Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Ønsker du tips på ting å gjøre under sommerferien i Hemsedal? Her kommer Hemsedal A til Å med mange kule tips til å gjøre under ferien.
Av: Katarina
5 min
Oppdatert 18 mai 2022

Sommerens A – Å i Hemsedal

A som «Aktiv ferie»Hemsedal Huskies vil denne sommeren tilby hundekjøring på hjul. En fartsfylt opplevelse der du sitter på eller kjører en vogn bak et hundespann. Både før og etter turen har du mulighet for å kose med de vakre huskyene.

B som i «Buldring inne eller ute»Buldre & klatre i fjell er morsomt og i Hemsedal kan du prøve å buldre både inne og ute. Vil du bli med på kurs så har Hemsedal Fjellsport både familieklatring og andre klatrekurs. I Høyt & Lavt Klatreparken kan alle som er over 80 cm lang bli med og klatre og kjøre zipline.

C som i «Croissant til frokost på Elgen Bar» Nyt en nydelig frokost og se Hemsedal våkne til liv. Elgen bar ligger i samme bygg som Skogstad Hotell og de serverer alt fra "overnight oats" og nysmurte surdeigsbrød til croissanter til frokost. Sjekk ut flere bedrifter i sentrum.

D som i «Dyrehotell til din pelskling» Hemsedal Dyrehotell kan din elskling få nyte livet sammen med andre hunder mens du koser deg på aktiviteter under ferien. Her får de turer flere ganger om dagen og et eget rom å bo i. Hotellet fylles raskt opp så se til å booke plass når du booker din egen ferie.

E som i «El-sykkel til fjells» Oppdag våre vakre fjell på en el-sykkel i sommer. I Hemsedal finner du el-sykler til utleie på flere steder, men husk å følge med på rekkevidden på batteriet! Ps. Tar du turen til Vavatn eller Hydalen kan du sykle innom Harahorn Fjellgård og lade sykkelen din mens du nyter en nydelig lunsj med fantastisk utsikt.

Hemsedal aktiv via ferratta 29
Via Ferrata
C94 A9882
Med el-sykkel til fjells
Foss Trøimsåne mot Steget
Fossejakt

F som i «Fosser overalt» I Hemsedal bugner det av fosser, både store og små. Her kan du gå på fossejakt og finne din egen favoritt.

G som i «G-kraften i flytstien» Vet du at vi har en berg-og-dal-bane i Hemsedal? Flytstien Silverstone er noe av det råeste i Skandinavia og har offisiell åpning i sommer. Har du ikke egen sykkel, da kan du leie det på plass i Hemsedal. Husk hjelm og godt humør.

H som i «Hjemmebakts fra Hemsedal» På Tuv finner du Hemsedal Flatbrødbakeri sin egen kafe, Ein smak tå Hemsedal. Her kan du nyte Hemsedals sine spesialiteter og slå av en prat med de lokale bakstekjerringene.

I som i «Iskalde iskuler hos Arti kafe» Alle elsker is om sommeren. Hos Arti kafe får du kjøpt kuleis som du kan spise på stranden midt i sentrum. Her passer det fint for barnefamilier å bade. Du finner også klatrestativ og buldrestein. Her kan du også besøke klatreparken Høyt & Lavt og restauranten Hemsedal Cafe.

IMG 8051
Flytstien på toppen av skisenteret
20210721 DSC08568
Stranden i Hemsedal sentrum
Mountaincart kh 20
Mountain cart

J som i «Jakker og Jeans» I Hemsedal har du mange muligheter til å fornye garderoben, garasjen og hytta. Her finner du alt fra sportsutstyr og moteklær til interiør og byggevarer. Sjekk ut utvalget av butikker i dalen.

K som i «Kulp og kule turer» Når du er i Hemsedal må du bare finne deg en kulp og bade i. Et oppfriskende bad i fjellet senker pulsen og gjør deg godt. Kanskje finner du kulpen langs en av Topp 20 toppene eller når du oppdager nye spennende plasser i fjellheimen. I Topp20 guiden finner du alt fra Høgeloft som er Hemsedals høyeste fjell på 1920 moh til Storhøvda på 1075 moh og utsikt over vannen i Lykkja, Skogshorn og Hydnefossen.

