Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Nyt og utforsk våre vakre
fjell i sommer & høst

DSC4415
BQ5 Q0086
DSC06619
DSC06518
DSC04831
IMG 2757
Harahorn

Fjellene er det fineste vi har i Hemsedal, og de er aller finest når du opplever de fra toppen. Når du har kommet til topps og står å skuer utover, da skjønner du at i Hemsedal er det uendelig med muligheter for både adrenalinfylte og nydelige opplevelser du nesten mister pusten av.

Hemsedal med sine alpelignende fjelltopper er et eldorado for turgåere. Med 450 km merkede stier er det turløyper for alle. Vi har alt fra lette turer langs grusveier på flatt terreng nede i dalen til stier oppe på fjellet. Stiene strekker seg fra dalen, langs brusende fosser og elver mot høyfjellet, og opp på topper med herlig utsikt. Er du på utkikk etter eventyrlige steder å bade i kulper eller fosser eller kanskje du bare har lyst å nyte synet av vakre fosser? Da anbefaler vi deg åta en titt i vår artikkel Fossejakt.

Et av Hemsedals mest populære aktivitetstilbud er Topp20 med merkede og skiltede turløyper til 20 forskjellige topper i området. Turene varierer i vanskelighetsgrad og lengde, fra den letteste, Høllekølten, med grusvei helt til toppen, til de som er noe lengre, litt brattere og til de mer krevende heldagsturene. Kanskje er det Hemsedals høyeste topp Høgeloft som er målet? Litt lenger ned på siden finner du linker til alle de 20 toppene og der kan du se tidsbruk, vanskelighetsgrad samt en veibeskrivelse om hvordan du finner veien til startpunktet for turen, med utgangspunkt og avstand fra Hemsedal Turistkontor i sentrum. På flere av turene kan du velge en alternativ vei ned, eller gå en lengre rundtur eller bestige flere topper på samme tur. Husk å ta med kart og kompass på turen, og følg Fjellvettreglene. Det er ingen skam å snu.

For hver topp som bestiges, kan en egen toppturnål kjøpes på Turistkontoret eller i sportsbutikkene, veldig bra motivasjonsfaktor for de mindre barna i familien, men også gøy for oss voksne.

Det er mange av våre turer som passer for telttur eller om du ønsker å sove under åpen himmel.

Les deg opp på Allemannsretten før du legger av på tur i Hemsedal.

God tur.

Bli med på fossejakt


Kart og informasjonsguider


@hemsedalcom


C8 M Ebb Iq88i
C8 H1 Yuxq Rg L
C76r GU Xq7 S0
C73n Cz M Kuo T
C7wb9 K Hq I Jv