Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Høstferien er like rundt hjørnet med sine vakre høstfarger, kvelder foran peisen og kakaokopper. Her i Hemsedal er barmarksesongen langt fra avsluttet, og vi har mange flotte aktiviteter å by på også på høsthalvåret. Ta med familien til fjells og opplev en av Norges vakreste høstdestinasjoner. Her er litt inspirasjon til høstferien i Hemsedal.
5 min
Oppdatert 19 september 2023

Når høstferien endelig er her

Når skoleklokkene ringer ut fredag ettermiddag, og mor og far er hjemme fra jobb, er alt klart til en nydelig uke på fjellet! Pakk familien inn i bilen og kjør av sted mot Hemsedal. Når dere alle er godt innlosjert på hytta eller hotellet passer det godt å nyte en deilig varm kopp kakao eller kaffe foran peisen. Kanskje har dere med dere brettspill? En familieturnering i Ludo slår aldri feil på hyttetur! Få en god natt søvn og gjør dere klare til deres første dag på fjellet!

IMG 7804
Hemsedal rides

Actionfylt lørdag med stolheis og moro på hjul

Start høstferien med et brak og ta turen til Hemsedal Skisenter for en dag sprekkfull av moro og adrenalin. Heisen kjører hver dag i fra lør 30.09.23-08.10.23 fra kl 10-16. Ned fra toppen kan du hive deg utfor den blå flytstien på sykkel - den er utrolig moro og noe for enhver stidigger. Er du fersk på mountainbike, sjekk ut Tottelia, som er Hemsedals lekeplass for to hjul, med rundløyper, doseringer og hopp for alle nivåer. Er du mer dreven syklist så kanskje den nye røde flytstien passer deg perfekt, men husk at den er rød av en grunn og at du bør mester den blå løypa bra før du prøver deg i den røde.

Eller hva med å prøve deg på Mountain Carts. En morsom familieaktivitet som ikke krever noen forkunnskaper hvor du suser nedover i en forvokst trehjulssykkel. Bestill din plass på bookhemsedal.com.

Om dette blir litt for mye action for deg, er det vakkert å vandre langs stien på toppen av Hollvin-heisen inn mot Solaustbekken og deretter nyte en fersk vaffel på Fjellkafeen. Avslutt dagen med et besøk til Hemsedalsfavoritten Rjukandefossen.

C94 A2432
Moro for hele familien
Bilde 26 06 2020 17 44 06
Bli en sykkelproff i Tottelia
Kvitingatn
Nådd toppen!

Søndagstur til Kvitingatn

Kvitingatn er en høyst undervurdert fjelltur av våre Topp20 topper med vakker utsikt over Grøndalen, Tuv, hyttegrender og fjell. En perfekt start på høstferien for hele familien. Pakk tursekken med Kvikk Lunsj og en termos med noe godt i, og sett i vei! Her vandrer du langs sildrende bekker mellom stølshytter og sau, før du gradvis beveger deg mot toppen. Turen er kjent som en av de frodigste på sommeren, og på høsten forvandles trærne og lyngen til et fargespetakkel av rødt, burgunder, gult og oransje. Fjelltoppene rundt har også ofte fått sitt første snødryss på denne tiden av året. God tur!

20210730 DSC08913
På ridetur

Nyt utsikten fra hesteryggen på mandagen

Vinden tar i håret mens du rir innover Lykkja langs innsjøer og fjell, plutselig får du knallutsikt over Hemsedals favorittmotiv, Skogshorn. Alt er omringet av høstfarger og lungene fylles av frisk fjell luft. Livet er godt.

Høres det fristende ut? Ta med familien til Lykkja og besøk Hemsedal Western Horses for en uforglemmelig tur på hesteryggen. Passer for hele familien, uansett nivå og erfaring (under 12 år kun med erfaring). Forhåndsbooking finner du på bookhemsedal.com.