L som i «Late dager i pool cluben» Når du bare vil slappe av så anbefaler vi deg å ta en eller et par late dager ved poolkanten hos Fyri resort. Her kan du nyte i solstolen ute eller bare slappe av innendørs og bli servert nydelige småretter fra baren. Ønsker du å bli litt bortskjemt, så anbefaler vi å ta en ansikts- eller kroppsbehandling i Pool Club.

M som i «Mountain cart nedover fjellet» Er du på utkikk etter en morsom aktivitet som passer for familier med litt større barn eller voksne? Mountain cart er en type trehjulssykkel med brems som man kjører ned fra toppen på stolheisen sammen med en guide langs en grusvei. Dette er en adrenalinfylt aktivitet der du selv bestemmer farten og det kiler i magen på vei nedover. Mountain cart turen starter på toppen av stolheisen hos SkiStar Hemsedal. Etter turen kan du nyte noe godt på Fjellkafeen som ligger rett ved heisen og har en flott uteservering med nydelige solforhold. Turen til Topp20 toppen Totten starter også her.

20 fyri resort hemsedal pool club gallery food
Fyri Resort Pool Club
Skiresort 7 hemsedal NEB 10
Sommrheis hos SkiStar Hemsedal

N som i «Nedstrøms fra Rjukandefossen» Her finner du en av de mest spektakulære badeplassene i Hemsedal. Her hopper de vågale fra klipper og svinger seg i lianer fra brua, all bading her og overalt ellers er på egen risiko. Bading er forbudt i selve Rjukandefossen, men litt lenger ned så passer det fint å bade for de som kan svømme.

O som i «Opplevelser på fjellet» I Lykkja kan du bli med på en spektakulær opplevelse på hesteryggen i sommer. Du kan bli med på rideleir eller booke deg inn på en halvdagstur eller timeridning.

P som i «Park og Pakker» Vi har klatreparken Høyt & Lavt, skateparken ved Hugnadheim, familiesykkelparken i Tottelia, Lekepark ved SkiStar Hemsedal og ved stranden i sentrum og hele fjellet som er en naturlig lekepark for både små og store eventyrere. Sjekk ut våre pakketilbud når du skal bestille reisen til Hemsedal i sommer.

Qsom i «Quiz på Bruøyne» Ute på Bruøyne i Hemsedal sentrum finner du Høyt & Lavt og en lite naturquiz. For å komme deg ut på Bruøyne kan du ta zipline hos Høyt & Lavt eller gå via Skogstadbru over til andre siden av elven og gå stien over til øya.

Adobe Stock 210327367
Dagstur til Sognefjorden

R som i «Rulleski og kajakk» Hadde det ikke vært kult og prøvd rulleski? Helmut i Vis Motus lærer deg å stå på rulleski eller hjelper deg å finpusse teknikken hvis du allerede er i gang. Et annet eventyr som Helmut kan ta deg med på er Kajakktur i Sognefjorden. Der får du både ta våtkort og bli med på en fantastisk tur i et dramatisk vakkert landskap. Har du heller lyst å dra på kanotur i et fjellvann i Hemsedal? Da leier du kano hos Hemsedal Fjellsport ved klatresenteret og padler ut på eventyr på Vavatn eller Fagersetvatn.

S som i «Sol og Sykkel i Hallingdal»Hallingdal er en av Europas råeste sykkeldestinasjoner, med sykling som passer alt fra småbarn til pro-syklister. Du finner flotte sykkelstier på Ål, Gol, Nesbyen og på Geilo.

T som i «Turistkontor» Her hjelper vi deg med turforslag og informasjon. Du kan også kjøpe turkart og suvenirer hos oss. Velkommen innom Hemsedal Turistkontor, du finner oss midt i sentrum ved Sparebank 1 og busstoppet.

