Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal rides

Hemsedal Rides
stisykling

Kalle Hägglund
IMG 7802

Velkommen til vår splitter nye flytsti. Flytstien starter på toppen av stolheisen og slynger seg ned fjellet til du kommer ned til bunn av heisen igjen. Her kan du utfordre deg i doserte svinger, hopp og kuler. I tillegg til den nye stien så kan vi du fortsatt ha masse moro i Tottelia som ligger rett ved skisenteret.

Blå flytsti

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellet. Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og starter med en liten sløyfe opp i terrenget før du sykler ned mot Skigaarden og fortsetter ned mot bunn av skisenteret. I sommer kan du testsykle deler av den nye flytstien på 6,5 km i Hemsedal skisenter, til høstferien åpner vi 3 nye km hvor totallengden vil være 9,5 km. Hele Flytstien vil stå ferdig sommeren 2022 på 10,5 km.

I uke 41 fra onsdag 13. oktober til lørdag 16. oktober kjører Hemsedal Taxi en shuttlebuss i den blå flytstien siden heisen er stengt denne uken. Les mer om Shuttlebuss her.

- Det er som å sykle en berg-og-dal-bane sier en av mange som prøvde seg i flytstien i åpningshelgen.
- Dette er heeeelt rått, at dette finnes i Norge er helt fantastiskt!

Vi tipser om at det kan være bra å ta det litt rolig første turen så du vet hvordan stien svinger og hvor de store og mindre hoppene finnes. Når du har kjørt første delen på toppen av fjellet så kan du ta av til høyre for å følge stien tilbake til Fjellkafeen og starten av løypa igjen. Det finnes mange stoppesteder langs løypen som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente pusten, skake bort melkesyre og se på den fantastiske utsikten.

Siste stykket av stien blir i sommer en transportvei på grus som går fra Tindenheisen og ned via Fun riden ned til stolheisen igjen. Denne er merket blå/rød så vi anbefaler foreldre å bli med de aller minste hele veien ned i bunn. Transporten blir å regne som en blå-rød løype. Et alternativ for barnefamilier er å avslutte ved skigaarden og sykle tilbake på grusvei opp til Fjellkafeen og starten igjen.

Hele løypen på 10,5 km blir som vi skrev tidligere klar til høsten og da kommer dette være en av Europas råeste flytstier.

Se kart i pdf over flytsti og transporten. Kart over stiutviklingen fremover.

Tottelia

Tottelia er vår familiepark som du finner mellom Fyri hotell og Hemsedal skisenter. Her kan man kose seg i alle aldrer på grønne, blå og rød rundløype av grus.
Vi anbefaler at man kjører i Tottelia og har god kontroll der, før man prøver seg på den nye blå flytstien.
I Tottelia finnes det og en grillplass og det er et koselig område der hele familien kan slappe av og nyte den flotte utsikten over bygda.

Husk at den røde flytstien i Tottelia er nettopp rød og at det er hopp på den som krever mye fart og kontroll.

Utvikling videre

Hemsedal rides vokser, les mer om hva som bygges ut de nærmeste åren i Hemsedal rides.

Hallingdal rides

Hallingdal satser på at bli Norges største stisykkeldestinasjon og vi har mange kule stier og pump tracks som du kan utfordre deg på i sommer. Det er flere nyheter som åpner på de andre Hallingdal destinasjonene i sommer og alt ligger kun innen 30min-1h 15 minutter med bil. Du finner mer info om Hallingdal rides lenger ned.

Hemsedal Rides Trailhead kart 09 21 liten

Sykkelutleie

Sykkelguidning


@rides.no