Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Vinterferie betyr for de fleste lek og moro i snøen, her har vi samlet tips og aktiviteter for deg og hele familien. Et tips er å laste ned Hemsedals appen, der finner du alt av aktiviteter, spisesteder, historiske plasser og et superbra kart der du finner alle langrennsløyper og turstier mm.
Av: Katarina
5 min
Oppdatert 08 februar 2024

Hemsedal er kjent som Skandinavias alper, med sine høye fjell, råe alpine skikjøring, mange aktiviteter og afterski. I Vinterferien står barnefamilien i fokus og det finnes mange eventyrlige opplevelser for både store og små i Hemsedal.

Alpin skikjøring

Det er for de fleste ingen hemmelighet at Hemsedal er Norges mest komplette skisted og her finner du skikjøring for alle hos SkiStar Hemsedal. I det store barneområde kan barn i alle aldre kose seg og bli sikrere på ski innen de tar en av stolheisene opp i fjellet. Snømannen Valle byr på show og skikjøring sammen med barna, og vi har mange parker som inviterer til lek for både store og små. Hemsedal tilbyr også morgenskikjøring på lørdager og Non Stop Skiing samt kveldskjøring. I uke 10 utgår morgenkjøring fordi 9. mars er det Hemsedal Up N' Down, et kult skievent for de over 14 år som liker å kjøre fort på ski.

I vinterferieukene 8-9 holder også Solheisen skisenter i Grøndalen åpent daglig fra 9.30-16.00. Solheisen er et mindre skisenter som ligger midt mellom fjellene i Grøndalen. Her finner du perfekte preppede, løyper og flotte muligheter for carving i solen. For de som liker park, finnes det hopp, rails og bokser fra topp til bunn, og ved snøfall byr bakkene på fantastiske puddermuligheter. Disse ukene er det flere forskjellige eventer knyttet opp mot frikjøring i Solheisen.

Bilde 27 12 2020 19 27 00
Skikjøring
Hemsedal Helly Hansen kids
Moro med venner
En aktiv ferie er den beste typen av ferie
0 T2 A5555 kopiera
Hundekjøring

Hundekjøring

Bli med på en fantastisk opplevelse som tatt ut av et eventyr. Med magiske Skogshorn i bakgrunnen suser du frem gjennom snøen bak 5-6 vakre huskyer, du kan velge mellom å kjøre spannet eller kose deg i sleden. Barn som er mellom 3-9 år kan sitte sammen voksen i sleden men barn fra 10 får sitte alene i sleden. Vi anbefaler at du booker turen på forhånd da det fort blir utsolgt for plass. Sjekk på Hemsedal Huskies for booking.

Kanefart og rideturer

Kanefart er en rolig og flott aktivitet for hele familien. Slapp av i sleden og nyt utsikten over Skogshorn og Tisleiafjorden mens du hører dombjellene og nyter naturen. Kanefart bestiller du på forhånd. Ønsker du litt mer action så kanskje en guidet ridetur på fjellet passer bedre. Les mer om vinterridning og book din time nå.

Klatring

Liker du å klatre? Eller kanskje barnet er en skikkelig klatremus og ønsker å prøve seg på en klatrevegg? I Hemsedal kan du og familien prøve å klatre både innendørs og utendørs. I Hemsedal klatresenter som holder åpent mandag-lørdag i uke 8 og onsdag - lørdag i uke 9 kan du prøve deg både på buldring og klatring i klatrevegg. Sjekk ut linken for booking og flere åpningstider.

Utendørs klatrer vi vinterstid på is i Hemsedal. Dette kan du og bli med på sammen med våre guider fra Hemsedal Fjellsport. Dette er en trygg men adrenalinfylt opplevelse der du får mestringsfølelse og mye latter sammen med familien. Les mer om isklatring og meld deg på nå.