U som i «Utflukt til Sognefjorden og Hallingdal» Klart må du se mer av området enn kun Hemsedal. Vi anbefaler å ta en dagstur til Sognefjorden, der kan du besøke Borgund Stavkirke, kjøre Flåmsbanen eller ta en kaffe i Gamle Lærdal. I Hallingdal kan du besøke Bjørneparken, Langedrag eller ta en shoppingtur på Gol. På Ål finner du et stort Kulturhus med kino, bibliotek og utstillinger.

Bilde 09 08 2020 19 48 58
Kanotur på fjellet
Fjelltur Hydalshjallen Hemsedal
Hydalshjallen

V som i «Viltkjøtt og fisk fra Hemsedal» Hos Tamt & Vilt på Svøo tilberedes råvarene fra fjellene våre i henhold til gamle oppskrifter og tradisjonsrike konserveringsmåter. Du finner produktene i butikkene og på restaurantene i bygda. Les mer om lokale matopplevelser og en lokal matreise.

W som i «Weekendtur» Hemsedal er den perfekte plassen for en get away fra byen. Her kan dere nyte fjellturer, sykle flytsti eller grusveier, kose dere med fantastisk mat på våre restauranter. Kanskje planlegges det en overlevelse-weekend med jentene, der dere kun har med sovepose og drar til fjells for å fiske eller en luksushelg på hotell med alt inkludert. Hva dere enn ønsker så finnes det meste i Hemsedal.

X som i «X-faktoren i Hemsedal» Utsiktspunktet ved Hydalshjallen er en av Hemsedals sine x-faktorer. Dette er en lett tur som er Hemsedals svar på Trolltunga, der du nyter en fantastisk utsikt og kjenner adrenalinet bruse i kroppen.

Y som i «Ysteriet midt i Hemsedal» Ostene fra Himmelspannet har vunnet oste-NM og de gir deg smaken av fjellene i Hemsedal. Ysteriet ligger midt i Hemsedal og ostene finner du på butikkene.

Dyrja domes berry fire 2
Glamping hos Dyrja Domes

Z som i «Zzzzzzzz hos Dyrja Domes»På Torsetsiden i Hemsedal kan du nyte magiske netter under stjernene i glampingteltet til Dyrja Domes. Det er en kort tur opp til selve teltet, der du har utsikt mot Skogshorn og fjellene i Hemsedal. Domen ligger for seg selv i skogen og her kan du nyte naturen og dyrelivet uten støy fra omgivelsene.

Æ som i «Ær ’u gæren?»Sove i et telt hengende i en fjellvegg med 100 m fritt fall under deg, ja det kanskje er litt gærent for noen, men tilhører du dem som ikke har særlig høydeskrekk så vi vil nok dette være sommerens kuleste overnatting. Hemsedal Fjellsport har hengt opp små telt i fjellveggen langs Via Ferrataen, så kalte "Skysleeping", vi anbefaler å booke raskt, dette vil bli utsolgt på et blunk. Å hvem vil ikke våkne til fuglesang og sommerens beste utsikt :)

Ø som i «Ørret til middag» Elsker du å fiske? I Hemsedal kan du fikse din egen middag ved et fjellvann. Pakk med teltet/hengekøyen og primuskjøkkenet og gjør deg klar til et overnattingseventyr under stjernehimmelen.

Å som i «Åh så vakkert» Nesten alt er vakkert i Hemsedal, men vi er mest stolte over fjellene våre og vi ønsker at alle skal kunne ta seg til toppen og se på utsikten. Sommerstid kan du ta stolheisen i skisenteret til toppen og du kan se helt til Jotunheimen. Topp20 toppen Høllekølten har grusvei nesten hele veien opp og er den toppen som er egnet for flest brukere. I tillegg så finnes det mange andre markerte turstier, både langs Hemsila og på fjellet.

Nyt sommeren til fjells

27 DSC00148
Eventyrlig Skysleeping med Hemsedal Fjellsport