Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Toppturer er mer populært nå enn det noen gang har vært før. Om det er trygghet eller nye fjell som skal erobres, så kan jeg trygt anbefale å dra på eventyr med Bjørg Selvåg, driver og guide i Hemsedal Mountain Guides.
Inger L. Hutchinson
5 min
Oppdatert 24 januar 2022

Selv som fjellvant Hemsedøl som elsker å ferdes i fjellet sommer som vinter, så har jeg flere ganger vært på kurs om sikkerhet og skred. De siste vintersesongene så har toppturene om vinteren blitt flere og behovet for å øke kunnskapen har økt.

En lørdag i februar dro tre venninner og jeg ut på tur med Bjørg Selvåg. Hun er sertifisert guide innenfor det internasjonale IFMGA - systemet, Nortind. Morgenen startet med teori og hvor vi lærte å lese skredvarsel og tok avgjørelser på hvor vi skulle gå på tur. Hvor vi gikk er en liten hemmelighet, for her fikk vi en lang dag med ingen folk og mye fin snø.

Dag to dro vi til Svarthetta hvor vi gravde ut snøprofiler, øvde på å søke etter hverandres utstyr og ikke minst noen helt utrolige svinger i den dype snøen.

Å gå på tur med Bjørg var en fornøyelse, det var som å gå på tur med en god venn som kom med mange gode råd på veien. Bratte områder ble forsert en og en, snøen ble sjekket underveis og vurderinger ble tatt underveis.

To dager på kurs med Hemsedal Mountain Guides kan virkelig anbefales, når søndagsturen var over så var ikke Bjørg vond å be når jentene ville ennå en tur til topps.

IMG 5942
Sikkert på fjelltur