Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Vi blir flere og flere som oppdager det fantastiske i toppturer, og muligheten for å gå opp på et fjell for å så få første spor ned en pudderfylt fjellside i vakre Hemsedal. Vårsesongen er perfekt for slike eventyr, og her har Hemsedal blitt et foretrukket reisemål for både erfarne toppturentusiaster og nybegynnere som ønsker å utforske regionens skjønnhet for første gang. I denne artikkelen vil vi presentere fem klassiske toppturer som spenner fra lette til mer utfordrende, slik at det er noe for enhver smak.
Av: Katarina
5 min
Oppdatert 14 november 2023

Magien i fjellene venter på deg!

Er det noe som kan beskrive toppturer i Hemsedal, er det ordet "magisk". Det er noe helt spesielt med å sette på fjellene på skiene eller splitboarden, og begynne turen mot toppen. Hemsedal, med sitt vakre vinterlandskap og majestetiske fjell, er det ideelle bakteppet for en toppturopplevelse som vil ta pusten fra deg.

Hemsedal, er et eldorado for friluftsentusiaster og har en skjult skatt som bare venter på å bli utforsket - toppturene. Uansett om du er en nybegynner som ønsker å prøve topptur for første gang eller en erfaren toppturentusiast som leter etter nye eventyr, har Hemsedal noe for alle.

For nybegynnere, selv om du aldri har prøvd topptur før, er Hemsedal det perfekte stedet å begynne. Ta turen til en av de enkleste toppene og disse turene vil gi deg en smakebit på magien av toppturer uten å være for krevende. Du vil bli belønnet med fantastisk utsikt og en følelse av mestring når du når toppen.

For de som allerede har noen toppturer under beltet, har Hemsedal en rekke utfordrende alternativer. Mange av toppene gir deg muligheten til å teste ferdighetene dine i mer krevende terreng. Disse toppene belønner deg med en følelse frihet mens du står på toppen og tar inn den storslåtte utsikten og sen får mulighet å kjøre ned i en litt utfordrende terreng.

Topptur icestone KH

I Hemsedal appen kan du finne noen av toppene merket ut på kartet, men ikke selve beskrivelsen av hvordan du går. Uansett nivå på deg og din erfarenhet med topptur så anbefaler vi at du leser artikkelen om "Tryggere ferdsel på topptur og offpist" før du legger ut på tur.

Vi anbefaler alle å booke inn en guide når du skal på topptur i Hemsedal. Guidene kjenner fjellene godt og vet hvor du finner den beste snøen for dagen. Her under finner du linker til våre lokale guider.

Introduksjonsturer:

  1. Slettind (1592 meter over havet): For nybegynnere eller de som ønsker en avslappende to timers tur, er Slettind på Hemsedalsfjellet et utmerket valg. Denne ruten er ikke altfor bratt og gir en flott start på ditt topptureventyr. Parkering er tilgjengelig like før Eldrevatn.
  2. Harahorn (1581 meter over havet) i Grøndalen: Harahorn byr på en fantastisk cruisetur, ideell for de som ennå ikke føler seg helt komfortable med brattere ruter. Du kan parkere bilen ved Vavatn, husk bompeng.

Klassikere:

  1. Råskardfjellet (Lokalt kjent som "1609"): Omtrent 15 kilometer etter Tuv på Hemsedalsfjellet finner du Råskardfjellet på venstre side, som tilbyr en utmerket toppturopplevelse på middels nivå. Kryss broen over Mørkedøla-elven på vei opp og nyt en herlig nedstigning og en fin nedkjøring.
  2. Nibbi: Nibbi er et populært valg, spesielt for familier med fjellvante barn. Den moderate stigningen gjør også nedstigningen enkel. Husk Vipps for bomavgiften ved Ulsåkstølen. Parkering er tilgjengelig ved Lykkjastølen.

HUSK: Du har alltid selv ansvaret for å ha kjennskap til området og nødvendig kunnskap om skred. Sjekk værmelding og varsom.no innen du drar på tur og ha alltid med deg skredutstyr.

For mer inspirasjon til toppturer i Hemsedal; sjekk boken "Toppturer i Hemsedal" av lokalkjente Jørgen Aamot. Boken kan bestilles via Fri Flyt eller kjøpes på bl.a. MOH Sport og på Turistkontoret. Du kan også kjøpe tilhørende kart til boken.

- Vår betyr sol, slush og lange fine dager på fjellet.
Topptur KH 19 27
Nyt utsikten og solen som varmer
IMG 0556
Topptur til Slettind med hele familien
-Toppturer er som å trykke på reset-knappen for sjelen din. Der hvert steg oppover gir deg ny indre energi, og nedkjøringen gir deg adrenalin og en følelse av frihet