Miru, der du får japanske smaker med en nordisk vri. I bunn av Hemsedal Skisenter finner du både O'learys, Lodgen Spiseri og den koselige italienske restauranten Deli di Montagna.

I sentrum finner du deilig mat hos Hemsedal Cafe. Har du mer lyst på middelhavsmat? Da svinger du innom Tapas Club der du får servert nydelig tapas og annet snadder. Hos naboen på Elgen Bar finner du alltid noe godt og på Skogstad Hotell får du servert lokalmat. Peppes Pizza holder åpent hver dag og er barnas favoritt. Har du lyst på kinesisk mat? På Ulsåk kan du besøke China Garden.

Ønsker du en spesiell matopplevelse så anbefaler vi deg å sjekke om det er mulighet for å komme til Harahorn restaurant, på fjellet over Grøndalen. Her spiser du i en gammel kongsgård og maten smaker av fjellet. Et fantastisk miljø med flotte omgivelser.

Vi har også flere andre restauranter og disse kan du lese om i artikkelen Matopplevelser i Hemsedal.

Spill innendørs

Fyri Resort kan du slappe i en lenestol med en kopp kaffe mens du venter på at kompisen din tar neste trekk på sjakkbrettet. Her finner du også shuffle board og et biljardbord i baren.

Les mer om alt Hemsedal har å by på her på hemsedal.com og sjekk ut Hemsedal Aktiv for mange ulike aktiviteter for både små og store!

Dessert Arcteryx harahorn 05
Nydelige desserter
DSC 0148
Kafe kos
MAR 0905
Rjukandefossen

Ønsker du en liten tur på vinterstid så kan vi anbefale en tur til Rjukandefossen. Du parkerer ved rv 52 etter Tuv og sen tar en kort sti deg inn til selve fossen.

Du vet sikkert at vi har mange aktiviteter i Hemsedal som ikke er på ski og som passer godt inn en dag med litt dårlig vær. Sjekk ut våre vinteraktiviteter og book deg inn på ditt neste eventyr.