Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal er et eldorado for deg som liker å gå på tur i fjellet, enten det er med familien eller vennegjengen. Variasjonen med lange eller korte turer gjør at både store og små får kjenne på mestringsfølelsen, og ikke minst gleden av å oppleve norsk storslått natur. Det at Hemsedal har 41 forskjellige merkede fjellturer en kan velge mellom og Topp 20 hvor 20 topper beskrevet i egen brosjyre, gjør at fjellferien blir variert. Du kan til og med kjøpe pins for hver topp du når. Dette er en fantastisk motivasjon for barna, og til og med for voksne.
Av: Hanne
5 min
Oppdatert 21 juni 2023

Skogshorn 1728 moh som ligger opp mot Lykkja, kan en kalle «landemerket» til Hemsedal. Fjellet ruver majestetisk over Hemsedal. Og utsikten fra toppen er upåklagelig! Tidligere var turen steinete og krevende, stien har vært en del av et prosjekt fra 2016-19 hvor det har blitt bygget steintrapp på deler av turen. Stien har fått oppgradering med steintrapper og drenering, som er bygget av sherpaer fra Nepal, dette for å gjøre turen tilgjengelig for enda flere. Dette har gjort at det er lettere å gå opp og gjør det til en morsom opplevelse. Hvor mange trappetrinn er det opp til toppen? Det er også flere rasteplasser på veien opp.

Foretrekker du utsikten mot Skogshorn? Da kan du også velge den enklere toppen Storhøvda. Utsikten tar pusten fra deg når du kommer til toppen. Her ser du Hydnefossen, Skogshorn, Lykkja og innover dalen vestover. På toppen er det til og med en «fjellfie ramme» en kan sitte i og ta bilde med Hydnefossen i bakgrunnen. Turen begynner fra Gravset skistadion, hvor du starter på grusveien og går videre opp i skogen. Turen er perfekt for deg med barn.

IMG 1615
Storhøvda er med på Topp 20 turene
Fjelltur skogshorn
Tursti opp til Skogshorn
Fjellene er det fineste vi har i Hemsedal, og de er som aller finest når du opplever de fra toppen.
IMG 20200625 051810
Overnatt under åpen himmel

Ønsker du å se til Jotunheimen eller Jostedalsbreen? Da er Ranastøngji turen for deg. Her følger du stien langs bekken, den øvre delen er steinete og ser faktisk ut som et månelandskap. En følger varder mot toppen, så legg ikke ut på denne turen hvis det er mye tåke. Rett bak toppen ser det ut som «Grand Canyon» med et loddrett fall på ca. 600 m. Turen tar ca. 6 timer tur/retur.

Er du en av de som liker historie på veien du vandrer? Da er Geiteberget et bra utgangspunkt. Her passerer en Hemsedal Bygdatun på vei opp til toppen, tunet består av gamle trehus fra ca. 1730 og er en av de eldste gårdene fra Hemsedal. Her er det også beitende dyr, så for småbarn er det en opplevelse i seg selv å gå mot toppen og hilse på de skjønne små lammene og sauene. Men husk å ha hunden i bånd mellom 1. april-30. september.

Når en ferdes i så vakker natur kan det være fristende å slå leir og overnatte, men husk at i Norge er det bålforbud, fra 15. april til 15. september.

Trenger du turtips? Ta turen innom turistkontoret, de hjelper deg gjerne med gode turtips, kart og de selger også Topp 20 merker.

Vår nye tur- & opplevelse-app


10 tips til Hemsedal i sommer


Flere tips på fjellturer


Flere ferietips