Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Velkommen til Norges mest komplette skidestinasjon. I Hemsedal trives hele familien, her kan du stå på ski i ett av Norges største skianlegg med perfekte preparerte løyper, barneområde, kule parker og lett tilgjengelig offpiste. I tillegg kan du nyte langrenn både på høyfjellet og i dalføret, oppdage fjellet med hundespann eller slappe av på en av våre flotte restauranter eller i pool cluben på Fyri hotell.
Av: Katarina
3 min
Oppdatert 08 januar 2024

1. Skikjøring
I Hemsedal skisenter hos SkiStar Hemsedal kan du nyte carvingsvinger i nydelige løyper, utfordre deg selv i self-timer løypa eller i skicross løypa. Trene triks i en av de mange parkene eller bare ta en pust og nyte av den flotte utsikten som du har fra de fire fjelltoppene. Her i Skandinavias alper kan du på finværsdager, nyte utsikten helt bort til Glittertind, Galdhøpiggen og de andre toppene mot Jotunheimen. I det store barneområde finner du mange løyper og en egen liten park som passer juniorene. Her kan du også møte på snømannen Valle, sammen med han kan barna stå på ski og se på Valleshow bland annet. Du finner mange restauranter, overnattingsmuligheter, shopping og skiutleie i området rundt Hemsedal skisenter. Du kan sortere opplevelser opp tilbud på områder her.

Visste du at vi har to skisenter i Hemsedal? I Vakre Grøndalen ligger Solheisen skisenter der du nyter flott skikjøring både i løypene, parken og terrenget utenfor løypa. Her går det også langrennssporet på andre siden av veien.

IMG 0233
Hemsedal skisenter, sett fra toppen av Roniheisen. Foto: Kalle Hägglund
IMG 6064
Nyt fantastisk utsikt. Foto: Kalle Hägglund
C94 A5657
På vei opp til Nibbi. Foto: Kalle Hägglund

2. Toppturseldorado

Er du også blitt bitt av topptursbasillen? Da kommer du til å like deg i Hemsedal. Her har du mulighet for å både gå toppturer ut fra Hemsedal skisenter, Solheisen skisenter eller gå på en av våre flotte fjell rundt i dalen.

Etter noen dager i skiheisen kan det være kult å oppleve det å gå på topptur, med noe snacks i sekken blir det en hyggelig tur for de eldre i familien eller kompisgjengen. Vi har klassikere som Nibbi og Svarthetta samt flere topper på Hemsedalsfjellet som for noen år siden var skjulte perler, men nå er oppdaget av topptursentusiaster. Du kan lese vår artikkel om toppturer for å få noen tips om både enklere og litt vanskeligere toppturer. Et annet tips er å kjøpe boken til Tindeveileder Jørgen Aamodt "Toppturer i Hemsedal", her finner du mange tips om både klassikere og kanskje turer du ikke har prøvd enda.

Husk å sjekke værmelding og skredvarsling før du legger ut på tur. I Hemsedal tilbys det hvert år ulike skredkurs, følg med i kalenderen. Et annet tips er å leie guide, da kommer du deg trygt både opp og ned og du kan dra nytte av mange gode tips på turen. Vi anbefaler også å ha med skredutstyr og har du ikke så kan du leie hos moh. sport.

IMG 0533
Hundekjøring med Skogshorn i bakgrunnen. Foto: Kalle Hägglund

3. Hundekjøring med Skogshorn i bakgrunnen

Å kjøre sitt eget hundespann gir en følelse av frihet samtidig som det gir litt av et adrenalinkikk å styre 6 hunder. Det er du og hundene på fjellet og Johan som driver Hemsedal Huskies. Hvis du ikke vil kjøre hundespannet selv kan din makker kjøre og du kan kose deg i hundesleden. Opplevelsen hos Hemsedal Huskies begynner med hyling og ivrige hunder som vill ut på tur, du henter selv hundene og kobler de til på spannet før dere kjører av gårde med et rykk. Når hundene får begynne å løpe så blir alt stille og du kan bare nyte de snøkledde trærne og se på de vakre fjellene rundt deg. Vi anbefaler på det sterkeste å ta turen innom Hemsedal Huskies i løpet av vinteren.

