Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Med over 20 restauranter i Hemsedal så har du mange å velge mellom. Du kan nyte fantastisk lokalmat, "fine dining", pizza og nydelige burgers.
Katarina
3 min
Oppdatert 08 januar 2024

I sentrum

I Hemsedal sentrum, Trøym, kan du prøve deg frem på mange restauranter, både til frokost, lunsj og middag.

Her finner du koselige Elmas Handel, en kafe og lunsjsted for deg som liker en god lett lunsj og deilig kaffe. Her har du en flott uteservering der du kan nyte utsikten over fjellene og få litt følelsen av bylivet på fjellet. Når du kommer ned fra sentrumsløypa er Peppes Pizza den første restauranten du kommer til. Her finner du noe for hele familien. Peppes ligger midt i Hemsedal sentrum i samme bygg som Fanitullen Leiligheter.

Midt i Hemsedal finner du Hemsedal Cafe, en klassisk restaurant av skifolk for skifolk som de sier selv. Sist ut i sentrum er Arti Kafe der du kan nyte en god lunsj, en nybrent kaffe med kake og kjøpe med deg noe snadder hjem. Vår og sommerstid har de en nydelig uteservering, perfekt for å nyte solstrålene og la barna leke i huske stativet.

I Hemsedal er vi opptatt av å bruke lokale råvarer
953 A7335
953 A2201
Skarsnuten 2018
Skarsnuten hotell

Rundt skisenteret

Fýri Resort ligger midt imellom Hemsedal sentrum og Hemsedal skisenter og du kommer hit enkelt på ski, beina, skibuss og bil. På Fýri finner du flere forskjellige restauranter. Allerede fra morgenen av åpner Rambler på Fýri Sports Club dørene. Ta en deilig kopp kaffe og et bakverk foran peisen. Litt senere varmes pizzaovnen opp. Rett over gaten, på selve hotellet, kan du nyte et godt glass foran peisen på Roa Matbar eller gå et par etasjer opp til Bar Liv med deilige burger og pastaretter til lunsj, pizza på kvelden og bartendere som tryller frem alt mulig godt. Hovedrestauranten Liv Bistro tilbyr magisk mat og nydelige omgivelser - PS: husk å booke bord. Jeg anbefaler deg å unne deg en tre retters på Fýri, her finnes noe for alle med både vegetariske retter og lokale ingredienser.

I barneområdet i SkiStar Hemsedal ligger det flere restauranter. Vi begynner med O'learys, som alle sportsinteresserte vet godt hva det er. Dette er vår sportsbar der du til klassisk barmat får nyte sportseventer på tv skjermene rundt om i restauranten. Liker du engelsk fotball er dette rette stedet for deg.

Rett ved O'learys og er den koselige italienske restauranten Deli Di Montagna. Her nyter du hjemmelagd pasta og pizza med de fineste ingrediensene fra Italia.

Lodgen Spiseri er midtpunktet i barneområdet. Her holder de åpent fra morgen til kveld og tilbyr mat og snadder hele dagen. Du kan starte dagen med en frokost, når du tar en pust i bakken har de en stor kaffemeny og nydelige vafler og kule kakao-kreasjoner til barna. Til lunsj har de egen barnemeny og en variert lunsjmeny for voksne. Her finner du italiensk pizza med lokal vri og til middag serveres klassiske retter.

Videre opp i bakken finner du Skistua restaurant og afterski, her finner du klassisk skilunsj og en god kaffe. På helgene starter afterski ved 15-tiden og da passer seg Skistua best for folk over 20 år.

Hollvin restaurant og bar finner du og alt som en familie på ski ønsker. Her får du klassiske retter servert og du kan og nyte en kakao med noe godt til. Her er det også afterski i helgene og den begynner ved 15-tiden så har du småbarn anbefaler jeg deg å spise før den tiden.

På toppen av Hollvin Ekspress heisen troner Fjellkafeen. Her kan du begynne dagen med frokost før du kaster deg ut i løypene. De tilbyr hjemmebakts og deilige lunsjretter. Når solen begynner å komme på terrassen så kan du få grillet burger på uteservering.

Skigaarden finner du et deilig bakeri, Dagligstugu og deres deilige pizza er perfekt for et lunsjstopp og i Storstugu finner du "fine dining" under krystallkronen. Her har de og en av Norges beste Champagnekart så kanskje det er noe du bør prøve når du kommer innom. Setter du pris på en ekstra spesiell matopplevelse, sjekk ut Omakase der sushikokken tilbereder det aller beste.

Skarsnuten Hotel ligger på over 1000 meter over havet med magisk utsikt over dalen og tilbyr flere restauranter. På Lynx serveres frokost, lunsj og middag i fantastiske omgivelser. Sjekk også ut spennende Miru, her får du de tradisjonelle japanske smakene, med en moderne, nordisk vri. Husk å nyte utsikten sammen med den gode maten.

953 A7411
Fyri resort

Tuv, Grøndalen og Ulsåk

På Tuv finner du Hemsedal Flatbrødbakeris kafe Ein smak tå Hemsedal der du kan nyte deilig lokal hjemmebakst og ibland så serverer de og lunsjretter som pizza og annet snadder. Her kan du også få kjøpt med deg lokale varer fra hele Hallingdal.

Solstua i Solheisen Skisenter ligger en liten skirestaurant, her er det kjøkkenet på Harahorn som setter menyen og lager til smakfulle lunsjer til sultne skikjørere.

I den andre retningen på Ulsåk finner du Hemsedals eneste kinarestaurant, China Garden. Her får du klassisk kinamat både som take away eller spise i restauranten.

Vi håper du prøver deg på flere av restaurantene våre gjennom besøket ditt og finner nye favoritter til både lunsj og middag.

953 A3256
Skigaarden
IMG 8474
Hemsedal Flatbrødbakeri
Langrenn 46 KW 13
Flævasshytta

Langs langrennsløypene

I tillegg til kafeene nevnt over, både i sentrum, i forbindelse med skisenteret og ikke minst på Tuv og i Grøndalen, vil vi også tipse om et par fine stoppesteder til langs langrennssporet.

På Gravset skiareana finner du Gravsetstugu. I tillegg til varmestue er det åpen kafé i helger og ferier, og kanelbollene der går det gjetord om.

Og øverst i Holdeskaret, halveis på runden Beihovdløypa finnes Flævasshytta. Det er en fjellstue med enkel servering som vanligvis har åpent i ferier og helger utpå vinteren.