Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Rød tur

Skogshorn

Hiking 9 hemsedal NEB 13 jpg

1728 meter høye Skogshødn (Skogshorn) ligger fritt til på grensa mellom Hemsedal og Valdres, og er lett synlig på lang avstand med sin markante og bratte fjellside mot sør.

Skogshorn 903 - 1728 moh

Dette er turen som går til topps av Hemsedals signaturfjell. Turen kan være ganske krevende, men kan fint gåes av barn.

Sjekk ut turbeskrivelse og kart her under:

Skogshornstien er nyrestaurert

Turen opp til Skogshorn (1728 m.o.h) går på en nyrestaurert sti der det er tatt hensyn til våte myrpartier og erosjonsutsatt vegetasjon. Dette er gjort gjennom å drenere vann ut av stien, steinlegge bløte partier, bygge steintrapper og revegetere områder. I takt med en stadig økende mengde besøkende til fjellet Skogshorn vil også mer ekstremnedbør utgjøre en utfordring som må tas på alvor.

Les mer om prosjektet her

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 9km
Varighet: 5t
Høydemeter: 833m

Bilder

Oversikt

Skogshorn er det fjellet i Hemsedal flest har besøkt og tatt bilde av. Fra toppen får du oversikt over Hydnefossen, Lykkja og alle innsjøene på fjellet. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1728m
Laveste punkt
903m
Start koordinater
60.882168, 8.753071

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

From Hemsedal drive 4 km toward Gol until you enter a small place called Ulsåk. Take off E39 toward Lykkja, road number FV231. Follow the road for 13.5 km. Skogshorn is on your left-hand, parking on the right. 

Parkering

Parking, payment via Vipps (only for Norwegians).

Sikkerhet

Ta med vann, mat og sjokolade! 

Tips

Dette er den perfekte turen for deg som liker å trene, ta med skritt telleren og løp opp i intervaller. 

Beskrivelse

Skoghorn er den mest kjente turen i Hemsedal. Mellom 2015 og 2019 var Hemsedal Kommune så heldige at vi fikk 3 sherpaer fra Nepal til å renovere store deler av stien. Nå er det en flott tur opp for de som er glad i oppoverbakke. 

 

Turen starter i Lykkja, ett fjellområde i Hemsedal med ett tradisjonelt norsk landskap. Stien er først en vanlig tursti før du kommer til det renoverte området. Derifra og opp er det mange trappetrinn og flat helling. Det er 3 benker på veien opp for rasteplasser. Siste delen av turen har en mindre tydelig sti og du går på stein, pass på at du ikke vrikker foten. 

 

Rundt Skogshorn er det mange omveier og muligheter for utforskning, du kan gå til bekken Hydna eller innsjøen Hundsemvatn. 

 

Skogshorn separerer Hallingdal og Valdres. I flat området rundt fjellet er det mange innsjøer og bekker perfekte for ett dypp på varme dager. 

@hemsedalcom


Cq DT3 Exqe5 Y
Cp8 Eq Zxqk4 H
Cp74 IABKC Im
Cp54 KYGK6 G6
Cp5 M7z1 K Inr