Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Det er mange fantastiske naturopplevelser i Hemsedal på sommerstid og mange vakre fjellturer. Vi har listet noen av våre "must-sees" i Hemsedal som er garantert å skape uforglemmelige sommerminner.
Av: Destinasjon Hemsedal & Isabel Müller Eidhamar
10 min
Oppdatert 13 juni 2022

Silverstone - Ny 8 km lang sammenhengende blå flytsti, total lengde flytsti 10,5 km

Endelig er Hemsedal også en sykkeldestinasjon igjen! Nå kan du leke deg i den helt nye blå flytstien, Silverstone, i Hemsedal rides fra toppen av stolheisen og hele veien ned til bunn av skisenteret. Stien går gjennom skogen med kuler og hopp og her vil det være nok for syklister på alle ferdighetsnivåer å bryne seg på. Siden det er en blå flytsti så vil den passe for de fleste. Vi anbefaler at man begynner å sykle i Tottelia og når du føler deg trygg på dine ferdigheter der så kan man gå over til å ta heisen opp og prøve seg på den nye stien. I sommer bygges det en ny grønn familiesti på toppen av Hollvin Express som du kan sykle til høsten samt en rød flytsti som går ned mot Fyri resort som blir klar å sykle til neste sommer.

Fra den nye flytstien er det et imponerende utsikt over Hemsedalsfjella og sentrum, på toppen av heisen tar du sløyfen litt opp i terrenget før stien går inn i bjørkeskogen og slynger seg ned mot Skigaarden videre ned gjennom skog og forbi skiløypene. Det er dosseringer i variert størrelse og mellom dem så kjører du over både hopp og kuler. Dette er noe som sies om den nye flytstien:

- Berg-o-dal-bane.

- Morsomste stien i Norge.

- Skikkelig kul og utfordrende.

- Du kan gjøre den så vanskelig som du ønsker.

-Nydelig utsikt.

Skigaarden, Fjellkafeen, Lodgen Spiseri og Fyri Resort-Roa Matbar som ligger i området til Hemsedal Rides holder åpent i sommer og tilbyr både god mat og kaffe med snacks til pausen.

Husk også at Hemsedal er med i Hallingdal Rides som er stisykling i hele Hallingdal. Til sammen kan vi tilby noe av det råeste innen stisyklingen i Europa. Har du bilen med på ferie så har du alle stiene på 30 min -1,5 h avstand fra Hemsedal.

De fleste elsker sykling i Hemsedal og her kan du lese om Oskar på Tunet Sport og Jonas Olsson og familien som sykler hele barmarkstiden.

Ps. du kan også gå flott fjelltur til Totten med utgangspunkt fra stolheisen og prøve på Mountain cart samt bli med på SkiStar sin fjellquiz som du finner på den lette turstien på toppen av heisen.

IMG 7810
Ny blå flytsti
Kveldstur i Hemsedal
Veslehødn

Nyt utsikten fra våre fjelltopper

Storhøvda er en favoritt-tur av mange grunner. Først og fremst byr den på en av dalens flotteste utsikter, og er en lett tur. Her kan du legge deg ned i gresset og drømme deg bort mens du nyter synet av det massive fjellet Skogshorn på motsatt side, og innsjøene som forsvinner i horisonten inn mot Lykkja. Her kan du også se Hydnefossen på motsatt side av dalen, og en fotoramme er satt opp for å friste til familiefotografering på toppen. Turen passer dessuten perfekt som en kveldstur eller luftetur med hunden, og tar kun en liten time å gå. Det er som man sier, når man er i New York så tar man seg ikke til toppen av Empire State, man drar til Rockefeller Center for å nyte utsikten over Empire State. Det samme går for Storhøvda, for det finnes ingen plass i Hemsedal hvor du får finere utsikt over dalens mest kjente fjell, Skogshorn. Ta med både bestemor og lillebror, og sett i vei!

Turen til Veslehødn og Storehødn har mer å by på enn utsikt over Hydnefossen. En liten "detour" opp til Hydnekjaften er absolutt å anbefale. Det finnes flere Hemsedalssagn om hvordan denne uthulingen i fjellet ble skapt, og ryktene sier at fjellmassen som forsvant er Klokkersteinen ved Ulsåk. Turen går oppover fjellet, forbi oversiden av Hydnefossen, rundt vannet Hødnetjedne og opp mot toppen med fantastisk utsikt over Storehødn og hele Hemsedal nedover mot Gol og opp mot sentrum av bygda. Turen til Kjerringkjeften byr på dramatiske utsikter nedover fjellsiden, så dersom du har høydeskrekk vil du kanskje heller ta turen til Veslehødn først (blunk, blunk). Men frykt ikke, dette er en perfekt dagstur for hele familien som kan forlenges eller forkortes etter behov! Om du er med i vår Topp 20 konkurranse kan du klare to på en dag om du fortsetter opp mot Storehødn før du tar tilbake til bilen, og om dere tar noen fine bilder, så tagg oss gjerne med #hemsedalcom og #hemsedaltopp20 på Instagram!
I Horntjerne som ligger på toppen av Hydnefossen kan du fiske med fiskekortet til Hemsedal og her har du en fin utsikt over fjellene på teltturen.

