Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Langrenn
i Hemsedal

NEB-langrenn-4
KT langrenn 5
Langrenn NEB 1
Jenter på tur
KT langrenn 2

140 km er maskinpreparte løyper i skog og dalterreng, som prepareres daglig eller ved behov. 110 km er stikkede høyfjellsløyper, som kjøres opp ved stabilt godt vær, senest fra uke 7, daglig i vinterferieukene og påske ellers i helger.

Velkommen til Skandinavias Alper

I Hemsedal kan du gå på langrenn fra kulden kommer i november og ut til slutten av april. Vi har mange forskjellige løyper med ulike vanskelighetsgrader og typer av løyper. Her kan du både kjøre klassisk og skøyting og nyte både langrenn i skog og på høyfjellet.

Våre høyfjellsløyper blir stikket og preparert fra uke 7.

Gravset skiarena

Gravset er det største utfartsstedet for langrenn. Her er det stor parkeringsplass (parkerings avgift), varmestue med servering i helger og kvelder, toalett og et fint utgangspunkt til forskjellige rundløyper i ulike vanskelighetsgrader og lengder: klassisk, skøytespor, skileikområde og lysløyper (til kl. 22/23:00). Her lages det kunstsnø så fort det er kald nok om høsten som sikrer tidlig ski fra november. Se webcam.

Kunstnø for sikring av tidlig ski;
Det produseres kunstsnø på Gravset skiarena (750m + 1 km + 2 km), så fort det er kaldt nok til å produsere snø. På Gravset og i Tottenskogen er det lysløyper frem til kl 22/23 om kvelden.

Belyste langrennsspor
Gravset skiarena i rundløypene 1 km, 2 km, 3 km, 5,5 km
I sentrum/skisenteret Tottenskogen ski- og rulleskiarena to rundløyper, totalt 4,5 km
Fra Moaveien (ved skisenteret) til Tuv langs med belyst gangvei (langrennssporet fra Lodgen til Moaveien er dessverre ikke belyst).

Servering i løypene

  • Flævasshytta, ved Beihovdløypa i Holdeskaret, har åpent fra 9. februar til 3. mai. Se webcam for Holdeskaret og Flævasshytta
  • Ved Gravset skiarena finner du Gravsetstugu, her er det enkel servering i helger og daglig i ferier. Åpen varmestua og toaletter daglig til kl 23.

I tillegg er det flere serveringssteder langs med løypenettet; i sentrum, på Ulsåk, ved Hemsedal Skisenter og Solheisen skisenter.

Følg med på oppkjørte langrennsløyper via live GPS tracking

På våres live gps-oppdatering på skisporet.no, kan du følge med på hvor og når tråkkemaskinen har kjørt løypene - på PC eller app på tlf.

Hent gratis langrennsbrosjyre med kart over langrennsløypene på Hemsedal Turistkontor, på velkomstsentrene eller de forskjellige overnattingsbedriftene. Dersom du ønsker et mer detaljert kart, anbefaler vi turkartet Hemsedal 1:30 000. Dette kan kjøpes på Turistkontoret og sportsbutikkene.
Se også Langrenn i Hallingdal for løyper på Golsfjellet/Valdres og mot Ål og Eventyrløypa som går fra Hemsedal til Flå.

Husk alltid kart og kompass når du skal ut på tur i høyfjellet. Løypebeskrivelser med kart, høydekurver og gpskode kan du laste ned på appen UT.no eller via websiden www.UT.no.

Se fjellvettreglene med mer info på UT.no

GOD TUR

Bidra til de flotte løypene i Hemsedal

Løypene prepareres og vedlikeholdes av Hemsedal Utmarksservice (HUS)

Siden veldig mange går rett ut i sporet fra hytta og dermed går glipp av muligheten til å gi sitt bidrag ved bommen på Gravset eller ved SMS på Trefta eller Hestanåni ønsker vi gi deg mulighet til å gi ditt frivillige bidrag direkte til Utmarksservice; kontonummer 2367 20 50502.

Betal gjerne et frivillig bidrag til løypen! Takk

Båndtvang i Hemsedal:

Hemsedal kommune har bandtvang i dalløypene heile skisesongen. Dalløypene er definert som skiløype frå Gravset til Feten, Torsetrunden, Solløypa, Knuteløypa og Liorunden.

Hemsedal kommune har også bandtvang i skianlegget i Totteskogen og 750 m, 1,2,3,5 og 8 km løypene på Gravset heile skisesongen.

Det er også bandtvang i alle maskinpreparerte skiløyper i jul, vinterferie og påske. Bandtvang vert då gjeldande i tidsrommet f.o.m. 24. desember t.o.m. 2. januar, i vinterferieveker f.o.m. 20. februar t.o.m. 10. mars og laurdag før palmesundag t.o.m. 2. påskedag. Dersom hund er med skal hunden ikkje vera til hinder for andre brukarar.

Les mer om Hemsedal Kommunes bandtvang og om vår artikkel om skivett med hund.


NB: Melding fra Hemsedal kommune 11. januar 2023:

Ønsker at det med henvisning og presisering til gjeldende lokal forskrift Forskrift om hundehald, Hemsedal kommune, Buskerud - Lovdata utøves ekstra hensyn ifht våre hjortedyr generelt og spesielt rådyr som sliter veldig med de store snømengder vi alle opplever. Snømengdene fører til at rådyr trekker ned i og inn hvor det er brøyta veier og skiløyper for i det hele tatt å komme frem.

Løse og eventuelt jagende hunder kan dermed gjøre stor skade.

Gjeldende forskrift :

§ 3.Bandtvang i område av omsyn til menneske

Hemsedal kommune har bandtvang i dalløypene heile skisesongen. Dalløypene er definert som skiløype frå Gravset til Feten, Torsetrunden, Solløypa, Knuteløypa og Liorunden.

Hemsedal kommune har også bandtvang i skianlegget i Totteskogen og 750 m, 1,2,3,5 og 8 km løypene på Gravset heile skisesongen.

Hemsedal kommune har også bandtvang i alle maskinpreparerte skiløyper i jul, vinterferie og påske. Bandtvang vert då gjeldande i tidsrommet f.o.m. 24. desember t.o.m. 2. januar, i vinterferieveker f.o.m. 20. februar t.o.m. 10. mars og laurdag før palmesundag t.o.m. 2. påskedag. Dersom hund er med skal hunden ikkje vera til hinder for andre brukarar.

Det er bandtvang heile året i tettstader, område med bustad, område regulert til offentleg formål, på kyrkjegardar og tilrettelagte friluftsområde.

Vær vennlig og utøv ekstra varsomhet og hjelp våre hjortedyr gjennom denne spesielt tøffe tid. På forhånd tusen takk.

Nb! Ser dere Hjortedyr elg, hjort el rådyr som står fast sliter og er utmatta meld fra til 41574015 el 91673909.