Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
I sommer åpner vi vår nye blå flytsti i Norges nye stisykkeldestinasjon, Hemsedal. Her bygger vi sti for over 35 millioner de tre kommende årene.
Av: Anneli
2 min
Oppdatert 11 juli 2023

I sommer står hele 10,5 km med flytsti ferdig i Hemsedal

Starten på flytstien er på toppen av stolheisen Hollvin Ekspress i Hemsedal skisenter og derifra kan du sykle hele 8 km sammenhengende flytsti til bunn av stolheisen. Totalt er det 10,5 km med flytsti som er bygget og det går ut flere avstikkere fra den blå flytstien. Den øver delen av flytstien går å sykle som i en rundløype, når du tar avstikkeren tilbake til Fjellkafeen og toppen av stien. Du finner også avstikkere mot Skigaarden og mot Tindenheisen/Skarsnuten området.

Stien har tiltrukket seg massiv oppmerksomhet i terrengsykkelverden både i inn- og utlandet. Magasinet Terrengsykkel var fulle av lovord når de fikk teste deler av løypa i høst: «Vi fikk testet i underkant av halvparten av stien – og kan konkludere med at dette vil bli en helt vanvittig sykkelopplevelse».

I årene 2022-23 åpner vi i Hemsedal enda flere stier.
Sommeren 2022 åpner en grønn flerbrukssti i fjellet på toppen av stolheisen i Hemsedal skisenter, for vandring og sykling, med flott utsikt nedover dalen ved Solausbækken. I 2023 åpner Hemsedal en tøff blå-rød sykkelsti som går nedover langs med sentrumsløypa, før den avslutter ved Fyri hotell og kobler sammen med resten av anlegget i Hemsedal Rides.

Flyt for hele familien

Tottelia er Hemsedals lekeplass for to hjul. Sentralt plassert mellom sentrum og Hemsedal skisenter, rett bak Fyri Hotell. Her finner du rundløyper med grønn, blå og rød gradering, totalt 2 km med flyt, doseringer og hopp for alle nivåer. Her finner dere også en koselig bålplass for en pause med flott utsikt over dalen.

Prøv elsykkel

Hemsedal har regionens største elsykkelutleie. Her finner du sykler av høy kvalitet for både tøff sti, grusvei og for familiens aller minste.

Oppdag glemte stier sammen med en av våre guider

Hemsedal gjemmer på flere stiperler – hvis du klarer å finne dem. Med lokal guide er det garantert store smil etter en dag på fjellet. Sjekk ut Instagram til Hallingdal rides der du kan følge med på sykkelsatsningen i region Hallingdal

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Se kart over løypene i pdf

Sykkelsatsning 2022
Sykkelkart for Hemsedal
IMG 7804
Ny flytsti i juli
IMG 7796
Den blå stien slynger seg ned fjellsiden

Startside stisykling