Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Opplev høstens magi på fjellet i Hemsedal! Når naturen gradvis skifter farge til varme nyanser av gull, rødt og oransje, åpenbarer fjellandskapet seg på sitt mest fortryllende. Lufta blir klarere, og solen kaster sitt gyldne skimmer over de majestetiske toppene.
5 min
Oppdatert 27 september 2023

Her er 10 tips til hvordan du kan skape en uforglemmelig høsthelg i Hemsedal

1. Ta med termosen og nyt en kopp kakao på toppen av en fjelltopp
Hva er vel bedre enn en deilig varm kopp kakao når du endelig har nådd fjelltoppen? Det er nesten som utsikten 'smaker' bedre. Hva med å ta turen til Harahødn med utsikt over Hydalen? Eller en tur på Røggjin med 360 graders utsikt fra toppen? Det er nok å velge mellom iallfall, og last ned Hemsedal-appen der du finner alle Topp20 turene og mange andre turstier. Skal du høyt og langt til fjells, selges topografiske turkart både på Turistkontoret og i sportsbutikkene.
God tur.

2. Gå på jakt etter fjellets gull; multer
På høsten farges bygda i både rødt, oransje og gult, men det er ikke kun bladene som står for kunsten. I Hemsedal bugner det også av saftige oransje multebær på denne tiden av året. Ingen vil nok fortelle hvor deres hemmelige multeplasser ligger, men kanskje du finner din egen hemmelige plass? I så fall er det bare å glede seg til multekrem til jul. Høysesong for multer er i august og starten av september.

Harahorn
Harahødn
Multer
Skogens gull
DSC05842
Stekt Fjellørret

3. Opplev høstens høstmarked - 9. sept 2023.

Hvert år kommer høstmarkedet som en etterlengtet og hyggelig helg, hvor butikkene i bygda flytter ut og skaper livlige og glade dager. Utstillere fra nært og kjært kommer med sine boder. Det er en begivenhet som mange ser frem til, da det gir en mulighet til å gjøre gode kjøp og oppleve den unike atmosfæren.

4. Spis en deilig høstmiddag på en av våre restauranter
Når høstmørket setter inn er det få ting som er bedre enn en deilig høstmiddag foran peisen. I Hemsedal serverer restaurantene lokal mat i toppklasse og bruker lokale råvarer. Sjekk ut matopplevelser i Hemsedal og reserver ditt bord nå.

IMG 20200625 051810
Soloppgang ved Hydalshjallen. Foto: Ole Kristian Strøm

5. Pakk teltet og ullgenseren, og tilbring natten ute i naturen

Selv om det blir kjøligere i luften, betyr det ikke at camping-sesongen er helt over. Med ullgenser, sokker og turmat i sekken er det fantastisk å sove i telt ute også ut i oktober, bare pass på at du har godt med klær når natten kommer. Hvorfor ikke ta med teltet til toppen av Storhøvda? Det er få ting som slår det å nyte morgenkaffen med utsikt over Skogshorn! Les vår artikkel om 5 milliarders stjernes overnatting for tips og inspirasjon.

6. Opplev soloppgangen fra en fjelltopp

Soloppgang på 1900 meter over havet? Ja takk! En unik opplevelse, som kan være like fin på høsten som på sommeren (pluss, det er jo gode nyheter for alle syvsovere, for det betyr solen står opp senere). Pakk tursekken med varm drikke, noe lett å spise og varme klær, og husk hodelykten! Starter du rundt midnatt når du opp i god tid til å se Hemsedal våkne fra for eksempel Ranastøngji!
Det finns mange flotte fjelltopper å se soloppgangen på, se mer under Fjellturer for tips på flere turer i Hemsedal.

Via ferrata-KT-20-1
Via Ferrata. Foto: Kalle Hägglund

7. Nå nye høyder med Via Ferrata

Via Ferrata, eller 'jernvei' som det betyr på italiensk, finnes også i Hemsedal. En 3-4 timers tur med klatreutstyr og guide, hvor du ender opp på toppen av 'Vesle Røggjin' med nydelig utsikt over høstkledde Hemsedal. Supert aktivitetsforslag om du er på fjellet med vennegjengen, eller vil imponere tenåringene i familien. For booking, se bookhemsedal.com!

8. Nyt høstfargene langs Kongeveien
En av høstens beste turforslag er å ta med hele familien å vandre mellom de oransje og gule trærne som omringer den historiske Kongeveien! I gamle dager var veien en av de viktigste ferdselsveiene mellom Øst- og Vestlandet, hvor selv Keiser Wilhelm en gang har ferdes.
Kongeveien gjennom Hemsedal krysser fylkesgrensen til Sogn og Fjordane ved Eldrevatnet, og er perfekt til både vandring og sykling. Langs veien er det satt opp fire informasjonstavler, på Venås, ved Vårstølen i Heimdalen, ved Ershovd og på Eldrehaugen!

IMG 7809
Blå flytstien Silverstone. Foto: Kalle Hägglund

9. Sykkeldager på fjellet i Hemsedal

I sommer har vi åpnet en ny rød flytsi i Hemsedal rides sirkuset. Les mer om flytstien og bli med på moroa nå!

Sykkelveien mellom Hemsedal og Ål, Fanitullvegen, er like fin på høsten som på sommeren, og en favoritt blant sykkelentusiaster i dalen. Veien strekker seg 30 km over høyfjellet ned til Ål over noen av bygdas vakreste landskap. Ta på sykkelhjelmen og rull av gårde. Les mer om sykling i Hemsedal. Tips på en fantastisk sykkel dag får du i vår artikkel "din perfekte sykkeldag".

Les også sykkelentusiaster i Hemsedal, "Med sykkel i hjertet" og "Sykkel for liten og stor"

10. Besøk Hemsedals svar på Trolltunga

Hydalshjallen er ikke bare ti ganger lettere å nå til fots enn Instagram-favoritten i Odda, den har også fantastisk utsikt over naturreservatet Hydalen. Dette er en tur som passer for hele familien, så her trenger ingen føle seg utenfor. Ta turen! Instagram-likes garantert!

AC5 I0290
Hydalshjallen. Foto: Leo Solland

Last ned Hemsedal appen