Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Lørdager

Via Ferrata

Via ferrata 1 med linjer

Via Ferrata er en flott opplevelse. Erfarne guider tar deg trygt og sikkert opp bratte fjellsider og langs trange fjellhyller på en tilrettelagt klatrerute som fører deg helt til topps på Vesle Røggjin.

Via ferrata 7b med linjer

Vi har turer hver helg på vår og høst, og hver dag i sommer- og høstferie.

Ordet «Via ferrata» betyr jernvei. En jernvaier er festet i fjellet, og det er i denne du sikrer deg imens du klatrer. Via ferrata er for alle, og erfarne guider tar deg med opp trygt og sikkert.

I Hemsedal har vi to ulike via ferrata turer. Begge starter ved Skarsnuten Hotel og slutter på Vesle Røgjin, men rutene deler seg underveis.

Originale ruta
Passer for alle fra 12 år og oppover som ønsker en bratt fjelltur med litt ekstra. Her kreves det ingen forkunnskap. Ruta er gradet grad B, med ett par punkt grad C. Tidsforbruk: 3-4 timer

Sørveggen
Ny rute som åpnet sommeren 2021. Dette er en litt lengre og mer krevende tur enn Original ruta. Ruta har felles start med originalruta og går inn i Sørveggen etter hvert. Passer for deg som har klatret via ferrata tidligere eller har annen klatreerfaring. Ruta er gradert grad D/C. Tidsforbruke 3,5-4,5 timer.

Alder/vekt begrensinger
Passer for alle mellom 40 kg og 120 kg, og over 145 cm. Anbefalt aldergrense 12 år, men en må veie minimum 40 kg pga godkjenningen på utstyret vi bruker.

Tider og bestilling
Vi starter sesongen i slutten av mai. Vi har turer hver helg på vår og høst, og hver dag i sommer- og høst ferie.

For tider og bestilling se bookhemsedal.no.

Er det ikke mulig å bestille den dagen du ønsker så kan den være fordi aktiviteten er fullbooket. Ta i tilfelle ta kontakt på info@hemsedalaktiv.no eller +47 483 86 018 så kan vi se om det er mulig å få satt opp en ekstra tur.

Oppmøtested / Parkering (NB: Ny sommeren 2022)
Parkering og oppmøte langs Holdeskarveien før innkjøring til Skarsnuten. Der Holdeskarveien går langs slalåmbakken.
Link til Google maps.

Via Ferrata uten guide
Er du erfaren og har du lyst til å klatre Via Ferrata uten guide, se her for mer informasjon.

@hemsedalfjellsport


C5b Zdb Y Kq My
C5 ZCMP5q8g O
C5 Omzuk K6 Yo
C5 Arxm9 KB Pm
C4x Ny F Kq ZA3
C4j Oxc Oqkgq