Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Når mai kommer jekkes tempoet ned i Hemsedal og vi nyter av sol, fuglesang og siste rest av skisesongen. Mai er topptur-måned i Hemsedal og her finns der i år mange muligheter med mye snø igjen i fjellet.
Av: Katarina
3 min
Oppdatert 10 mai 2024

Utforsk Hemsedal i mai og juni: En liten guide til eventyr og avslapning

Når snøen sakte smelter på fjellet så åpner seg nye muligheter for oss som liker oss best ute på tur. Fra toppturer og start på fiskesesongen i mai til sykling og klatring og fra skoleslutt starter så smått alle aktiviteter å gå for fullt igjen.

Vi starter med hva du kan finne på i mai. I år kommer Solheisen holde åpent hver helg frem til og med 20. mai og Solstua serverer deilig lunsj til de som tar turen inn i Grøndalen. Toppturer er det som får mange å ta turen til fjells i mai, i Hemsedal får du følge med på vær og vind og kanskje ta de solvendte toppene litt tidligere på dagen enn de som er mer i skyggen. Se vår artikkel om toppturer eller kanskje enda bedre er å booke inn en guide til din neste tur, de vet hvor det er best å gå.

Nasjonaldagsfeiring – 17. mai og pinse

Hva med å feire Norges nasjonaldag i Hemsedal i år, dette er en dag fylt med festligheter, parader og fellesskap på fjellet. I Hemsedal sentrum kan du se på eller gå med i det tradisjonelle 17. mai-toget, etterfulgt av en rekke aktiviteter for alle aldre ved skolen. Sjekk ut vår artikkel om 17. mai for program og åpne restauranter. For de eventyrlystne, tilbyr Solheisen skikjøring med et festlig skitog ned fjellet og bbq på Solstua etterpå. Denne unike kombinasjonen av skiglede og nasjonal feiring er ikke noe du vil gå glipp av! Liker du deg bedre alene på en fjelltopp kanskje en topptur eller fjellskitur passer deg bedre. Ps. noen av vår lavere fjelltopper vil også være mulig å gå til fots denne helgen.

Aktiviteter og fiske

Våren er den perfekte tiden for kortere fjellturer og for å utforske lokale turmål som Rjukandefossen og Klokkersteinene. Fiskesesongen starter i 31. mai, og sykkelstier i Tottelia åpner så snart snøen smelter. For de som elsker toppturer, tilbyr Hemsedal både fjellskiturer og vandreturer på våre lavere topper. Mountain Cart, ridturer og hundekjøring og hundekjøring på hjul er noen av aktivitetene som du kan bli med på allerede i mai.

Hemsedal Høyt & Lavt klatrepark åpner for sesongen 8. juni, her er det moro for hele familien å svinge seg bland tretoppene. Hvis noen i familien ikke har lyst å klatre så er det flotte stier man kan gå på rundt omkring i parken.

Hemsedal Aktivitetspark

I 2023 åpnet Hemsedal Aktivitetspark er et paradis for skatere og familier. Med en toppmoderne skatepark og lekeplass, er dette det nye møtestedet i sentrum for både lokalbefolkningen og besøkende. Du finner parken på skoleplassen midt i sentrum ved Trøimshallen.

Sykling

Tottelia Bike Parki Hemsedal Rides er åpen for sesongen og her kan du leke deg i flere forskjellige rundløyper som har både hopp og kule svinger. Vil du ta lunsjen her så finnes det grillplass, men husk å ta med litt ved.
Grusveisyklingen er også igang i Hemsedal, og i appen Hemsedal, finner du turer som er klare for sesongen.

Mountaincart-KH-20-2
Mountain Cart

Spisesteder og Overnatting

Peppes Pizza tilbyr daglige måltider, og på uteserveringen til Hemsedal Cafe kan du nyte solen og høre Trøimsåne bruse. På Skarsnuten Hotel nyter du nydelig utsikt over dalen og kanskje en avslappende dag på spa. Har du mer lyst på en kaffe og en enkel lunsj, prøv Arti kafe eller Elmas handel. Det er også et bredt utvalg av rimelig overnatting i leiligheter og hytter spredt rundt i Hemsedal.

En natt under stjernene

Vi anbefaler at du pakker klær etter vær siden dagene kan variere fra kjølige morgener til varme ettermiddager på fjellet på denne tiden av året. Hvorfor ikke prøve å lage mat i naturen ved et av våre mange vakre vann? Husk bålforbud, les om hva som gjelder i Hallingdal. Og hvis været tillater det, kan en natt under stjernene i et telt virkelig være prikken over i-en.

Som du ser så er det mye å finne på allerede i mai og juni i Hemsedal, ta turen til fjells og nyt vår og forsommer her med oss!

Sommeraktiviteter