Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Det er fredag og du har lyst på noe spesielt til fredagskosen på hytta, hva gjør du da? Jo selvfølgelig så tar du deg til en av våre lokale matleverandører, sjekker ut muligheter for lokalmat på take-away eller besøker matbutikkenes lokale avdelinger. Vi tenkte gi deg en liten guide på hvor du finner alt snadder som gir fredagskosen "prikken over i-en".
Katarina
5 min
Oppdatert 11 mai 2022

Dra på en lokal matreise i Hemsedal og kjøp med deg fredagskosen hjem - de beste tipsene får du her.

Fra sør til nord i Hemsedal finner du mye lokalt snadder som du kan handle med deg hjem til hytta eller når du kjører hjem etter ferieturen.

Kommer du fra Oslo/Gol kommer du først til Ulsåk og Tamt & Vilt. Her finner du "noko for ein kvar smak" som de sier selv og det er alt fra fenalår til spikjipølser og elgkarbonader til varmrøykt laks og rakafisk. Du kan svippe innom fabrikken eller kjøpe varene på butikkene i Hemsedal. Om du ønsker å komme innom så anbefaler vi at du kontakter dem først siden de ofte er på tur i fjellet og sanker råvarer.

Spekeloftet på Svøo i Ulsåk er en av Norges største produsenter av pinnekjøtt. Har får du kjøpt pinnekjøtt som ofte får terningskast 6 når ulike produsenter testes. Her kan du bestille produkter direkte fra fabrikken eller kjøpe på matbutikkene. I tillegg til pinnekjøtt finner du og spekeskinke, fenalår og gode spekepølser!

Hos Kiwi på Ulsåk finner du det meste av lokalmaten vår i kjøledisker og i fryseren. Himmelspannet sine oster er i ostedisken og Tamt & Vilt sine delikatesser finner du i frysedisken bland annet. Flatbrødbakeriets godteri finner du og et urvalg av her men best kjøper du det direkte på Tuv hos Flatbrødbakeriet.

Coop i sentrum finner du og noe av lokalproduktene men ikke alt.

DSC04628
Brandvoll fjellgard
IMG 8474
Hemsedal Flatbrødbakeri
DSC06172 2
Lapper på Hemsedal Flatbrødbakeri

Snadder til hyttekosen

Himmelspannetmidt i Hemsedal sentrum, dette er en liten perle av ysteri som du bare ikke kan gå glipp av. Håndlagde oster lagd på deilig melk fra kuer og geiter i vår vakre dal. Ostene har navn fra noen av de flotte toppene og landmerkene her i Hemsedal og de har vunnet mange priser i bland annet oste-VM og Norges mesterskap. Du finner ostene i matbutikkene i Hemsedal.

Til osten så trengs kanskje brød og det finner du på Hemsedal Flatbrødbakeri som ligger på Tuv, 5 km fra Hemsedal sentrum mot Bergen. Her kan du kjøpe flatbrød, lefsekling, gofaleser til kaffen, lapper og mye mer. De har og et kafe der du kan nyte en "kaffi med noko attåt" som de lokale sier.
Du finner og potetlomper til grillpølsen og rummebrød til Småmaten. I tillegg til å handle på plass finner du og produktene i matbutikkene i Hemsedal.
På tal om Småmat, denne nationalretten til Hemsedal kan du og bestille fra Tamt & Vilt hvis du ikke lager din egen..

På Hulbak ligger Brandvoll Fjellgaard der du finner alt mulig til helgemiddagen. Her får du kjøpt lokalt lammekjøtt, urfe-kjøtt, spekemat, fjellørret og poteter.
Trenger du ved til å fyre i peisen så kan Arne hjelpe deg med det og samt så får du kjøpt et fint skinn til godstolen så du holder deg varm og god om kvelden.

Inne i Grøndalen ligger Hemsedal Hjort. Arild og Ragnhild driver hjortefarm her og her kan du få følge med på hele prosessen fra oppdrett til ferdig kjøtt på bordet. Du finner deilig mørnet hjortekjøtt og viltkjøtt at ta med deg hjem igjen. Ta kontakt med dem før du kommer innom så du vet at de er hjemme.

IMG 1215
Kjøtt fra Hemsedal Cafe og Brandvoll Fjellgaard

Take away eller kokk på hytta

Mange av våre restauranter serverer magisk god mat og du kan ta med deg det hjem. Under take away i menyen så finner du alle våre restauranter som fikser maten hjem til deg. Som for eksempel Kjøkkenkroken & Kroken Bar & Bistro og Logden Spiseri som lager alt nesten klart for deg og du gjør den siste touchen hjemme på hytta. Hos italienske Deli Di Montagna kan du få med deg både pasta og pizza i tillegg til snadder fra kjøledisken. På Hemsedal cafe kan du kjøpe med deg kjøtt fra Brandvoll Fjellgaard som du kan lage til hjemme, i tillegg kan du kjøpe med deg tilbehør. Gidder du ikke å lage maten selv så kan du ta med alt fra menyen hjem og bare nyte alt fra nydelig pizza, ramensuppe og chicken thai til kjøtt fra Brandvoll gard.

På Ulsåk finner du Hemsedals kinarestaurant, China Garden.

Harahorn Hotell jobber de mye med lokalmat, kokkene er pasjonerte fjellfolk som gjerne er ute i skogen og på fjellet og sanker alt fra sopp til krydrer. Noen ganger per år tilbyr Harahorn sammen med Tamt & Vilt matkasser som du kan kjøpe med deg hjem, ta direktekontakt for mer info. Ønsker du å prøve stjernekokkenes mat på plass husk å booke bord i tide da det ofte er fullbooket.

DSC04721
Lokalmat på Harahorn Hotell