Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Rød tur

Kvitingatn

Nils Erik Bjorholt33

En fin tur i fjellene i Grøndalen med flott utsikt på toppen. Beregnet gåtid ca 3,5 time tur/retur. Utsikt mot Hemsedal Skisenter og Harahødn.

Kvitingatn 1000 - 1426 moh

Turen går fra Fjellstølene rett før innkjøringen til Harahorn hotell. Turen går innover dalen i vakkert terreng før du krysser over elva og går opp mot Kvitingatn. Etter et stykke i litt bratt terreng så går turen innover over fjellet, helt til du når toppen. Dette er en veldig fin tur også for den yngre garde hvis dere ønsker en litt lengre tur.

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 7.8km
Varighet: 4t
Høydemeter: 426m

Bilder

Top of Kvitingatn
Top of Kvitingatn
ON the way up to Kvitingatn
ON the way up to Kvitingatn

Oversikt

Turen til Kvitingatn starter i på beiteområder med mange gamle gårdsbruk. Det er en krevende tur som følger ryggen opp til toppen med perfekt utsikt i alle retninger. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1426m
Laveste punkt
1000m
Start koordinater
60.930537, 8.447399

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Kjør 4,6 km til Tuv, videre til Grøndalen og følg skilt til Hydalsvegen. Etter ca 3 km skilt på høyre side av veien med P-anvisning. Merket vei/sti via Fjellstølane. Litt etter setergrenda Fjellstølane krysser stien Holsteinelva og går videre oppover mot ryggen av Kvitingatn. Meget fin utsikt i alle retninger.

Parkering

Parkeringsplass, betaling på Vipps. 

Sikkerhet

Husk å ta med sjokolade, vann og snacks. 

Tips

Om du fortsetter forbi parkeringen så finner du Harahorn Hotell og restaurant, en kulinarisk opplevelse som serverer mat med smaker fra fjellet. 

Beskrivelse

En krevende Topp20 tur som passer for de som er godt vandt til å gå i fjellet. 

 

Turen starter ved tregrensen og følger en flott bekk nordover mot Holstein. Det er en bru som tar deg over på andre siden - så det er ikke noe grunn til å krysse bekken på egenhånd!  Når du har krysset flyter beiteområdet over i høyfjell landskap og stien blir sakte brattere oppover fjellet. Etter den første toppen følger du fjell ryggen hele veien til toppen av Kvitingatn. 

 

På toppen har du utsikt over hele Hemsedal Skiresort, en annen Topp20 tur som heter Harahødn og området rundt. 

 

Kvitingatn er markert som en retur tur men det er mange muligheter for variasjon. Du kan velge å gjøre det til en dagstur og gå ned til Hulbak eller Hemsedal Sentrum. For å gjøre dette følger du bekken mot Hølsteinstølane. Vær forsiktig om du velger å gå ned øst-siden siden det ikke en markert sti. 

@hemsedalcom


Cq DT3 Exqe5 Y
Cp8 Eq Zxqk4 H
Cp74 IABKC Im
Cp54 KYGK6 G6
Cp5 M7z1 K Inr