Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Stisykling

IMG 7810

Nyt stisykling på fjell og stier i Hemsedal. Pump opp adrenalinet i vår blå flytsti - Silverstone, stien passer for alle som har syklet tidligere, den har en lengde på 8 km. Hele flytstien er på 10,5 km med returrunder i fjellet. I Tottelia Bike Park kan du prøve deg i kule rundløyper som passer for hele familien og de aller minste kan prøve seg med sparkesykkel.

Bilde 26 06 2020 17 44 06

Hemsedal rides

Velkommen til Norges nye stisykkeldestinasjon, Hemsedal. Her kan du nå kaste deg ut i Norges råeste flytsti som går fra toppen av Hollvinheisen og via mange doserte svinger, hopp og humper.

Ta stolheisen opp og prøv deg på den kule blå flytstien, Silverstone, som svinger seg ned fra fjellet. Fra toppen av heisen finner du også stiene Broadway og High Line. Broadway er en enkel flerbrukssti som går frem til utsiktspunktet ved Sollaustbekken, denne stien kan alle gå og sykle.

Nyhet 2023: I juli åpner også en spennende rød terrengsykkelsti for den erfarne syklisten. Les om den i Nyheter for sommeren 2023.

Starten på stiene er fra toppen av den sommeråpne stolheisen Hollvin Express i Hemsedal Skisenter. Les mer om Hemsedal Rides som selve det nye "stisykkel mekka" kalles.

Tottelia er Hemsedals lekeplass for oss på to hjul. Sentralt plassert mellom sentrum og Hemsedal Skisenter, rett bak Fyri Resort. Her finner du rundløyper med grønn, blå og rød gradering, totalt 2 km med flyt, doseringer og hopp for alle nivåer. Her finner dere også en koselig bålplass for en pause med flott utsikt over dalen. Husk at løypen med rød gradering er nettopp rød, her er det hopp som krever en del teknikk og fart for å fullføre.

Stier og grusveier rundt om i Hemsedal og Hallingdal

Vi har også andre merkede sykkelruter i dalen, i skogen, på høyfjellet, på grusveier og stier. Alle rutene henger sammen slik at du kan sykle til alle severdigheter og attraksjoner i Hemsedal. Sjekk ut vår Hemsedal app for mange sykkelmuligheter. Les også denne artikkelen med tips til sykkelturer.

Har du lyst på flere utfordringer på sykkel og er fleksible til å ta bilen rundt i Hallingdal, så finner du mange kule stier og pump tracks som du kan utfordre deg i. Sjekk ut bland annet Nesbyen, Gol og Geilo, se etter Hallingdal Rides her lenger ned.

Hemsedal Rides - Silverstone

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 6.6km
Varighet: 1t
Høydemeter: 486m

Bilder

Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone

Oversikt

Hemsedals flaggskip som er som en berg-og-dalbane på sykkel. Dette er en Norges råeste og flotteste flytstier som er blåmerket og tilbyr mange doserte svinger, kuler og små hopp.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1131m
Laveste punkt
675m
Start koordinater
60.848403, 8.511479

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Hemsedal rides ligger i Hemsedal Skisenter. Kommer du med bil tar du av på rv. 52 mot Hemsedal skisenter. Starten er ved stolheisen Hollvin Ekspress.

Parkering

Finnes mange parkeringsplasser hos SkiStar Hemsedal. Her kan du også lade din el-bil. Se skistar.com for mer info.

Sikkerhet

Bruk hjelm! (påbudt i heisen)

Tips

Få med deg Broadway og Highline som starter på samme sted som Silverstone. De er grønn og blå i markeringen og passer de aller fleste. 

Beskrivelse

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellet.

Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og sykler ned bakken til høyre forbi Fjellkafeen.  Flytstien går gjennom skogen og slynger seg nedover som en slange og du får nyte kilometervis med ren flytsti til bunn av skisenteret. Silverstone er som en berg-og-dalbane med veldig mange doserte svinger, kuler og hopp. Det finnes mange stoppesteder langs løypen som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente pusten, skake bort melkesyre og se på den fantastiske utsikten.

Se heisens åpningstider. Kjøp BikePass til heisen i SkiStar appen eller på skistar.com.

Husk å kombinere turen med Broadway & High Line.

Regler for stisykling


@hallingdalrides


C3 Z74i Kqe Su
C2w7 Hwq KF6u
C0l9 QO Mqd CV
C0 MV Hf Bqdwq
Cynntk SK Ebd
Cy Sytazqikk

Les mer om Hemsedal Rides