Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Her har vi listet noen av Destinasjon Hemsedal sine favorittapper, de fleste er gratis, men ikke alle. Her er appene vi syns at du burde sjekke ut i vinter.
Av: Katarina
3 min
Oppdatert 17 januar 2023

Vi begynner med den viktigste appen som alle burde ha:

 • Hjelp 113 - Når uhellet først er ute og du trenger hjelp så er denne appen fra Norsk Luftambulanse veldig bra. Via appen kan du ringe nødsentralen og da får de automatisk koordinatene der du befinner deg. I kartet kan du og se hvor du finner hjertestartere. Et must å ha. norskluftambulanse.no/...

En annen app som er bra å ha når du besøker Hemsedal skisenter er:

 • MySkiStar - I SkiStar appen kan du kjøpe heiskort, du ser hvilke løyper og heiser som er åpne, når skibussen går og mye mer informasjon knyttet til Hemsedal skisenter. skistar.com/apper
KT langrenn 1
Sjekk når løypene preppes

Apper for skismøring, skredvarsling, nødhjelp og været trengs alltid. Her er våre favoritter:

 • Skisporet - Her kan du følge med på hvilke langrennsløyper som er preppet til enhver tid. Appen fungerer over hele landet og gir deg mulighet til å suse frem i nypreppede spor hver morgen. skisporet.no/apps
 • Varsom Regobs - Appen for oss som liker å gå på topptur. Her følger du med på skredvarslinger og du lærer å forstå terrenget bedre i forhold til faresoner. Med hjelp av denne appen kan du planlegge trygge turer siden du får med deg ferske observasjoner og naturfarevarsel. Her kan du også dele dine egne observasjoner med andre. Husk å bruke infoen du får her fornuftig og at du må gjøre egne vurderinger før du legger ut på tur. Topptur er på eget ansvar.
 • SafeApp - En ny app som er fin å ha når du beveger deg rundt om i fjellet er SafeApp. Hvis det inntreffer et uhell og du ikke selv er i stand til å ringe etter hjelp, kan denea appen hjelpe deg. Ved inaktivitet vil det gå en alarm til din(e) tillitsperson(er) etter en selvbestemt tid og i alarmen er det lagt ved adresse/kartreferanse slik at din posisjon blir kjent. Topptur, langrenn, sykkel, fottur, appen er god å ha hele året. safeapp.no/
 • Yr.no - Har du ikke denne allerede så bør du laste den ned nå. I appen får du vite været hvor enn du er i verden og det kan være kjekt å se hvordan dagen blir før du legger ut på en lengre tur på ski.
 • Swix appen - Hvis du ikke har felleski så trenger du å smøre skiene før du skal ut i trikkeskinnene, og da kan det være greit å få litt hjelp med hvilken smøring du skal bruke. Appen gir deg råd om smøring basert på temperatur, snøen og din egen ferdighet som smører.
KAT 5857 1
Nordlys i Hemsedal

Nattehimmelen er alltid fascinerende uansett om vi snakker om stjernekonstellasjoner eller nordlys. Når vi går på nordlysjakt så sjekker vi alltid appen før vi drar så det ikke blir en bomtur. Iblant er det veldig tydelig nordlys her i Hemsedal og andre ganger er det mer som om det står sterke lyskastere på fjellet.

 • Night Sky X - Her er appen som er et must for deg som liker å vite hva du ser på stjernehimmelen. Denne appen er like gøy for voksne som for barn. Endelig får du vite hvilken stjerneformasjon du ser over hytta. Du bruker telefonens kamera og gjennom den ser du alle planeter, stjerner, meteoritter og satellitter. Ps. prøv AR funksjonen i appen og plasser alt fra planeter til satellitter inne i stuen.
 • Aurora eller Aurora Fcst - Last ned en av nordlysappene og følg med på når det er størst sjanse for å se nordlyset danse over himmelen. Det finnes flere slike apper, men disse er de som vi bruker mest, i tillegg er de gratis.
  Tips, det finnes og nordlysvarsel på Yr sin app. Du finner den i fanen i nærheten om du scroller litt ned..
Utsikt
Hvilke fjelltopper ser du?

Kart på papir er vel alltid det beste, men iblant er det enklere å se på telefon, som når du sitter å planlegger neste tur med gjengen. Det finnes mange bra kart-apper, her er de som vi foretrekker:

 • Ut.no - Her finner du kart over både fotturer og skiturer. Et veldig fint kart å bruke både sommer som vinter.
 • OutdoorActive - er den nye appen som endelig har kommet til Norge. Fra Hemsedal finner du både langrennspor, fjellturer og aktiviteter i appen. Du har også fantastiske kart og best av alt, proversjon er gratis når du scanner koden som du finner både i Vinterguiden og på Turistkontoret.
 • Norgeskart - En utrolig god kartapp, men flere kartlag å velge i. Den perfekte appen å bruke i planlegging av turer og underveis på turen. Last ned områder og turruter før du drar så kan de brukes om du er utenfor dekning. GPS navigasjon med automatisk roterende kart og kompass
 • ISikte - Er vel ikke en kart-app men det er appen for deg som liker å vite hva det er du ser. Her får du med hjelp av ditt kamera opp navnet på fjell og innsjøer som du ser på turen. Endelig får du vite hvilken av spissene mot Jotunheimen som er den du ser, er det Falketind eller hvilken er det?
Adobe Stock 302415644
Hvem har gått her?

Moro må man ha når man er på fjellet og her er noen apper som du kan bruke alene eller sammen med familie og venner for å gjøre dagen litt morsommere

 • Geocaching - Verden største skattejakt. Dette er litt som orientering der man leter etter poster, kallt "catcher", via gps'en. Morsom app for hele familien.
 • Valles verden - Appen for alle små skikjørere. Her kan de høre på Valles eventyr og musikk samt spille Valles sine egne skispill. Morsomt for barna etter at de møtt Valle i skibakken på dagen.
 • Wordfeud - Når du er ferdig i bakken og bare vil slappe av en stund så kan du spille litt Wordfeud. Denne appen har vært med lenge nå, men det er alltid like gøy å spille litt Scrabble med kompisene eller familien. Kanskje på tide å se hvem i familien som har best ordforråd?
 • Hidden AR - Hidden er utviklet av vår egen ordfører i Hemsedal Pål Rørby. Dette er appen for deg som liker det litt mystiske og folketro. Her kan du oppdage skjulte historier og se troll på fjelltoppene. Denne appen er super å ha med på tur, siden du må ta deg til stedene på kartet for å se hva som virkelig har skjedd der.
 • Viltappen - Morsom app fra det Svenske Jägarförbundet, der du finner mye informasjon om dyrene du ser når du er på fjellet. Du får både høre lyd, se bilder og se hvordan sporene ser ut. Perfekt når du er på tur med barna og dere finner spor som du kanskje ikke vet hva det er.
Bilde 10 01 2020 11 15 55
Topptur er opptur
IMG 0556
#hemsedalcom
 • Instagram - Glem ikke å laste opp bilder, reels og stories på Instagram når du er i Hemsedal. Tagg de gjerne med @hemsedalcom #hemsedalcom. Vi gleder oss til å se både stories, reels og bilder fra deg!
 • TikTok - Alle elsker vel TikTok? Du trenger ikke danse på Tiktok lenger, nå er den et kjempebra verktøy for å finne neste aktivitet eller drømmereise. Du finner Destinasjon Hemsedal på Tiktok om du søker på @hemsedalcom og du, husk å tagge Hemsedal når du gjør kule videoer herifra.