Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Det er fredag og du har lyst på noe spesielt til fredagskosen på hytta, hva gjør du da? Jo selvfølgelig så tar du deg til en av våre lokale matleverandører, sjekker ut muligheter for lokalmat på take-away eller besøker matbutikkenes lokale avdelinger. Vi tenkte gi deg en liten guide på hvor du finner alt snadder som gir fredagskosen "prikken over i-en".
Katarina
5 min
Oppdatert 03 februar 2024

Dra på en lokal matreise i Hemsedal og kjøp med deg fredagskosen hjem - de beste tipsene får du her.

Fra sør til nord i Hemsedal finner du mye lokalt snadder som du kan handle med deg hjem til hytta eller når du kjører hjem etter ferieturen.

Kommer du fra Oslo/Gol kommer du først til Ulsåk. På Ulsåk finner du dagligvarebutikken Kiwi som har lange åpningtider og alt du trenger til å fylle kjøleskapet.

På Svøo i Ulsåk holder Tamt & Vilt til. De tilbyr "noko for ein kvar smak" som de sier selv og det er alt fra fenalår til spikjipølser og elgkarbonader til varmrøykt laks og rakafisk. Du finner varene på flere av matbutikkene i Hemsedal. Det er også mulig å bestille catering eller varer direkte. Også Spekeloftet holder til i området. De er en av Norges største produsenter av pinnekjøtt som ofte får terningskast 6 når ulike produsenter testes.

På dagligvarebutikken Spar på Rampa Kjøpesenter i sentrum har de stort fokus på lokalmat. Også på CoopExtra i sentrum finner du et lite utvalg av lokalmatvarene.

DSC04628
Brandvoll fjellgard
IMG 8474
Hemsedal Flatbrødbakeri
DSC06172 2
Lapper på Hemsedal Flatbrødbakeri

Snadder til hyttekosen

Himmelspannetmidt i Hemsedal sentrum, dette er en liten perle av ysteri som du bare ikke kan gå glipp av. Håndlagde oster lagd på deilig melk fra kuer og geiter i vår vakre dal. Ostene har navn fra noen av de flotte toppene og landmerkene her i Hemsedal og de har vunnet mange priser i bland annet oste-VM og Norges mesterskap. Du finner ostene i matbutikkene i Hemsedal.

Til osten så trengs kanskje brød og det finner du på Hemsedal Flatbrødbakeri som ligger på Tuv, 5 km fra Hemsedal sentrum mot Bergen. Her kan du kjøpe flatbrød, lefsekling, gofaleser til kaffen, lapper og mye mer. De har også en kafe, Ein Smak tå Hemsedal, der du kan nyte en "kaffi med noko attåt" som de lokale sier. Du finner også potetlomper til grillpølsen og rummebrød til Småmaten. I tillegg til å handle på plass finner du også produktene i matbutikkene i Hemsedal. På tal om Småmat, denne nationalretten til Hemsedal kan du finne på flere dagligvarebutikker i bygda.

På Hulbak ligger Brandvoll Fjellgaard der du finner alt mulig til helgemiddagen. Her får du kjøpt lokalt lammekjøtt, urfe-kjøtt, spekemat, fjellørret og poteter.
Trenger du ved til å fyre i peisen så kan Arne hjelpe deg med det og samt så får du kjøpt et fint skinn til godstolen så du holder deg varm og god om kvelden.

IMG 1215
Kjøtt fra Hemsedal Cafe og Brandvoll Fjellgaard

Take away eller kokk på hytta

Mange av våre restauranter serverer magisk god mat og du kan ta med deg det hjem. Under take away i menyen så finner du alle våre restauranter som fikser maten hjem til deg. Som for eksempel Logden Spiseri som lager alt nesten klart for deg og du gjør den siste touchen hjemme på hytta. Hos italienske Deli Di Montagna kan du få med deg både pasta og pizza i tillegg til snadder fra kjøledisken. På Hemsedal cafe kan du ta med alt fra menyen hjem og bare nyte alt fra nydelig pizza, ramensuppe og chicken thai.

På Ulsåk finner du Hemsedals kinarestaurant, China Garden.

Ønsker du å prøve stjernekokkenes mat på plass husk å booke bord i tide da det ofte er fullbooket.