Det er mange fantastiske naturopplevelser i Hemsedal på sommerstid og mange vakre fjellturer. Her er vår liste over 10 must-sees i Hemsedal som er garantert å skape uforglemmelige sommerminner!
Av: Henriette
10 min
Oppdatert 29 april 2021

Nyt utsikten over Skogshorn fra toppen av Storhøvda

Storhøvda er en favoritt-tur av mange grunner. Først og fremst byr den på en av dalens flotteste utsikter, og for veldig lite strev. Her kan du legge den ned i gresset og drømme deg bort mens du nyter synet av giganten Skogshorn på motsatt side, og innsjøene som forsvinner i horisonten inn mot Lykkja. På en klar dag kan man også se Hydnefossen på motsatt side av dalen, og en fotoramme er satt opp for å friste til familiefotografering på toppen. Turen passer dessuten perfekt som en kveldstur eller luftetur med hunden, og tar kun en liten time å gå. Det er som man sier, når man er i New York så tar man ikke til toppen av Empire State, man drar til Rockefeller Center for å nyte utsikten over Empire State. Det samme går for Storhøvda, for det finnes ingen plass i Hemsedal for du får finere utsikt over dalens mest kjente fjell, Skogshorn. Ta med både bestemor og lillebror, og sett i vei!

Kjøl deg ned med badetur til Grytevatn

På en varm sommerdag er det få ting som er deiligere enn å ta en dukkert i Hemsedals mange fine fjellvann, og vår kanskje best bevarte hemmelighet er Grytevatn ute mot Lykkja. Den idylliske badeplassen har både fine klipper til å sole seg på, men også en liten strand hvor de yngste kan gå ut i vannet fra, og ikke minst har Grytevatn Hemsedals varmeste badevann! Pakk med en frisk sommersalat og nyt lunsj med utsikt over innsjøen og nærliggende fjell. Her kan du lett tilbringe hele dagen!

IMG 2985
DJI 0304
Turen til Hydalen blir enklere med en el-sykkel

Ta en el-sykkeltur til Hydalen

Har du prøvd el-sykkel noen gang? Hvis ikke er dette en super mulighet til å prøve noe nytt! De siste årene har el-sykler sprengt i popularitet, og for oss som blir litt slitne av lange sykkelturer i motbakke, er det perfekt, for på disse kule syklene får du fort fart på rumpa og vind i håret. Lei en el-sykkel på MOH eller Totten Sport i Hemsedal sentrum og kjør av sted mot naturreservatet Hydalen nord i dalen. Her kan vi by på fantastiske utsikter over Harahødn, Vavatn og Ranastønji, og det er også en flott måte å komme seg til startpunktet for Hydalshjallen, Hemsedals svar på Trolltunga. Også en flott dagstur utover høsten. God tur!


Drøm deg bort på kanotur på Vannen

Kanotur på en varm sommerdag i fjellet er en fantastisk opplevelse for både liten og stor. Lei kano av Hemsedal Fjellsport ved Høyt & Lavt klatrepark og sett i vei! Du kan nyte den vakre utsikten over Skogshorn som speiler seg i vannet og det er også kjempe fint å pakke med seg teltutstyr og tilbringe natten på en av øyene i nærheten. Den første øyen du kommer til har til og med tilrettelagt for overnattingsbesøk med bålplass og oppbygde sitteplasser. En perfekt aktivitet for hele familien! For priser sjekk Hemsedal aktiv.

Bilde 09 08 2020 19 48 58
Opplev pulsen av uforglemmelige opplevelser i Hemsedal
Kallehägglund 2
Zipline i Rjukandefossen er morsomt for alle over 5 år