Vi har mange flotte topper i Hemsedal, disse finner du i vår Topp 20 brosjyre eller online på Topp 20 Hemsedal

Ønsker du flere tips på fjellturer for hele familien, les Fjelltur for store og små.

Nature hydnefossen kw
Hydnefossen og Veslehødn
DSC06559
Hydnekjaften
Opplev pulsen av uforglemmelige opplevelser i Hemsedal
DJI 0304
Turen til Hydalen blir enklere med en el-sykkel

Ta en el-sykkeltur til Hydalen

Har du prøvd el-sykkel noen gang? Hvis ikke er dette en super mulighet til å prøve noe nytt! De siste årene har el-sykler sprengt i popularitet, og for oss som blir litt slitne av lange sykkelturer i motbakke, er det perfekt, for på disse kule syklene får du fort fart på rumpa og vind i håret. Lei en el-sykkel på moh.sport i Hemsedal sentrum eller hos SkiStar Sportshop og sykle av sted mot naturreservatet Hydalen nord i dalen. Her kan vi by på fantastiske utsikter over Harahødn, Vavatn og Ranastøngji, og det er også en flott måte å komme seg til startpunktet for Hydalshjallen, Hemsedals svar på Trolltunga. Også en flott dagstur utover høsten. God tur!


Drøm deg bort på kanotur på Vannen eller SUP på Fagersetvatn

Kanotur på en varm sommerdag i fjellet er en fantastisk opplevelse for både liten og stor. Lei kano av Hemsedal Fjellsport ved Hemsedal klatresenter i Hemsedal skisenter! Du kan nyte den vakre utsikten over Skogshorn som speiler seg i vannet og det er også kjempe fint å pakke med seg teltutstyr og tilbringe natten på en av øyene i nærheten. Den første øyen du kommer til har til og med tilrettelagt for overnattingsbesøk med bålplass og oppbygde sitteplasser. En perfekt aktivitet for hele familien! For priser sjekk Hemsedal aktiv.

Er du bitt av SUP fluen? Har du ikke egen SUP eller ønsker en til så har Hemsedal Fjellsport SUP til utleie. Det finnes mange flotte steder å oppdage med SUP, både langs elver og fjellvann. Du henter din SUP og redningsvest på Hemsedal Klatresenter, den er enkel å pumpe opp og du er klar til å padle avgårde på få minutter.

Bilde 09 08 2020 19 48 58
Flotte kanoturer i Hemsedal
Sup Grytevatn 2
Sup på Grytevatn
IMG 2985
Bad i Grytevatn

Kjøl deg ned med badetur til Grytevatn

På en varm sommerdag er det få ting som er deiligere enn å ta en dukkert i Hemsedals mange fine fjellvann, og vår kanskje best bevarte hemmelighet er Grytevatn mot Lykkja. Den idylliske badeplassen har både fine klipper til å sole seg på, men også en liten strand hvor de yngste kan gå ut i vannet, og ikke minst har Grytevatn Hemsedals varmeste badevann! Pakk med en frisk sommersalat og nyt lunsj med utsikt over innsjøen og nærliggende fjell. Her kan du lett tilbringe hele dagen! Her kan det være fint å ta med SUP brettet om du har, eller så kan du leie det for dagen hos Hemsedal Fjellsport.

Vi har flere badeplasser i Hemsedal blant annet sandstranden i sentrum som er vår mest barnevennlige strender. Her bader du i Hemsila og har cafe og restauranter rett rundt hjørnet og litt lenger ned langs elva ligger Høyt & Lavt Klatrepark som passer barn og voksne fra 2 år.

Hemsedal Tuva Svare
Fekjan fossen er et populært fotosted og badeplass

Gå fra Fekjan til sentrum og ta et bad i Fekjanfossen

Fekjanrunden som vi kaller den er en fantastisk gåtur i Hemsedal hvor du går fra innerst i Fekjan på Lykkja inn til sentrum. Turen er ikke like kjent som mange av Topp 20 turene, men minst like så fin! Beregna en dag til noen timer å gå, og husk å pakke sekken med badetøy og noe godt. Du kan nemlig stoppe ved Fekjanfossen, Hemsedals nye favoritt badeplass, for en frisk dukkert om du blir for svett. Dette er også et flott utgangspunkt for en telttur ute i naturen! Ta med familien og nyt turen!


