Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Rød tur

Skogshorn

Hiking 9 hemsedal NEB 13 jpg

Opplev Skogshorn, Hemsedals storslagne signaturtopp, på en uforglemmelig fjelltur som tar deg til hjertet av den norske fjellverdenen. Med sine imponerende 1728 meter over havet, troner Skogshorn majestetisk på grensen mellom Hemsedal og Valdres. Dets karakteristiske og bratte sørfjellside gjør det til et landemerke som kan ses fra store avstander, en invitasjon til eventyrlystne sjeler.

Gxnhteqlxzunmfjcckzdq

Skogshorn 903 - 1728 moh

Dette er turen som går til topps av Hemsedals signaturfjell. Turen kan være ganske krevende, men kan fint gåes av barn.

Skogshorn er et av Hemsedals mest ikoniske fjell. Selv om stigningen kan være utfordrende, er stien, kjent for sine "sherpatrapper", tilgjengelig for vandrere i alle aldre, inkludert fjellvante barn. Mellom 2015 og 2019 ble det utført betydelige restaureringsarbeider på stien av sherpaer fra Nepal, kjent for sin ekspertise i å konstruere holdbare stier som både beskytter naturen og tilbyr enestående fjellopplevelser. Langs stien finner du flere sjarmerende hvilepunkter hvor du kan nyte naturens ro og skjønnhet. Om du ikke ønsker å fullføre hele turen, tilbyr et steinplatå et flott vendepunkt, eller hvorfor ikke avkjøle deg med et forfriskende bad i Hundsennvatnet ved fjellets nordfot?

Ta beina fatt til Skogshorn for å oppleve Hemsedals signaturfjell – en tur som belønner deg med spektakulær utsikt, fysisk utfoldelse og et møte med norsk natur på sitt beste.

Sjekk ut turbeskrivelse og kart her under:

Skogshornstien er nyrestaurert

Turen opp til Skogshorn (1728 m.o.h) går på en nyrestaurert sti der det er tatt hensyn til våte myrpartier og erosjonsutsatt vegetasjon. Dette er gjort gjennom å drenere vann ut av stien, steinlegge bløte partier, bygge steintrapper og revegetere områder. I takt med en stadig økende mengde besøkende til fjellet Skogshorn vil også mer ekstremnedbør utgjøre en utfordring som må tas på alvor.

Les mer om prosjektet her

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 9km
Varighet: 5t
Høydemeter: 827m

Bilder

Skogshorn Hemsedal
Skogshorn Hemsedal

Oversikt

Ta turen til Skogshorn - Hemsedal signaturfjell!

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1728m
Laveste punkt
893m
Start koordinater
60.882168, 8.753071

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Fra sentrum, følg Rv 52 4 km vestover til Ulsåk hvor du tar av mot Lykkja. Etter 13,5 km er det skilt til Skogshorn på venstre side og parkering på høyre side - Trefta parkeringsplass. 

Parkering

Parkering på Trefta, betaling via Vipps.

Sikkerhet

  • Topografisk turkart og kompass anbefales.
  • Velg tur etter evne og gjeldene forhold. Været skifter fort i fjellet.

Tips

Det er flere hyggelige steder å stoppe underveis. Blir hele turen for lang, kan man snu ved steinplatået som er bygget et stykke opp i fjellet, eller ta en dukkert i Hundsennvatnet som ligger ved nordfoten av fjellet.

Beskrivelse

1728 meter høye Skogshorn ligger på grensa mellom Hemsedal og Valdres, og er lett synlig på lang avstand med sin markante og bratte fjellside mot sør. Turen til toppen, opp "sherpatrappene", er nok mest kjente fjellturen i Hemsedal. I perioden 2015 - 2019 ble det gjort et stort restaureringsarbeide på stien med god hjelp fra sherpaer fra Nepal med mye kompetanse og erfaring på å lage gode stier som ivaretar naturens behov og samtidig legger til rette for flotte fjellopplevelser.

 

Husk utvidet båndtvangsperiode i Hemsedal (1. apr-31.okt). Hold hunden i bånd, også på høyfjellet.

@hemsedalcom


C3k Kur SKK Lp
C3i Fibl N Py K
C3ex Nyz KK4m
C3c G8 W8 K f X
C3a SO Doqs Jd
C3 Xqc WMK Sr1