Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal rides

Hemsedal Rides
stisykling

Kalle Hägglund
IMG 7802

Velkommen til vår splitter nye flytsti- Silverstone. Flytstien starter på toppen av stolheisen og slynger seg ned fjellet til du kommer ned til bunn av heisen igjen. Her kan du utfordre deg i doserte svinger, hopp og kuler. I tillegg til den nye stien så kan vi du fortsatt ha masse moro i Tottelia som ligger rett ved skisenteret.

Silverstone blå flytsti

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellet. Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og starter med en liten sløyfe opp i terrenget før du sykler ned mot Skigaarden og fortsetter ned mot bunn av skisenteret. I sommer står hele flytstien ferdig og den åpner når heisen begynner å gå for sesongen. Det vil si 8 km med ren flytsti til bunn av skisenteret og for de som ønsker å sykle flere runder i høyden, er det bygget retursti til Fjellkafeen, som gir en runde på ca. 2,3 km.

- Det er som å sykle en berg-og-dal-bane sier en av mange som prøvde seg i flytstien i åpningshelgen.
- Dette er heeeelt rått, at dette finnes i Norge er helt fantastisk!

Vi tipser om at det kan være bra å ta det litt rolig første turen så du vet hvordan stien svinger og hvor de store og mindre hoppene finnes. Når du har kjørt første delen på toppen av fjellet så kan du ta av til høyre for å følge stien tilbake til Fjellkafeen og starten av løypa igjen. Det finnes mange stoppesteder langs løypen som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente pusten, skake bort melkesyre og se på den fantastiske utsikten.

Se kart i pdf over flytsti og transporten. Kart over stiutviklingen fremover.

Tottelia

Tottelia er vår familiepark som du finner mellom Fyri hotell og Hemsedal skisenter. Her kan man kose seg i alle aldrer på grønn, blå og rød rundløype av grus.
Vi anbefaler at man sykler i Tottelia og har god kontroll der, før man prøver seg på den nye blå flytstien.
I Tottelia finnes det og en grillplass og det er et koselig område der hele familien kan slappe av og nyte den flotte utsikten over bygda.

Husk at den røde flytstien i Tottelia er nettopp rød og at det er hopp på den som krever mye fart og kontroll.

Utvikling videre

Hemsedal rides vokser, les mer om hva som bygges ut de nærmeste åren i Hemsedal rides.

Hallingdal rides

Hallingdal satser på at bli Norges største stisykkeldestinasjon og vi har mange kule stier og pump tracks som du kan utfordre deg på i sommer. Det er flere nyheter som åpner på de andre Hallingdal destinasjonene i sommer og alt ligger kun innen 30min-1h 15 minutter med bil. Du finner mer info om Hallingdal rides lenger ned.

Søk jobb hos oss i sommer


Hemsedal Rides Trailhead kart 09 21 liten

Sykkelguidning


@rides.no