Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal Rides

Hemsedal Rides
stisykling

Lars Storheim
Kalle Hägglund
20220901 Hemsedal to nye stier Foto Lars Storheim 7
20220901 Hemsedal to nye stier Foto Lars Storheim 16

Velkommen til Hemsedal Rides, her kan du teste flytstien Silverstone, og de nye stiene Broadway, High Line og "Sentrumstien". Stiene starter på toppen av stolheisen Hollvin Ekspress i Hemsedal Skisenter. Her kan du utfordre deg i doserte svinger, hopp og kuler. I tillegg til de nye stiene, har vi også Tottelia Bike Park som ligger mellom skisenteret og Fyri Resort. Lenger ned i artikkelen finner du både filmer og beskrivelser av stiene våre.

Silverstone blå flytsti

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellene. Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og den starter med en liten sløyfe opp i terrenget før du sykler ned mot Skigaarden og fortsetter ned mot bunn av skisenteret. Flytstien har nesten en mil med ren flytsti til bunn av skisenteret og for de som ønsker å sykle flere runder i høyden, kan du sjekke ut Broadway som tar deg videre til High Line før du suser nedover.

- Det er som å sykle en berg-og-dal-bane, sier en av mange som har prøvd seg i flytstien.
- Dette er heeeelt rått, at dette finnes i Norge er helt fantastisk!

Vi tipser om at det kan være bra å ta det litt rolig første turen så du vet hvordan stien svinger og hvor de store og mindre hoppene finnes. Det finnes mange stoppesteder langs stien som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente seg inn og riste bort melkesyre.

Se kart i pdf over hele Hemsedal Rides. I kartet ser du alle stiene i Hemsedal Rides og eventuelle sesongomlegginger ifbm arbeid i anlegget.

Tottelia Bike Park

Tottelia Bike Park finner man mellom Fyri Resort og Hemsedal Skisenter. Her kan man boltre seg i grønn, blå og rød rundløype på grus. Vi anbefaler at man sykler i Tottelia og har god kontroll der, før man prøver seg på den nye blå flytstien. NB! Den røde flytstien i Tottelia er rød grunnet hopp som krever mye fart og kontroll.

I Tottelia finnes det også en grillplass og et koselig område hvor hele familien kan slappe av og nyte Hemsedal.

Broadway & High Line

Broadway er en grønn flerbrukssti som er flat og passer for alle, stien og går fram til Sollaust bekken hvor det er bygget en stor gapahuk. Du kan enten fortsette på den blå sykkelstien, High Line, eller ta fram nistepakken og nyte deilig fjellvann fra bekken. High Line er en virkelig panorama sti som går oppover i terrenget derav navnet High Line. Her klatrer man oppover i terrenget hvor man på rundet ned har kupert terreng med tillagte kuler og doserte svinger. Broadway starter når du går av heisen på toppen av Hemsedal Skisenter. I enden av Broadway finnes en flott gapahuk over Sollaustbekken med fantastisk utsikt. Herfra kommer du også videre inn på High Line, eller ta Broadway tilbake.

Totallengden Broadway og High Line er på ca 2 km til sammen.

Rød Terrengsykkelsti - "Sentrumstien"

Årets nyhet i Hemsedal 2023! Sentrumsstien er "airflow" på sitt beste!

Sentrumsstien har en herlig miks av store berms, rullbare hopp og seksjoner med naturlig smalsti samt svaberg. Her beveger du deg hele veien fra høyfjellet og til bunnen av dalen. Stien egner seg for syklister som mestrer Silverstone og er klare for flere utfordringer – og kanskje litt luft under hjulene. Det anbefales å bli skikkelig kjent med stien og elementene innen farten gradvis økes.

Stien starter fra toppen av stolheisen Hollvin Express der du først følger den grønne flerbruksstien Broadway bort til Sollaust og tar derfra av inn på den røde stien som slynger seg nedover fjellet mot sentrum og Fyri Resort. Fra Fyri kan du følge Fyri transportstien som går langs Totteskogheisen. Herfra kobles du på siste delen av Silverstone som tar deg tilbake til heisen igjen for neste tur opp i stiene.

Sjekk ut filmen her under for mer info om film fra stiene.

Hemsedal Rides vokser, les mer om hva som bygges ut de nærmeste årene i Hemsedal rides.

Hallingdal Rides

Hallingdal satser på at bli Norges største stisykkeldestinasjon og vi har mange kule stier og pump tracks som du kan utfordre deg selv i sommer. Det er flere nyheter som åpner på de andre Hallingdal-destinasjonene i sommer og alt ligger kun 30 min-1t med bil. Du finner mer info om Hallingdal Rides lenger ned.

Hemsedal Rides - Silverstone

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 6.6km
Varighet: 1t
Høydemeter: 486m

Bilder

Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone

Beskrivelse

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellet.

Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og sykler ned bakken til høyre forbi Fjellkafeen.  Flytstien går gjennom skogen og slynger seg nedover som en slange og du får nyte kilometervis med ren flytsti til bunn av skisenteret. Silverstone er som en berg-og-dalbane med veldig mange doserte svinger, kuler og hopp. Det finnes mange stoppesteder langs løypen som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente pusten, skake bort melkesyre og se på den fantastiske utsikten.

Se heisens åpningstider. Kjøp BikePass til heisen i SkiStar appen eller på skistar.com.

Husk å kombinere turen med Broadway & High Line.

Hemsedal Rides - High Line

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 2.3km
Varighet: 0t
Høydemeter: 70m

Bilder

Highline
Highline
Utsikten
Utsikten
Broadway
Broadway
Highline
Highline
Highline
Highline
Fjellkafeen med mer
Fjellkafeen med mer

Beskrivelse

Hemsedal har fått to nye stier, de heter Broadway og Highline og starter på toppen av stolheisen Hollvin Ekspress. Her er det stier som har fantastisk utsikt og tar deg ut på fjellet. Rundturen er 2 km lang og er delt mellom en bred flerbruksti og en svingete blå sykkelsti. Her kan hele familien kose seg og man kan trille barnevogn eller kjøre på sparkesykkel ut til utsiktspunktet ved Sollaustbekken. Her er det bygget en flott bru og en gapahuk der du kan nyte nistepakken. 

Den blå stien Highline starter ved Utsikten og slynger seg langsamt oppover fjellet mot Totten for at etter Solaustbekken vende nedover igjen med litt humper og annen moro langs stien tilbake til starten. 

Du kan velge om du sykler den som en rundtur eller å gå kun Broadway frem og tilbake, alternativt gå ned sentrumsløypa eller ta en sti opp til Topp20 toppen Totten. 

Se heisens åpningstider. Kjøp BikePass til heisen i SkiStar appen eller på skistar.com.

Hemsedal Rides - "Sentrumsstien"

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 7.1km
Varighet: 1t
Høydemeter: 0m

Bilder

Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Ny sti
Rød sykkelsti
Rød sykkelsti

Beskrivelse

Sentrumsstien er en 7 km lang herlig miks av store berms, rullbare hopp og seksjoner med naturlig smalsti samt svaberg. Her beveger du deg hele veien fra høyfjellet og til bunnen av dalen. Stien egner seg for syklister som mestrer Silverstone og er klare for flere utfordringer – og kanskje litt luft under hjulene. Stien starter fra toppen av stolheisen Hollvin Express og ender opp ved Fyri Resort. Det anbefales å bli skikkelig kjent med stien og elementene innen farten gradvis økes.

Se sommerheisens åpningstider. Kjøp BikePass til heisen i SkiStar appen eller på skistar.com.

Sykkelguidning


@rides.no