Se etter fjellørret med elvesnorkling i Hemsila

Liker du å snorkle? Det er nemlig ikke bare i Syden man kan utforske vannets hemmeligheter! Her i Hemsedal kan vi by på elvesnorkling, en morsom, annerledes og actionfylt aktivitet i vannet. Elva er full av fisk, både små og store, som svømmer sammen med deg nedover mot sentrum. Sikten er overraskende bra, og under overflaten gjemmer det seg et rikt vegetasjonsliv. En lokalkjent guide vet hvor ørreten er, og tar deg trygt til mål. Blir du fort kald kan vi betrygge deg med at du får tildelt våtdrakt! For tid og booking sjekk bookhemsedal.com.

Elvesnorkling Hemsila-20-1
Elvesnorkling
Pool
Fyri Pool Club

Mat og opplevelser rundt om i dalen

I Hemsedal har vi mange flotte restauranter som du kan besøke i sommer. Her får du servert alt fra smakene fra fjellet til kjøttbiter fra den lokale bonden.

Ta turen inn i Grøndalen og opp på fjellet til Harahorn Fjellgård, her kan du nyte alt fra nydelige sommerlunsjer til luksuriøse 7 retters middager med smaker fra fjellet. Harahorn kan også være utgangspunkt for fjellturen eller stopp på veien når du er ute med el-sykkelen. Her har de i samarbeide med MOH+, ladere for elsykler så du kan sykle helt inn til Hydalen og tilbake til sentrum igjen uten å risikere å bli uten strøm på sykkelen. Les mer om Jørgen, kjøkkensjef på Harahorn og hans pasjon for mat og smaker.

Fyri Resort er en ny perle i Hemsedal. Her kan du nyte i gode snacks og drinker i pool cluben eller flott middag i Liv Bistro, her er maten av høyeste kvalitet og utsikten upåklagelig. I sentrum finner du flere restauranter som tilbyr lokalmat så som hos Hemsedal Cafe som har samarbeide med Brandvoll Fjellgaard. Les mer om samarbeidet mellom Cafén og Brandvoll i vår artikkel. På Skogstad hotell ligger Elgen Bar som åpner til frokost med croissanter og "over night oats" og holder åpent hele dagen. Kroken Bar & Bistro serverer dalen beste burgers og her kan du også nyte solnedgangen på uteserveringen.

Vi har også flere kafeer i sentrum der du finner alt fra bakevarer til lette lunsjer.

Self care

Føler du for å ta vare på kroppen når du er på ferie i Hemsedal så kan du bli med Yoga Hemsedal på et av deres nydelige yoga pass. Hos Fyri Pool Club kan du bestille en behandling på Fyri Spa og gi ansiktet et nytt glow eller ta hand om føttene etter fjellturen.

953 A7335
Matopplevelser
02 fyri resort hemsedal behandlinger gallery ansikte 800x473
Fyri Pool Club behandlinger
DSC06939
Nyt solnedgangen fra en fjelltopp

Prøv fiskelykken med fiske- og telttur ved Helsingvatn

Hemsedal er et flott utgangspunkt om du er glad i å fiske, og det er veldig fint å ta en overnattingstur opp til innsjøene på Lykkja for å prøve fiskelykken! Hvem vet, kanskje klarer du å fange dagens middag? Fangst eller ei, dette er en flott aktivitet for alle som er fiskeglad! Du har også en nydelig utsikt over Skogshorn om du velger å fiske i Helsingtvatn, og det er deilig å våkne neste morgen med innsjøen rett utenfor soveroms døren! Fiskekort får du kjøpt på bla. Kiwi, på sportsbutikkene eller på inatur.no

Ønsker du fisketips? Les artikkelen fra en av våre meste fiskere, Ole Kristian Strøm, og book inn en kurs hos en av våre fluefiskeguider.

Nyt solnedgangen fra Harahødn

Turen til Harahødn er flott både på høsten og på sommeren, og som er en del av Topp 20, det mange som tar turen hvert år. Knall utsikt utover Vavatn og Hydals-område, samt en luftig klatretur opp langs ryggen av fjellet når du nærmer deg toppen. Helt klart ett av Hemsedals vakreste steder å nyte solnedgangen fra! Om du går på solnedgangstur husk å ta med hodelykt for når solen forsvinner på hjemturen, og Kvikk Lunsj, det slår aldri feil!

Huset med tre på taket

Kanskje har du fått med deg i sosiale medier, et kult lite hus med tre på taket? Dette er antageligvis det mest fotograferte huset i hele Hemsedal. Det er en gammel sesongbolig som ikke er i bruk lenger, men har blitt litt av en attraksjon. Du kjører forbi dette huset på veien mellom Hemsedal sentrum og Tuv, langs rv. 52. Det er ingen offentlige parkeringsplasser ved huset og veien er veldig trafikkert, så pass på om du sakter inn eller stopper langs veien for å se/ta bilde av huset.

Velkommen til fjells!

IMG 6052
Huset med tre på taket
C94 A86981
Fiske i Hemsedal

Sykling i Hemsedal


042021 Hiking 05
På toppen av verden