Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal Rides

Hemsedal Rides
stisykling

Kalle Hägglund
IMG 7802
20220901 Hemsedal to nye stier Foto Lars Storheim 4
IMG 7800
IMG 7796
IMG 5719

Velkommen til Hemsedal Rides, her kan du teste flytstien Silverstone og stiene Broadway og High Line. Stiene starter på toppen av stolheisen Her kan du utfordre deg i doserte svinger, hopp og kuler. I tillegg kan man boltre seg i Tottelia Bike Park som ligger mellom skisenteret og Fyri Resort.

Kose deg i Hemsedal rides i høstferien!

Silverstone blå flytsti

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellet. Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og starter med en liten sløyfe opp i terrenget før du sykler ned mot Skigaarden og fortsetter ned mot bunn av skisenteret. I sommer står hele flytstien ferdig og den åpner når heisen begynner å gå for sesongen. Det vil si 8 km med ren flytsti til bunn av skisenteret og for de som ønsker å sykle flere runder i høyden, er det bygget retursti til Fjellkafeen, som gir en runde på ca. 2,3 km.

- Det er som å sykle en berg-og-dal-bane sier en av mange som prøvde seg i flytstien i åpningshelgen.
- Dette er heeeelt rått, at dette finnes i Norge er helt fantastisk!

Vi tipser om at det kan være bra å ta det litt rolig første turen så du vet hvordan stien svinger og hvor de store og mindre hoppene finnes. Når du har kjørt første delen på toppen av fjellet så kan du ta av til høyre for å følge stien tilbake til Fjellkafeen og starten av løypa igjen. Det finnes mange stoppesteder langs løypen som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente pusten, skake bort melkesyre og se på den fantastiske utsikten.

Se kart i pdf over flytsti. Kart over stiutviklingen fremover.

Broadway & High Line

Broadway er en grønn flerbruksti som går over i en blå sykkelsti, High Line. Den nye High Line er en virkelig panorama sti med flotte bruer og helt fantastisk utsikt over fjellene. Du finner den på toppen av heisen og starten er til venstre etter inngangen til Hemsedal rides. Total lengde på disse sammen er ca 2 km lang og blir en rundløype inn mot Sollaust og området under Totten.

Sommeren 2023 åpner vi enda en ny sykkelsti. Det er en 7 km langrød sykkelsti som starter på toppen av heisen og slynger seg nedover fjellet mot sentrum og Fyri Resort. Her kobles den sammen med Silverstone som tar deg tilbake til heisen igjen for neste tur opp i løypene. Stien begynner i Broadway.

Tottelia Bike Park

Tottelia Bike Park finner man mellom Fyri Resort og Hemsedal Skisenter. Her kan man boltre seg i grønn, blå og rød rundløype på grus.
Vi anbefaler at man sykler i Tottelia og har god kontroll der, før man prøver seg på den nye blå flytstien.
I Tottelia finnes det også grillplass og et koselig område der hele familien kan slappe av og nyte den flotte utsikten over bygda.

NB! Den røde flytstien i Tottelia er rød grunnet hopp som krever mye fart og kontroll.

Hallingdal Rides

Hallingdal satser på at bli Norges største stisykkeldestinasjon og vi har mange kule stier og pump tracks som du kan utfordre deg selv i sommer. Det er flere nyheter som åpner på de andre Hallingdal-destinasjonene i sommer og alt ligger kun innen 30 min-1t med bil. Du finner mer info om Hallingdal Rides lenger ned.

Hemsedal Rides - Silverstone

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 7.5km
Varighet: 1t
Høydemeter: 486m

Bilder

Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone

Beskrivelse

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellet.

Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og starter med en liten sløyfe opp i terrenget før du sykler ned mot Skigaarden og fortsetter ned mot bunn av skisenteret. Her nyter du 8 km med ren flytsti til bunn av skisenteret og for de som ønsker å sykle flere runder i høyden, er det bygget retursti til Fjellkafeen, som gir en runde på ca. 2,3 km.

Silverstone er som en berg-og-dalbane med veldig mange doserte svinger, kuler og hopp.

Hvis du ønsker en kortere tur på toppen av fjellet så kan du ta av til høyre etter hvert for å følge stien tilbake til Fjellkafeen og starten av løypa igjen. Det finnes mange stoppesteder langs løypen som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente pusten, skake bort melkesyre og se på den fantastiske utsikten. Se heisens åpningstider.

Husk å kombinere turen med Broadway & High Line

Sykling Tottelia Bike Park
IMG 8064

Regler og retningslinjer

 1. All sykling skjer på eget ansvar
  Terrengsykling i naturen er forbundet med en viss risiko.
 2. Opptre hensynsfullt og varsomt
  Syklisten må unngå å volde skade eller ulempe for andre brukere, miljø og dyreliv. Senk farten når du møter syklister og andre stibrukere.
 3. Avpass farten etter forholdene
  Ta høyde for egne ferdigheter og uforutsette hendelser.
  Kjør rolig på første turen og bli kjent med utstyr og stien.
 4. Følg skilting og merking
  Sett deg godt inn i sti- og graderingsbeskrivelser. Velg sti etter ferdighetsnivå. Følg anbefalt kjøreretning der dette er gjeldende.
 5. Syklisten har vikeplikt
  Syklist som kommer bakfra har ansvaret for å unngå kollisjon.
  Vær særlig aktsom når du kjører inn i eller krysser en sti.
 6. Gå ut av stien ved stopp
  Stopp aldri på trange eller uoversiktlige steder. Er du til fots
  i opparbeidede sykkelstier, plikter du å være særlig oppmerksom.
 7. Bruk sikkerhetsutstyr
  Hjelm er påbudt, og annet sikkerhetsutstyr anbefales. Sørg alltid for at sykkelen er i god stand. Sjekk bremser, dempere og hjul.
 8. Ta vare på stien
  Unngå unødvendig slitasje. Ikke lås bakhjulet. Naturlige stier er ekstra sårbare og her ferdes også andre brukergrupper. Vis særlig hensyn.

SYKKELPATRULJE - TLF. 97 54 41 29

Sykkelguidning


@rides.no


Notfound