Pakk fjellskoene og ta turen til Veslehødn og Kjerringkjeften

Hemsedals mest populære fjelltur har mer å by på enn utsikt over Hydnefossen. En liten detur opp til Kjerringkjeften er absolutt å anbefale. Det finnes flere Hemsedalssagn om hvordan denne uthulingen i fjellet ble skapt, og ryktene sier av fjellmassen som forsvant er Klokkersteinen ved Ulsåk. Turen går oppover fjellet, forbi oversiden av Hydnefossen, rundt vannet Hødnetjedne og opp mot toppen med fantastisk utsikt over Storehødn og hele Hemsedalen nedover mot Gol og opp mot sentrum av bygda. Turen til Kjerringkjeften byr på dramatiske utsikter nedover fjellsiden, så dersom du har høydeskrekk vil du kanskje heller ta turen til Veslehødn først (blunk, blunk). Men frykt ikke, dette er en perfekt dagstur for hele familien som kan forlenges eller forkortes etter behov! Om du er med i vår Topp 20 konkurranse kan du klare to på en dag om du fortsetter opp mot Storehødn før du tar tilbake til bilen, og om dere tar noen fine bilder, så tagg oss gjerne med #hemsedalcom og #hemsedaltopp20 på Instagram!


Tøff deg med zip-line over Rjukandefossen

Et besøk til Rjukandefossen er et must i seg selv, men hvorfor ikke prøve Hemsedal Fjellsports zip line som trekkes over fossen? En mega kul opplevelse for alle daredevils der ute som vil ha noe nytt å bryne seg på! Sjekk Hemsedal aktiv for tid og dato. Uansett er Rjukandefossen et flott sted å besøke med både foss, hengebro og badeplass! Sees vi der?

Hemsedal Tuva Svare
Fekjan fossen er et populært fotosted og badeplass

Gå fra Fekjan til sentrum og ta et bad i Fekjanfossen

Fekjanrunden som vi kaller den er en fantastisk gåtur i Hemsedal hvor du går fra innerst i Fekjan på Lykkja inn til sentrum. Turen er ikke like kjent som mange av Topp 20 turene, men minst like så fin! Beregn en dag til noen timer å gå, og husk å pakke sekken med badetøy og noe godt. Du kan nemlig stoppe ved Fekjanfossen, Hemsedals nye favoritt badeplass, for en frisk dukkert om du blir for svett. Dette er også et flott utgangspunkt for en telttur ute i naturen! Ta med familien og nyt turen!


Se etter fjell-øret med elvesnorkling i Hemsila

Liker du å snorkle? Det er nemlig ikke bare i Syden man kan utforske vannets hemmeligheter! Her i Hemsedal kan vi by på elvesnorkling, en morsom, annerledes og actionfylt aktivitet i vannet. Elva er full av fisk, både små og store, som svømmer sammen med deg nedover mot sentrum. Sikten er overraskende bra, og under overflaten gjemmer det seg et rikt vegetasjonsliv. En lokalkjent guide vet hvor ørreten er, og tar deg trygt til mål. Blir du fort kald kan vi betrygge deg med at du får tildelt våtdrakt! For tid og booking sjekk bookhemsedal.com.

DSC06939
Nyt solnedgangen fra en fjelltopp

Prøv fiskelykken på fiske- og telttur ved Helsingvatn

Hemsedal er et flott utgangspunkt om du er glad i å fiske, og det er veldig fint å ta en overnattingstur opp til innsjøene på Lykkja for å prøve fiskelykken! Hvem vet, kanskje klarer du å fange dagens middag? Fangst eller ei, dette er en flott aktivitet for alle som er fiskeglad! Du har også en nydelig utsikt over Skogshorn om du velger å fiske i Helsingtvatn, og det er deilig å våkne neste morgen med innsjøen rett utenfor soveroms døren! Fiskekort får du kjøpt her på bla. Kiwi, på sportsbutikkene eller på inatur.no

Nyt solnedgangen fra Harahødn

Turen til Harahødn er flott både på høsten og på sommeren, og som en del av vår Topp 20 er det mange som tar turen hvert år. Knall utsikt utover Vavatn og Hydals-område, samt en luftig klatretur opp langs ryggen av fjellet når du nærmer deg toppen. Helt klart ett av Hemsedals vakreste steder å nyte solnedgangen fra, så det anbefales! Om du går på solnedgangstur husk å ta med hodelykt for når solen forsvinner på hjemturen, og Kvikk Lunsj, det slår aldri feil!

Velkommen til fjells!