Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Rød tur

Kvitingatn

Nils Erik Bjorholt33

En fin tur i fjellene i Grøndalen med flott utsikt på toppen. Beregnet gåtid ca 3,5 time tur/retur. Utsikt mot Hemsedal Skisenter og Harahødn.

BQ5 Q5380

Kvitingatn 1000 - 1426 moh

Turen går fra Fjellstølene rett før innkjøringen til Harahorn hotell. Turen går innover dalen i vakkert terreng før du krysser over elva og går opp mot Kvitingatn. Etter et stykke i litt bratt terreng så går turen innover over fjellet, helt til du når toppen. Dette er en veldig fin tur også for den yngre garde hvis dere ønsker en litt lengre tur.

Vanskelighetsgrad
Medium
Lengde
7.7km
Tid
4t
Stigning
426m
Fall
426m
Høyeste punkt
1426m
Laveste punkt
1000m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Hundevennlig
Vakker
Ut på tur og tilbake

Dette er en flott og litt krevende tur som følger fjellryggen opp og innover til toppen på 1426 moh med nydelig utsikt i alle retninger. 

Bilder

Kvitingatn 1426 moh
Kvitingatn 1426 moh
Toppen av Kvitingatn
Toppen av Kvitingatn
På vei til Kvitingatn
På vei til Kvitingatn

Denne fine og litt bratte Topp20 turen passer for de som har erfaring med å gå i fjellet. Turen starter i beiteområder med mange gamle gårdsbruk. På toppen har du utsikt over hele Hemsedal skisenter, en annen Topp20 tur som heter Harahødn og området rundt.

 

Merk! Det er beitende dyr i området, så husk å lukke grinder etter deg og ha hunden i bånd. (Utvidet båndtvang i Hemsedal fra 1 apr-31. okt.)

Forfatters anbefaling

Om du fortsetter forbi parkeringen så finner du Harahorn Fjellgård og restaurant, en kulinarisk opplevelse som serverer mat med smaker fra fjellet. 

Turbeskrivelse

Fra parkeringen, følg veien opp til høyre. Et lite stykke opp i bakken, går den merkede stien ned i skogen til høyre. Du kommer snart til en bro over Hølsteinsåne og stien dreier så til venstre oppover langs bekken. Etterhvert en kort stigning kommer du opp i høyfjellslandskap. Stien dreier så til høyre og det blir brattere oppover fjellryggen. Etter den første toppen flater det ut og du følger den flotte fjellryggen videre hele veien til toppen av Kvitingatn, 1426 moh. Retur samme vei.

 

Merk! Det er beitende dyr i området, så husk å lukke grinder etter deg og ha hunden i bånd. (Utvidet båndtvang i Hemsedal fra 1 apr-31. okt.)

Sikkerhetsinformasjon

  • Topografisk turkart anbefales. Kompass kan også være nyttig og lærerikt på tur.
  • Velg tur etter evne og gjeldene forhold. Været skifter fort i fjellet.

Kart

Topografisk kart over fjellturer/turstier, sykkelruter og langrennsløyper i Hemsedal kan kjøpes på Hemsedal Turistkontor.

Veibeskrivelse

Fra sentrum, fælg Rv52 ca 4,6. Rett før broen på Tuv, ta til høyre mot Grøndalen. Etter ca 5 km, ta av til høyre opp Hydalsvegen. Etter ca 3 km oppover, er det skilt på høyre side av veien for parkering Kvitingatn.

Parkering

Parkeringsplass ved veien, betaling på Vipps. 

Topp20 topper


@hemsedalcom


C76r GU Xq7 S0
C73n Cz M Kuo T
C7wb9 K Hq I Jv
C7w I Zx3qz ZG
C7u Se Eiq9p N
C7p Mt L8 K Zx