Aking

I Hemsedal kan du bli med på skikkelig aking i skisenteret med Hemsedal Fjellsport. Her tar du heisen opp og kjører snowracer ned igjen. Hjelm, varme klær og skibriller trengs og er barna mellom 3-9 år så kan de sitte på med en voksen og alle over 10 år kjører selv ned løypene. Guiden kjører først og du kjører i den farten som du selv finner komfortabel. Veldig morsom og adrenalinfylt aktivitet som hele familien kan bli med på.

Langrenn mor og barn

Langrenn

Hemsedal har et stort løypenett for langrenn, her kan du nye spor fra Grøndalen og Bjøberg i vest, til Ulsåk og Golsfjellet i sørøst. I alt finner du 250 km med langrennsspor, både på fjell og i dalen. På Gravset skistadion finner du mange rundløyper med forskjellig vanskelighetsgrad og lysløyper som er åpne frem til kl. 22 hver dag. På Gravset, i Holdeskaret, på Tuv samt i Grøndalen har du mulighet for å få deg noe å spise i løypa. Følg med på skisporet.no for nypreppede spor. Har du lyst å bli en bedre langrennsløper tilbyr Vis Motus privat undervisning med erfaren instruktør.

Fra helgen uke 7 kjøres høyfjellsløypene opp ved stabilt vær og Vy tilbyr langrennsbuss til Bjøberg.

0 T2 A6552 kopiera
Aking
953 A2205
Ridetur på Lykkja
953 A2700
Matopplevelser

Matopplevelser

Det er ikke bare aktiviteter og action i Hemsedal, her kan du også nyte mange fantastiske matopplevelser sammen. Visste du at du finner en av Norges største vaffel- og kakaomenyer i Hemsedal? På Lodgens Spiseri får barna en pust i bakken og kreasjonene er både en fryd for ganen og øyet. Lodgen sin spesialitet for alle med barnesinnet i behold er Hemsedals største kakao og vaffelmeny. Rundt om i Hemsedal skisenter finner du mange restauranter som alle har sin spesielle vri. Visste du at du kan ta Sentrumsløypa ned til Fyri resort og prøve deg på Rambler eller hele veien ned til sentrum der du finner et godt utvalg av kafeer og restauranter. Skibussen tar deg tilbake til skisenteret igjen.

For både frokost, lunsj og middag kan du velge mellom mange restauranter og kafeer, du finner både typisk skilunsj, fantastisk lokalmat, koselige kafeer og matkunst av høyeste kvalitet rundt om i dalføret. Ta en kikk på vår side for matopplevelser og pass på å nyt deilig mat under ferien din.

På Tuv ligger Hemsedal Flatbrødbakeri, her anbefaler vi deg å ta turen innom for å smake på lokalbakst og kanskje kjøpe med deg noe snadder til hytta.

Har du lyst på catering eller take-away? Nesten alle restauranter har take-away og flere av dem tilbyr fantastisk catering og kokk på hytta. Les mer på catering & take-away.

Nyt den evigunge bygda der du opplever kule aktiviteter, fantastisk mat og god handel
Girls hanging on the wooden fence in the mountain Visit Norway Matias Fosso Kristiansen
Vinterferie i Hemsedal
BQ5 Q4333 1
Langrenn er moro
KAT 4334
Shopping

Shopping

Kanskje du som voksen har lyst å dra på en shoppingtur en dag og i Hemsedal finner du det meste. Vi har flere matbutikker som har stort utvalg av matvarer fra hele verden. I sentrale Hemsedal også kalt Trøym, finner du butikker som selger interiør, klær, skor og sportsbutikker. På Ulsåk finner du både matbutikk, frisør, byggevarer og en koselig gardsbutikk som selger alt fra interiør til mote. I området rundt Hemsedal skisenter ligger flere sportsbutikker og skiutleier.

Kino

Om det ikke frister å være ute en dag, hva med å få med seg en morsom kinofilm? I vinterferien går mange morsomme filmer på kino i Hemsedal. Sjekk ut hvilke her!

Skarsnuten Hotel har egen kinosal og viser filmklassikere hver uke - les mer på skarsnuten.no.

Ute i siste liten?


Vinteraktiviteter