I Hemsedal kan du prøve på sportsklatring, fjellklatring, Via Ferrata, familieklatring, buldrestein og isklatring om vinteren.
Katarina
5 min
Oppdatert 26 april 2021

Klatring

Klatring er en spennende aktivitet som byr på både mestringsglede, adrenalin, svette og latter for erfarne klatrere så vel som for nybegynnere. Fjella i Hemsedal er et godt utgangspunkt for både klatring og rappellering. Her er fjell som passer vel så godt for erfarne klatrere som for barn og mindre erfarne. Her finner du noen linker til en side som heter klatrefelt.no som har kartlagt noen av klatrefelten her i Hemsedal.

Informasjon om klatring

Vinter: Selv om Hemsedal er mest kjent som et skiparadis, får flere og flere øynene opp for isklatring i området. For å finne mer informasjon om isklatring og klatring generelt på vinterstid har vi flere forskjellige bøker og brosjyrer, som kan hjelpe deg med å planlegge din perfekte tur. Har du lyst å prøve deg på (is)klatring for første gang eller trenger du litt inspirasjon? Da kan du booke en guidet tur.

I Skistar Lodge finner du Hemsedal Klatresenter med en 14 meter høy innendørs klatevegg og buldreområde for dager, der været ikke er på din side.

Sommer: På sommeren innbyr Hemsedals fjell til sportsklatring, fjellklatring, via ferrata, familieklatring, gratis buldresten m.m. Du kan booke guidet tur for både solo klatrere, familier og grupper. I Hemsedal sentrum finner du Høyt & Lavt Klatrepark for barn i alle aldre og bak Rampa Kjøpesenter finner du en stor buldresten til fri bruk.

Brosjyre: I denne brosjyren finner du informasjon om klatring i Hemsedal, både på vinter- og sommerstid. Kan hentes gratis på turistkontoret

Last ned PDF

Klatring i sentrum

Klatreområde med buldrestein og klatrestativ ved elva, nedenfor Rampa og Innkjøpslaget.

Sjekk også klatreparken Høyt & Lavt Hemsedal


Guidebøker:

Hemsedal Ice 399,- (kan bl.a. kjøpes på turistkontoret og MOH Sport)
Klatring i Hemsedal 250,- (kan kjøpes på turistkontoret og MOH Sport)

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=X8cuCvljJhE (Tuvfossen)

https://www.youtube.com/watch?v=6JHSNya8RFI&list=PLlGzPE4E45fORb4Ifr4lvhr0em4kzoWw7 (Murekløve)

https://www.youtube.com/watch?v=aPeM9m6PgCE&list=PLlGzPE4E45fORb4Ifr4lvhr0em4kzoWw7&index=3 (Tips til klatreruter)

https://www.youtube.com/watch?v=GXCHR-AX5JM&list=PLlGzPE4E45fORb4Ifr4lvhr0em4kzoWw7&index=6 (Hydalsfossen)

Samfunn:

Facebookgruppe for klatring i Hemsedal: https://www.facebook.com/groups/184936911631448/members/

Hoyt o lavt klatrepark NEB 18 12