Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hydnefossen i Hemsedal er Buskeruds høyeste fossefall med et totalt fall på 475 m og lodrett fall på 155 m.
Av: Katarina
2 min
Oppdatert 04 juli 2023

Hydnefossen

Hydnefossen er den høyeste fossen i Buskerud regnet etter total fallhøyde. Den ligger i elva Hydna (eller Hornsbekken) ved Hornset i Hemsedal kommune. Hydnefossen starter med et fall på 155 meter og fortsetter nedover den bratte skråningen til dalbunnen.

Best utsikt mot fossen får du fra Thorsetsiden av Hemsedal eller rv 52 mellom Hemsedal og Gol samt på paralellveien til rv. 52 mot Huso. Da tar du av i Ulsåk og kjører mot Lykkja og tar av mot Huso.

Fossen er et populært sted å isklatre i om vinteren og om sommeren er det mange som tar Topp20 turen mot Veslehødn eller Storehødn, hvor fossen krysses på toppen.

DSC06559
Hydnekjeften, foto: Knut Trøim

Hydnekjaften

Hvis du ønsker å besøke toppen av Hydnefossen så følger du beskrivelsen mot Velsehødn og på veien opp eller ned så kan du se fossen fra siden/ovenfra.

Ved siden av Hydnefossen kan du og gå til Hydnekjaften. Det er et utsiktspunkt som ikke er markert i kartet og man må gå forsiktig. Det er en bratt fjellside og du kan stå i selve gapet til kjerringa og se helt ned til dalbunnen.
Husk på at det er bratte fjell, så pass på hverandre og husk å tenke på sikkerheten og ikke utfordre deg selv på noe som ikke er sikkert.
All turgåing er på eget ansvar og du må selv se an vær og kjenne på kroppen om dette er noe for deg. Anbefale ikke å gå hit en dag når det regner, fordi det da kan være glatt.

Flere tips