Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Rød tur

Skogshorn

Hiking 9 hemsedal NEB 13 jpg

Opplev Skogshorn, Hemsedals storslagne signaturtopp, på en uforglemmelig fjelltur som tar deg til hjertet av den norske fjellverdenen. Med sine imponerende 1728 meter over havet, troner Skogshorn majestetisk på grensen mellom Hemsedal og Valdres. Dets karakteristiske og bratte sørfjellside gjør det til et landemerke som kan ses fra store avstander, en invitasjon til eventyrlystne sjeler.

Gxnhteqlxzunmfjcckzdq

Skogshorn 903 - 1728 moh

Dette er turen som går til topps av Hemsedals signaturfjell. Turen kan være ganske krevende, men kan fint gåes av barn.

Skogshorn er et av Hemsedals mest ikoniske fjell. Selv om stigningen kan være utfordrende, er stien, kjent for sine "sherpatrapper", tilgjengelig for vandrere i alle aldre, inkludert fjellvante barn. Mellom 2015 og 2019 ble det utført betydelige restaureringsarbeider på stien av sherpaer fra Nepal, kjent for sin ekspertise i å konstruere holdbare stier som både beskytter naturen og tilbyr enestående fjellopplevelser. Langs stien finner du flere sjarmerende hvilepunkter hvor du kan nyte naturens ro og skjønnhet. Om du ikke ønsker å fullføre hele turen, tilbyr et steinplatå et flott vendepunkt, eller hvorfor ikke avkjøle deg med et forfriskende bad i Hundsennvatnet ved fjellets nordfot?

Ta beina fatt til Skogshorn for å oppleve Hemsedals signaturfjell – en tur som belønner deg med spektakulær utsikt, fysisk utfoldelse og et møte med norsk natur på sitt beste.

Sjekk ut turbeskrivelse og kart her under:

Skogshornstien er nyrestaurert

Turen opp til Skogshorn (1728 m.o.h) går på en nyrestaurert sti der det er tatt hensyn til våte myrpartier og erosjonsutsatt vegetasjon. Dette er gjort gjennom å drenere vann ut av stien, steinlegge bløte partier, bygge steintrapper og revegetere områder. I takt med en stadig økende mengde besøkende til fjellet Skogshorn vil også mer ekstremnedbør utgjøre en utfordring som må tas på alvor.

Les mer om prosjektet her

Vanskelighetsgrad
Vanskelig
Lengde
9km
Tid
5t
Stigning
827m
Fall
827m
Høyeste punkt
1728m
Laveste punkt
893m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Hundevennlig
Vakker
Ut på tur og tilbake

Ta turen til Skogshorn - Hemsedal signaturfjell!

Bilder

Skogshorn Hemsedal
Skogshorn Hemsedal

1728 meter høye Skogshorn ligger på grensa mellom Hemsedal og Valdres, og er lett synlig på lang avstand med sin markante og bratte fjellside mot sør. Turen til toppen, opp "sherpatrappene", er nok mest kjente fjellturen i Hemsedal. I perioden 2015 - 2019 ble det gjort et stort restaureringsarbeide på stien med god hjelp fra sherpaer fra Nepal med mye kompetanse og erfaring på å lage gode stier som ivaretar naturens behov og samtidig legger til rette for flotte fjellopplevelser.

 

Husk utvidet båndtvangsperiode i Hemsedal (1. apr-31.okt). Hold hunden i bånd, også på høyfjellet.

Forfatters anbefaling

Det er flere hyggelige steder å stoppe underveis. Blir hele turen for lang, kan man snu ved steinplatået som er bygget et stykke opp i fjellet, eller ta en dukkert i Hundsennvatnet som ligger ved nordfoten av fjellet.

Turbeskrivelse

Turen starter i Lykkja, ett fjellområde i Hemsedal med ett tradisjonelt norsk landskap. Fra parkeringen Trefta, kryss veien og følg merket sti oppover. Når det flater litt ut dreier stien til venstre mot selve Skogshorn. Litt opp i fjellsiden møter du sherpatrappene og noen flotte platåer perfekt for en pust i bakken. Siste del av stien går i steinete terreng og er noe mer utydleig, så følg godt med på hvor den går. Retur samme vei.

 

Husk utvidet båndtvangsperiode i Hemsedal (1. apr-31.okt). Hold hunden i bånd, også på høyfjellet.

Utstyr

  • Kart og kompass.
  • Gode sko og klær for vær.
  • Mat og drikke.

Sikkerhetsinformasjon

  • Topografisk turkart og kompass anbefales.
  • Velg tur etter evne og gjeldene forhold. Været skifter fort i fjellet.

Kart

Topografisk kart over fjellturer/turstier, sykkelruter og langrennsløyper i Hemsedal kan kjøpes på Hemsedal Turistkontor.

Veibeskrivelse

Fra sentrum, følg Rv 52 4 km vestover til Ulsåk hvor du tar av mot Lykkja. Etter 13,5 km er det skilt til Skogshorn på venstre side og parkering på høyre side - Trefta parkeringsplass. 

Parkering

Parkering på Trefta, betaling via Vipps.

Topp20 topper


@hemsedalcom


C6nh Lb0q M Md
C7 EU XFK2 OU
C7 Co Wwf KGYD
C7 BW Tog K4 H2
C68 Dev9 Kr HV
C66 R Sn I Ko On