Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Bak Kyrkjebønøse, nord for Hemsedal sentrum ligger en grønn juvel skjult for alle som ikke tar turen opp mot Harahorn-området. Hydalen er et vernet landskapsområde, omkranset av bratte fjellsider, og i dalbunnen ligger gamle støler, noen er fortsatt i drift. Her kan du gå på tur og sykle i rolige omgivelser.
Katarina
2 min
Oppdatert 24 april 2024

Du kan se vakre Hydalen fra Hydalshjallen som er en av våre populære turmål om sommeren. Du kan overnatte i telt i Hydalen, men husk på at det går dyr på løsdrift her så du kan få møte kviger og får når du setter opp teltet. Det er flotte fiskevann i Hydalen, disse er private vann - ønsker du å fiske så betaler du i en fiskekortautomat ved vannet.

Veibeskrivelse:
• Fra Hemsedal sentrum kjører du mot Tuv, der tar du av mot Grøndalen og fortsetter noen kilometer til du ser skilt mot Hydalen. Der tar du av til høyre og følger den svingete vegen oppover.
• Automatisk bomveg, betales på https://passpay.no/
• Når du har passert bommen er du snart oppe ved Vavatn, og herifra følger du vegen langs vannet til Vabuleino og starten av Topp20 toppen; Ranastøngji.
• Her begynner den bratte vegen ned i den vakre Hydalen.
• Kjør sakte, for nå blir det flott utsikt over området
• Vis hensyn til beitedyra i området. Hold hunder i bånd - ikke gi beitedyra mat – rydd opp alt avfall etter deg og kjør forsiktig.

Hydalen er privateid og vernet som landskapsvernområde. Spesielle regler for ferdsel må etterleves for å ta vare på naturen her. Les informasjonsplakatene i området for mer info om dette.

God tur

DSC 0116
Flotte gamle stølsbuer og løer
Troels Rosenkrantz Andersen8
Telttur i Hydalen