AC5 I7697
Utsikt å drømme om

Tirsdagstur til Skogshorn

Skogshorn er og forblir Hemsedals mest kjente fjell og en favoritt blant både gjester og lokale. De siste årene har Hemsedal jobbet hardt for at turen skal bli mer tilgjengelig for alle i familien, og sherpaer har bygget fin stein trapp opp deler av fjellet, så det er bare å ta i vei! Skogshorn er også kanskje aller finest på høsten når den omringes av alle de vakre høstfargene. Turen tar hele dagen og du kjenner det i beina etterpå, men da kan man med god samvittighet sette seg ned med godteposen på kvelden. En fin tur for hele familien! Husk kameraet, for her skal det skrytes etterpå!

AC5 I4506
Flyt stille gjennom vannet

Tilbring onsdagen i kano på Vannen

Etter en hard fjelltur opp til Skogshorn er det deilig å roe ned tempoet med en idyllisk kanotur på Vannen. Pakk med stormkjøkken og pannekakerøre, og stopp innom en av øyene og ta en velfortjent pause. Kanskje finner dere blåbær eller tyttebær til å ha på pannekakene? Det er også veldig fint å ta med telt å tilbringe natten her, bare husk varme klær når høstkulden slår inn! Fra kanoen har du også nydelig utsikt over Skogshorn som speiler seg i innsjøen.

Online booking av kano finner du på bookhemsedal.com.

Sykkel høst
Sykkeltur i høstfarger

Start torsdagen med sykkeltur rundt Storevatn

Sykling er også fint på høsten, og rundturen rundt Storevatn og innover Blommesletta er en nydelig kombinasjon av sti, grus og skog. Fra Nørelihøgda har du flott utsikt mot Tisleia og Skogshorn. Morsom, men litt knotete stisykling noen partier, men ellers grus og asfalt. Det er en rød tur om du sykler de fulle 19 kilometerne, men man kan også gjøre den kortere om man sykler frem og tilbake samme vei. Stien ved Blommesletta er også utrolig vakker å vandre langs for de som ikke ønsker så mye stigning og som aller helst vil vandre blant gule og oransje trær inne i skogen. Det er også mange andre alternativer på sykkelturer i dalen, finn din favoritt i denne artikkelen.

DJI 0703
Magisk utsikt fra Hydalshjallen

Start helgen med tur til Hydalshjallen

Hydalshjallen er en Instagram-favoritt og har mye 'utsikt for pengene' i forhold til energiforbruk. En fin 1 times tur innover fjellen langs Hemsedals bevarte naturreservat Hydalen, og så er du der. Etter å ha tatt årets bilder til julekortet på den kjente klippen, er det kjempe fint å sette seg i ly på neste haug med utsikt over Hydalen og fossen som kaster seg utover fjellsiden på høyresiden. Husk termos og vindjakke, for det blir fort sur vind i Hydalen utover høsten.

DSC06080
Spenning i fjellveggen

Opplev Hemsedal fra oven med Via Ferrata på lørdagen

Hver dag i høstferieukene er det mulig å oppleve Via Ferrata i Hemsedal, en 3-4 timers klatreopplevelse oppover 'Vesle Røggjin' med klatresele, vaiere og litt høydeskrekk. Men utsikten fra toppen er vel verdt litt skjelving i buksene. Du må være fylt 12 år for å bli med av sikkerhetsgrunner, og mens de eldste i familien når nye høyder med Via Ferrata, kan de yngste og de med høydeskrekk ta en fin fjelltur til Karisetberget eller Storhøvda i stedet. To vakre høstturer som passer seg for store og små.

Se dager og tider, og book din Via Ferrata tur på bookhemsedal.com.

IMG 1510
Steget

Søndagsmoro med tennis eller en siste fjelltur

Høstferien bærer mot slutten, men det er nok tid til en siste aktivitet før bilen pakkes og snuten vendes hjemover mot hverdag og skolestart. Det beste før en lang biltur er å være i litt aktivitet, og både tennis og en siste fjelltur er supert innen avgang.

tennisbanen i Grønndalen kan alle komme å spille. Priser og Vipps nummer står oppslått ved banen.

Fra sentrum kan man gå Topp20 turen til Steget, en fin og ikke for lang tur for hele familien til et nydelig utkikkspunkt med utsikt over dalen.

God høst og velkommen til fjells!

Høstfarger på fjellet Hemsedal
Høstfjellet venter på deg

Overnatting