Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Med over 20 restauranter i Hemsedal så har du mange å velge mellom. Du kan nyte fantastisk lokalmat, "fine dining", pizza og nydelige burgers.
Katarina
3 min
Oppdatert 20 september 2023

I sentrum

I Hemsedal sentrum som også kalles Trøim, kan du prøve deg frem på mange restauranter, både til frokost, lunsj og middag.

I området ved Hemsetunet finner du koselige Elmas Handel, en kafe og lunsjsted for deg som liker en god lett lunsj og deilig kaffe. Her har du en flott uteservering der du kan nyte utsikten over fjellene og få litt følelsen av bylivet på fjellet.

Skogstad Hotell finner du flere restauranter. På nye Lobbyen serveres tradisjonell Hemsedalskost som Småmat, laget etter Gommos`s oppskrift, rømmegrøt, spekemat, samt et rikholdig utvalg av drikke. Elgen Bar serverer lunsj og middag, og i baren er det liv til sent på kveld. På hjørnet finner du Tapas Club, som navnet tilsier, serverer deilig tapas og gode drinker. Her kan du på kveldstid smake delikatesser fra Middelhavet, fremst fra Spania som tilberedes av kokkene i det åpne kjøkkenet.

Peppes Pizza, her finner du noe for hele familien. Peppes ligger midt i Hemsedal sentrum i samme bygg som Fanitullen Leiligheter og rett ved Sentrumsløypa.

Midt i Hemsedal finner du Hemsedal Cafe, en klassisk restaurant av skifolk for skifolk som de sier selv. Her åpner de til lunsj med en fast meny i tillegg til dagens lunsj. Hemsedal Cafe har samarbeid med Brandvoll Fjellgaard i Hemsedal og de får både kjøtt og andre råvarer fra gården. Kveldstid syns jeg du bør prøve en av kjøttrettene fra Dry Age skapet og til lunsjen anbefaler jeg en av de asiatiske rettene.

Sist ut i sentrum er Arti Kafe der du kan nyte en god lunsj, en nybrent kaffe med kake og kjøpe med deg noe snadder hjem. Vår og sommerstid har de en nydelig uteservering, perfekt for å nyte solstrålene og la barna leke i huske stativet.

I Hemsedal er vi opptatt av å bruke lokale råvarer
PND9560
Middag Tapas club Hemsedal
Skarsnuten 2018
Skarsnuten hotell

Rundt skisenteret

Fyri hotell ligger rett ved sentrumsløypa, midt imellom Hemsedal sentrum og Hemsedal skisenter. På Fyri finner du to forskjellige restauranter, Roa Matbar tilbyr en enkel lunsjmeny med bland annet salater og noe godt i glasset. Et par etasjer opp ligger Liv Bistro med en fantastisk meny der du finner alt fra østers til pizza og kjøtt fra lokale produsenter. Du kan og bestille take away fra Liv Bistro i baren utenfor selve restauranten. Jeg anbefaler deg å unne deg en tre retters på Fyri, her finnes noe for alle med både vegetariske retter og lokale ingredienser.

I barneområdet i SkiStar Hemsedal ligger det flere restauranter. Vi begynner med O'learys, som alle sportsinteresserte vet godt hva det er. Dette er vår sportsbar der du til klassisk barmat får nyte sportseventer på tv skjermene rundt om i restauranten. Liker du engelsk fotball er dette rette stedet for deg.

Vårt siste tilskudd av restaurant her i Hemsedal ligger rett ved O'learys og er den koselige italienske restauranten Deli Di Montagna. Her nyter du hjemmelagd pasta og pizza med de fineste ingrediensene fra Italia. I Deli'n kommer det og selges diverse snadder av skinke og oster med mer, vel vært et besøk.

Lodgen Spiseri er midtpunktet i barneområdet. Her holder de åpent fra morgen til kveld og tilbyr mat og snadder hele dagen. Du kan starte dagen med en frokost, når du tar en pust i bakken har de en stor kaffemeny og nydelige vafler og kule kakao-kreasjoner til barna. Til lunsj har de egen barnemeny og en variert lunsjmeny for voksne. Her finner du italiensk pizza med lokal vri og til middag serveres klassiske retter.

Videre opp i bakken finner du Skistua restaurant og afterski, her finner du klassisk skilunsj og en god kaffe. På helgene starter afterski ved 15-tiden og da passer seg Skistua best for folk over 20 år.

Hollvin restaurant og bar finner du og alt som en familie på ski ønsker. Her får du klassiske retter servert og du kan og nyte en kakao med noe godt til. Her er det også afterski i helgene og den begynner ved 15-tiden så har du småbarn anbefaler jeg deg å spise før den tiden.

På toppen av Hollvin Ekspress heisen troner Fjellkafeen. Her kan du begynne dagen med frokost før du kaster deg ut i løypene. De tilbyr hjemmebakts og deilige lunsjretter. Når solen begynner å komme på terrassen så kan du få grillet burger på uteservering.

Skigaarden kan du nyte fantastisk pizza, salater og burgers til lunsj og kveldstid serverer de "fine dining" under krystallkronen. Her har de og en av Norges beste Champagnekart så kanskje det er noe du bør prøve når du kommer innom.

Skarsnuten Hotel ligger på over 1000 meter over havet med magisk utsikt over dalen og tilbyr flere restauranter. På Lynx serveres frokost, lunsj og middag i fantastiske omgivelser. Sjekk også ut Miru, her får du de tradisjonelle japanske smakene, med en moderne, nordisk vri. Husk å nyte utsikten sammen med den gode maten.

Harahorn rype2
Harahorn

Tuv, Grøndalen og Ulsåk

På Tuv finner du Hemsedal Flatbrødbakeris kafe Ein smak tå Hemsedal der du kan nyte deilig lokal hjemmebakst og ibland så serverer de og lunsjretter som pizza og annet snadder. Her kan du også få kjøpt med deg lokale varer fra hele Hallingdal.

Er du på utkikk etter en gastronomisk opplevelse så anbefaler jeg deg å booke deg inn på Harahorn sin restaurant. Her må man booke på forhånd, og de har forskjellig tilbud og menyer som baserer seg på hva som er i sesong i Hemsedal. Her er det lokale smaker som regjerer og det er ofte flere retter som er inkludert i menyen. Kokkene her har erfaring fra stjernerestauranter rundt om i Norge og legger sin elsk på lokale råvare og smaken av fjellet.

Solstua i Solheisen Skisenter ligger en liten skirestaurant, her er det kjøkkenet på Harahorn som setter menyen og lager til smakfulle lunsjer til sultne skikjørere.

I den andre retningen på Ulsåk finner du Hemsedals eneste kinarestaurant, China Garden. Her får du klassisk kinamat både som take away eller spise i restauranten.

Vi håper du prøver deg på flere av restaurantene våre gjennom besøket ditt og finner nye favoritter til både lunsj og middag.

953 A2201
Skigaarden
IMG 8474
Hemsedal Flatbrødbakeri
Langrenn 46 KW 13
Flævasshytta

Langs langrennsløypene

I tillegg til kafeene nevnt over, både i sentrum, i forbindelse med skisenteret og ikke minst på Tuv og i Grøndalen, vil vi også tipse om et par fine stoppesteder til langs langrennssporet.

På Gravset skiareana finner du Gravsetstugu. I tillegg til varmestue er det åpen kafé i helger og ferier, og kanelbollene der går det gjetord om.

Og øverst i Holdeskaret, halveis på runden Beihovdløypa finnes Flævasshytta. Det er en fjellstue med enkel servering som vanligvis har åpent daglig i jul, vinterferie og påske, samt noen helger.