Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Stisykling

IMG 7810

Nyt stisykling på fjell og stier i Hemsedal. Pump opp adrenalinet i vår nye blå flytsti - Silverstone, stien passer for alle som har syklet tidligere, den har en lengde på 8 km. Hele flytstien er på 10,5 km med returrunder i fjellet. I Tottelia Bike Park kan du prøve deg i kule rundløyper som passer for hele familien og de aller minste kan prøve seg med sparkesykkel. NYHET - I september åpner en ny grønn løype i Hemsedal.

Bilde 26 06 2020 17 44 06

Hemsedal rides

Velkommen til Norges nye stisykkeldestinasjon, Hemsedal. Her kan du nå kaste deg ut i Norges råeste flytsti som går fra toppen av Hollvinheisen og via mange doserte svinger, hopp og humper.

Stolheisen går hver dag i sommerferien og høstferien (uke 40) og da kan du prøve deg i 10,5 km blå flytsti, Silverstone, hvorav 8 km er sammenhengende fra topp til bunn. I perioden 15. august til 1. oktober går heisen på lørdager og søndager kl. 10-16.

Fra toppen av heisen finner du også de nye stiene Broadway og High Line. Broadway er en enkel flerbrukssti som går frem til utsiktspunktet ved Sollaustbekken, denne stien kan alle gå og sykle. High Line er grunnet mye regnvær stengt ut sesongen. Les mer på Hemsedal Rides.

Starten på stiene er fra toppen av den sommeråpne stolheisen Hollvin Ekspress i Hemsedal Skisenter. Les mer om Hemsedal Rides som selve det nye "stisykkel mekka" kalles.

Tottelia er Hemsedals lekeplass for oss på to hjul. Sentralt plassert mellom sentrum og Hemsedal Skisenter, rett bak Fyri Hotell. Her finner du rundløyper med grønn, blå og rød gradering, totalt 2 km med flyt, doseringer og hopp for alle nivåer. Her finner dere også en koselig bålplass for en pause med flott utsikt over dalen. Husk at løypen med rød gradering er nettopp rød, her er det hopp som krever en del teknikk og fart for å fullføre.

Stier og grusveier rundt om i Hemsedal og Hallingdal

Vi har og andre merkede sykkelruter i dalen, i skogen, på høyfjellet, på grusveier og stier. Alle rutene henger sammen slik at du kan sykle til alle severdigheter og attraksjoner i Hemsedal. Du kan lese mer om disse i vår sykkelbrosjyre. Her får du noen tips på sykkelturer.

Har du lyst på flere utfordringer på sykkel og er fleksible til å ta bilen rundt i Hallingdal, så finner du mange kule stier og pump tracks som du kan utfordre deg i. Sjekk ut bland annet Nesbyen, Gol og Geilo, se etter Hallingdal Rides her lenger ned.

Hemsedal Rides - Silverstone

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 7.5km
Varighet: 1t
Høydemeter: 486m

Bilder

Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone

Oversikt

Hemsedals flaggskip som er som en berg-og-dalbane på sykkel. Dette er en Norges råeste og flotteste flytstier som er blåmerket og tilbyr mange doserte svinger, kuler og små hopp.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1167m
Laveste punkt
681m
Start koordinater
60.8484, 8.511461

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Hemsedal rides ligger i Hemsedal Skisenter. Kommer du med bil tar du av på rv. 52 mot Hemsedal skisenter. Starten er ved stolheisen Hollvin Ekspress.

Parkering

Finnes mange parkeringsplasser hos SkiStar Hemsedal. Her kan du også lade din el-bil. Se skistar.com for mer info.

Sikkerhet

Nyt god servering på toppen av løypa på Fjellkafeen eller i bunn på Lodgen Spiseri

Vi tipser om at det kan være bra å ta det litt rolig første turen så du vet hvordan stien svinger og hvor de store og mindre hoppene finnes. 

Tips

Få med deg Broadway og Highline som starter på samme sted som Silverstone. De er grønn og blå i markeringen og passer de aller fleste. 

Beskrivelse

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellet.

Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og starter med en liten sløyfe opp i terrenget før du sykler ned mot Skigaarden og fortsetter ned mot bunn av skisenteret. Her nyter du 8 km med ren flytsti til bunn av skisenteret og for de som ønsker å sykle flere runder i høyden, er det bygget retursti til Fjellkafeen, som gir en runde på ca. 2,3 km.

Silverstone er som en berg-og-dalbane med veldig mange doserte svinger, kuler og hopp.

Hvis du ønsker en kortere tur på toppen av fjellet så kan du ta av til høyre etter hvert for å følge stien tilbake til Fjellkafeen og starten av løypa igjen. Det finnes mange stoppesteder langs løypen som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente pusten, skake bort melkesyre og se på den fantastiske utsikten. Se heisens åpningstider.

Husk å kombinere turen med Broadway & High Line

Regler for stisykling


@hallingdalrides


Cneyl BSKDUK
Cl ZHO Xeqk LN
Ck011ey KPLZ
Cki Kg F5q Ft F
Ck Qi B Py Koa3
Ck LT Rqqq Gx S