Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Langrenn
i Hemsedal

BQ5 Q7442
KH Langrenn 1

140 km er maskinpreparte løyper i skog og dalterreng, som prepareres daglig eller ved behov. 60 km av disse med skøytespor. 100 km er stikkede høyfjellsløyper, som kjøres opp ved stabilt godt vær, senest fra uke 7, daglig i vinterferieukene og påske ellers i helger. Totalt 250 km langrennsløyper.

Velkommen til Skandinavias Alper

I Hemsedal kan du gå på langrenn fra kulden kommer i november og ut til slutten av april. Vi har mange forskjellige løyper med ulike vanskelighetsgrader og typer av løyper. Her kan du både kjøre klassisk og skøyting og nyte både langrenn i skog og på høyfjellet.

Våre høyfjellsløyper blir stikket og preparert fra uke 7.

Gravset skiarena

Gravset er det største utfartsstedet for langrenn. Her er det stor parkeringsplass (parkeringsavgift), varmestue med servering i helger og kvelder, toalett og et fint utgangspunkt til forskjellige rundløyper i ulike vanskelighetsgrader og lengder: klassisk, skøytespor, skileikområde og lysløyper (til kl. 22). Her lages det kunstsnø så fort det er kald nok om høsten som sikrer tidlig ski fra november. Se webcam.

Kunstnø for sikring av tidlig ski;
Det produseres kunstsnø på Gravset skiarena (750m + 1 km + 2 km), så fort det er kaldt nok til å produsere snø. På Gravset og i Tottenskogen er det lysløyper frem til kl 22/23 om kvelden.

Langrennsløyper og gangvei sentrum - skisenteret

Mellom skisenteret og sentrum finnes Totteskogen ski- og rulleskiareana. Her er to opplyste rundløyper som kjøres opp med klassisk og skøytespor.
Like vest for SkiStar Lodge kommer man inn på skiløyper videre mot Tuv og like ved både Fyri Resort og sentrum kommer man på skiløyper mot Ulsåk. Akkurat rundt skisenteret finnes gangvei man kan benytte for å komme seg mellom disse løypene. Det går også belyst gangvei fra sentrum til skisenteret. Se detaljert kart over området.

Belyste langrennsspor

Gravset skiarena i rundløypene 1 km, 2 km, 3 km, 5,5 km - til kl 22.
I sentrum/skisenteret Tottenskogen ski- og rulleskiarena to rundløyper, totalt 4,5 km - til kl 22/23.
Fra Moaveien (ved skisenteret) til Tuv langs med belyst gangvei (langrennssporet fra Lodgen til Moaveien er dessverre ikke belyst).

Servering i løypene

I tillegg er det flere serveringssteder langs med løypenettet;

Følg med på oppkjørte langrennsløyper via live GPS tracking

På våres live gps-oppdatering på skisporet.no, kan du følge med på hvor og når tråkkemaskinen har kjørt løypene - på PC eller app på tlf.

Hent gratis langrennsbrosjyre med kart over langrennsløypene på Hemsedal Turistkontor, i resepsjonen på SkiStar Lodge eller de forskjellige overnattingsbedriftene. Dersom du ønsker et mer detaljert kart, anbefaler vi turkartet Hemsedal 1:25 000. Dette kan kjøpes på Turistkontoret og sportsbutikkene.
Se også Langrenn i Hallingdal for løyper på Golsfjellet/Valdres og mot Ål og Eventyrløypa som går fra Hemsedal til Flå.

Husk alltid kart og kompass når du skal ut på tur i høyfjellet. Løypebeskrivelser med kart, høydekurver og gpskode kan du laste ned på appen UT.no eller via websiden www.UT.no.

Se fjellvettreglene med mer info på UT.no

GOD TUR

Bidra til de flotte løypene i Hemsedal

Løypene prepareres og vedlikeholdes av Hemsedal Utmarksservice (HUS)

Siden veldig mange går rett ut i sporet fra hytta og dermed går glipp av muligheten til å gi sitt bidrag ved bommen på Gravset eller ved SMS på Trefta eller Hestanåni ønsker vi gi deg mulighet til å gi ditt frivillige bidrag direkte til Utmarksservice. Vipps 80210 eller kontonummer 2367 20 50502.

Betal gjerne et frivillig bidrag til løypen. Takk!

Båndtvang i Hemsedal:

Hemsedal kommune har båndtvang i dalløypene, skianlegget i Totteskogen og Gravset skiarena hele skisesongen.

  • Dalløypene er definert som skiløype fra Gravset til Feten, Torsetrunden, Solløypa, Knuteløypa og Liorunden
  • Hele skianlegget i Totteskogen
  • Gravset skiarena: 750 m, 1, 2, 3, 5 og 8 km løypene

Det er i tillegg båndtvang i alle maskinpreparerte skiløyper i jul, vinterferie og påske. Båndtvang er da gjeldene i ukene og tilknyttede helger der ferietrafikken er betydelig. Fra helg ifbm jul til over helgen etter nyttår, i vinterferieukene fra helg uke 7 til uke 10 og i påsken lørdag før palmesøndag t.o.m. 2. påskedag. Dersom hund er med skal hunden ikke være til hinder for andre.

Les mer om Hemsedal Kommunes båndtvang og om vår artikkel om skivett med hund.