Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal er et eldorado av klatremuligheter. Gode muligheter for sportsklatring, fjellklatring, Via Ferrata, familieklatring, buldrestein og isklatring om vinteren. Du kan bli med på kurs, leie guide eller bli med på guidet Via Ferrata.
Av: Katarina
10 min
Oppdatert 11 mai 2022

Klatring er en spennende aktivitet som byr på mestringsfølelse, adrenalin, svette og latter for erfarne klatrere så vel som for nybegynnere. Fjellene her i Hemsedal er et godt utgangspunkt for både klatring og rappellering og de passer vel så godt for erfarne klatrere som for barn og mindre erfarne.

I Skistar Lodge Alpin Suites finner du Hemsedal Klatresenter med en 14 meter høy innendørs klatrevegg og buldreområde. Her møter du og på klatreguidene i Hemsedal Fjellsport. Du kan leie alt fra Via Ferrata og kano utstyr her og få flere gode tips på klatremuligheter.

Sommerstid kan du bli med Hemsedal Fjellsport på alt fra Via Ferrata og familieklatring til klatrekurser der du får lære deg klatring fra bunn av. Du kan booke guidet tur for både solo-klatrere, familier og grupper gjennom Hemsedal Fjellsport. I Hemsedal sentrum finner du Høyt & Lavt Klatrepark for barn og voksne i alle aldre. I klatreparken har vi både løyper for de små barna som kun er 80 cm høye til mer avanserte løyper som begynner med zipline over elven Hemsila og utfordrer både store å små i grønne, blå og rød løype. I klatreparken kan du og prøve å kaste deg ut fra klatretornet og jeg vil love deg at det kiler i magen før du tør å hoppe ut. Et stenkast fra Klatreparken finner du Hemsedals badestrand der du og finner en stor buldresten til fri bruk.

Her kan du klikke deg inn og lese om noen flotte klatrefelt i Hemsedal. Linkene er til en side som heter klatrefelt.no, som har kartlagt noen av klatrefeltene her i Hemsedal. Trøimsberget | Skiheisveggen | Skruvefjell | Ura | Skogshorn | Storehorn

Vinterstid - Selv om Hemsedal er mest kjent som et skiparadis, får flere og flere øynene opp for isklatring i området. For å finne mer informasjon om isklatring og klatring generelt på vinterstid har vi flere forskjellige bøker og brosjyrer som kan hjelpe deg med å planlegge din perfekte tur. Har du lyst å prøve deg på (is)klatring for første gang eller trenger du litt inspirasjon? Da kan du booke en guidet tur. Det er og mulig å gå Via Ferrata om vinteren, hvor gevinsten er å skue utover Hemsedals vakre fjell kledd i vinterdrakt.

Håper du fått litt inspirasjon og blir med og klatrer i Hemsedal i sommer!

Familieklatring hemsedalfjellsport 14 NEB 8

Brosjyre: I denne brosjyren finner du informasjon om klatring i Hemsedal, både på vinter- og sommerstid. Kan hentes gratis på turistkontoret

Last ned PDF

Guidebøker:

Hemsedal Ice 399,- (kan bl.a. kjøpes på turistkontoret og MOH Sport)
Klatring i Hemsedal 250,- (kan kjøpes på turistkontoret og MOH Sport)

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=X8cuCvljJhE (Tuvfossen)

https://www.youtube.com/watch?v=6JHSNya8RFI&list=PLlGzPE4E45fORb4Ifr4lvhr0em4kzoWw7 (Murekløve)

https://www.youtube.com/watch?v=aPeM9m6PgCE&list=PLlGzPE4E45fORb4Ifr4lvhr0em4kzoWw7&index=3 (Tips til klatreruter)

https://www.youtube.com/watch?v=GXCHR-AX5JM&list=PLlGzPE4E45fORb4Ifr4lvhr0em4kzoWw7&index=6 (Hydalsfossen)

Samfunn:

Facebookgruppe for klatring i Hemsedal.

Hoyt o lavt klatrepark NEB 18 12
Høyt & Lavt klatrepark i Hemsedal

Høyt & Lavt klatrepark