Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal ønsker å bli mer bærekraftig som destinasjon for at Du som gjest, våre innbyggere og miljøet skal få det bedre i Hemsedal. Derfor setter vi veldig pris på om du er med og bidrar til at Hemsedal blir mer bærekraftig som reisemål.
Av: Anneli
3 min
Oppdatert 15 januar 2024

Norge, med sin utrolige naturskjønnhet og fjellrike landskap, tiltrekker seg besøkende fra hele verden og her i den lille perlen Hemsedal, jobber vi på spreng hver dag for å bli enda mer bærekraftig og miljøbevisste.

Hemsedal har lenge vært kjent for sin fantastiske natur og flotte ski- og fjellferier, og skal vi fortsette å være kjent for det så må vi fortsette å jobbe med å være bærekraftig som destinasjon. I denne artikkelen ønsker vi å dele med deg hvordan du kan hjelpe med å gjøre Hemsedal enda mer bærekraftig for fremtiden.

  • Begrens bilkjøring og støtt kollektivtransporten: En av de mest effektive måtene å redusere din innvirkning på miljøet mens du er i Hemsedal eller når du skal hit, er å begrense bilkjøringen. Samkjør med venner eller familie, eller enda bedre, bruk kollektivtransporten. VY tilbyr busser og tog til og fra Hemsedal, og det er også en miljøvennlig skibuss som tar deg til skisenteret eller sentrum. Alle våre busser går på miljøvennlig brensel eller er elektriske
  • Støtt lokal mat og drikke: En viktig del av å opprettholde et bærekraftig samfunn er å støtte lokale næringsdrivende. Nyt deilige lokale produkter som ikke bare er smakfulle, men også reduserer behovet for mattransport. Dette støtter også et mangfoldig serveringstilbud i dalen.
  • Respekter lokale kultur og tradisjoner: Hemsedal har en rik kulturarv, og vi oppfordrer alle besøkende til å respektere og lære om lokale tradisjoner. Dette inkluderer også å vise hensyn til lokalbefolkningen og deres måte å leve på.
  • Støtt lokale bedrifter og handle lokalt: Når du handler i Hemsedal, velg lokale bedrifter for å støtte lokalsamfunnet. Dette hjelper også med å opprettholde den unike atmosfæren i dalen.
  • Ta med egen pose/handlenett på butikken, da trenger du ikke kjøpe plastikkpose.
  • Slukk lys når det ikke brukes, tenk på hvor lenge du dusjer og ikke ha mer varme på innendørs enn du trenger. Dette spar strøm og begrenser lys forurensing i Hemsedal.
  • Reduser avfall og ta med deg søppel: Sorter avfall for å begrense mengden som går til forbrenning, og ta med deg søppel du ser i naturen. Dette bidrar til å beskytte miljøet og gir alle en bedre naturopplevelse. Hver vår og høst har vi både plikingdager og ryddedager i naturen som du kan bli med på.
  • Velg miljøsertifiserte bedrifter: Støtt bedrifter som gjør en innsats for miljøet. Se etter miljøsertifiseringer som Miljøfyrtårn eller lignende.
  • Respekt for naturen: Når du er i Hemsedal, husk å vise respekt for naturen. Vær hensynsfull mot landbruk og dyr, og hold avstand. Ta med hunden i bånd og plukk opp avfall. Sjekk ut vår artikkel om fjellvett.
  • Vær forberedt: Sjekk informasjon på Hemsedal.com og bruk appen Hemsedal for å planlegge turen din. Sjekk værmeldingen for å kle deg riktig og skisporet.no for oppdatert informasjon om oppkjørte langrennsspor. I SkiStar appen finner du nyttig info om Hemsedal skisenter samt parkeringsmuligheter rundt skisenteret.
Klima Hemsedal 2010

Her kan du se en klimaprognose for Hemsedal, om hvordan det kan bli i Hemsedal i år 2100, om vi ikke gjør viktige klimatiltak nå.

Vinteraktiviteter