Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal er først å fremst kjent for alpint på vinteren, og det kanskje mange ikke vet at vi har milevis med trikkeskinner i dalterreng og i høyfjellet.
Av: Hanne
1 min
Oppdatert 28 november 2022

Totalt har Hemsedal 250 km med oppkjørte trikkeskinner som prepareres daglig eller etter behov.

Vi har en egen skiarena på Gravset, den ligger knappe 15 min fra Hemsedal sentrum mot Lykkja. Her kan man går runder på 1, 2, 3, 5 og 8 km, det også er lys på i alle løypene bortsett fra 8 km hvor man må bruke hodelykt. Her finner man også Gravsetstugu som er åpen i helgene og feriene med rykende ferske bakevarer.

Nedi i dalen har vi langrennsløyper som brer seg fra Ulsåk i øst til Grøndalen i vest. Løypene er i variert terreng, alt fra slakke partier til mer kuperte.

Når det gjelder høyfjellsløyper kan du nyte storslått natur fra uke7 (NB! om vær og snøforhold tillater det). Høyfjellsløyper finner du i Holdeskaret, på Hemsedalsfjellet og i Lykkja. I Holdeskaret ligger også Flævasshytta, her kan man få servert vafler eller en varm kakao. Hytta har åpent i ferier og i helger fra uke 7.

I sentrum har vi også rundløyper i Totteskogen som ligger midt i mellom sentrum og skisenteret som også har lys på til kl 23:00 hver kveld.

skisporet.no kan du holde deg oppdatert på oppkjørte løyper i Hemsedal. Det er også båndtvang i alle preparerte skiløyper i jul, vinterferie og påske.

Båndtvang er gjeldende i tidsrommet f.o.m. 24. desember t.o.m. 2. januar, i vinterferieuker f.o.m. 20. februar t.o.m. 10. mars og lørdag før palmesøndag t.o.m. 2. påskedag.

Langrenn i Hemsedal


Flere ferietips