Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Himmelspannet

Himmelspanne 6 www himmelspannet no jpg

Hemsedals lokale ysteri. Ostene finner dere i ostediskene i nesten alle dagligvarebutikker i Hemsedal og på Meny over hele Norge.

Himmelspanne 3 www himmelspannet no jpg

Himmelspannet er et lite, lokalt ysteri i Hemsedal. Vi lager deilig ost av melk fra kuer og geiter som beiter i dalen. Osten ystes med kjærlighet og pakkes for hånd, midt i Hemsedal sentrum.

Vi brenner for å ta vare på og videreføre bygdas lange tradisjoner for stølsliv og ysting - et fantastisk utgangspunkt for god ost!
Ostene har navn fra kjente topper og landemerker i Hemsedal. Ostene selges i de fleste dagligvarebutikker i Hallingdal, og i en rekke spesialforretninger. I tillegg distribueres alle våre oster nasjonalt gjennom Norgesgruppen, og kan kjøpes i blant annet Meny-butikkene

Historia om Himmelspannet

På stølane i Hemsedal, i retteleg gamal tid, hende det at budeiene om morgonen oppdaga at noko av mjølka på mystisk vis var borte.
Sagnet fortel at haugafolket hadde vore der, og at den beste mjølka hamna i Himmelspannet i ly av nattemørket. Me har funne Himmelspannet. Det inneheld mjølk frå geit og kjyr som har beita mellom mektige fjell og under ein stor himmel, langt til fjells i Hemsedal. No blir mjølka frå Himmelspannet ysta til dei mest herlege ostar.

Slik kan eventyret halde fram…..

@himmelspannet_hemsedal


C1 Ffd6 M Mcg K
Ckh II x Kh RU
Ca HVQC Qq M44
CK1 AG Ssg Dxi
CGX7 Tl SKY Sp
C Fm Y9zb A Nsn