4. Ridetur

Liker du hester? Har du prøvd å ri om vinteren? På Haugen gård kan du bli med på halvdags- og heldagsturer i Lykkja. Når fjellene er kledd i sin hvite drakt og solen stråler over en blå himmel, da er det nydelig å være på ridetur til fjells. Ta med familien eller vennegjengen, riding passer de fleste og turene tilpasses etter gruppens ferdigheter. Book din tur online på bookhemsedal.com så du ikke går glipp av et eventyr til fjells.

Føl friheten av villmarken når du er i Hemsedal
NEB langrenn 3
Langrenn på Gravset med Skogshorn i bakgrunn

5. Langrenn

I Hemsedal er det ikke bare alpint. Vi har over 250 km med oppkjørte langrennsløyper, så kom og nyte vårt svar på fjellets trikkeskinner!

Her kan du nyte langrenn både i skog- og dalføre og fra helgen uke 6 så er de stikkede løypene på høyfjellet klare for deg.

Gravset skistadion finner du mange rundløyper, alt fra barn/nybegynner på 1 km til mer avanserte helt opp til 20 km. På Gravset lages det også kunstsnø så her står løypene klare så snart det er kaldt nok til å produsere snø. I sentrum finner du treningsløyper i Totteskogen og langs hele dalen kan du nyte dalløypene som er ganske så flate og enkle å prøve seg på. Kommer du til Hemsedal på vårparten så anbefaler vi en tur i høyfjellsløypene, du finner dem i Holdeskaret opp bak Hemsedal skisenter og på Kjølen i Lykkja samt langs Kongevegen ut til Bjøberg og over til Bulien og Grøndalen.

6. Afterski

Har du opplevd afterski i Hemsedal? Her er vi helt enkelt best på afterski i hele Norden. Du har Stavkroa som troner som et flaggskip innenfor kategorien, her kan du synge og danse hele kvelden lang til både morderne musikk og gamle klassiker i en god mix av Stavkroas egne dj's. Gå ikke glipp av Stavkroa All In parties ved nyttår, påske og sesongslutt.

Skistua og Hollvin finner du den klassiske afterskien med live band som spiller låter vi alle kan synge med på. På Skistua er det både innendørs og utendørs afterski med norske og svenske live band og gjerne festivaler i påsken og ved sesongslutt. På Hollvin er det innendørs afterski som gjelder.

Litt roligere afterskier finner du også i Hemsedal. På Skigaarden og Skarsnuten er det ofte Dj's som spiller musikk mens du nyter solen på verandaen. På Lodgen spiseri og Fjellkafeen er det noen helger under sesongen trubadurer som spiller kosemusikk.

Bordfest
Stavkroa afterski. Foto: Stavkroa
Påske2016 42 of 60
Påskeafterski på Skistua. Foto: Skistua
Jørgen Kolderup Skigaarden
Kokken på Skigaarden prepper middag. Foto: Kalle Hägglund

7. Matopplevelser

I Hemsedal kan du nyte av mange fantastiske måltider i løpet av ferien. Prøv frokosten på en lokal cafe om morgningen, ta lunsj en annen plass og på kvelden kan du kose deg med lokalmat på en av restaurantene i bygda. På Harahorn hotell opplever du lokalmat i dess rette miljø med fjellet utenfor døren, peiskos og noe godt i glasset.

I sentrum av Hemsedal finner du Hemsedal Cafe som er plassen skikjørere har hengt siden 80-tallet. Når du kommer ned sentrumsløypa på ski så kommer du rett på Peppes pizza. Litt lenger ned i gaten finner du Elgen bar og Tapas clubSkogstad hotell, her får du en smak av middelhavet på Tapasen og på Elgen kan du spise en god lunsj etter turen i sentrumsløypa eller se på fotballkamp og spise en smakfull pizza.

Visste du at vi har to kafeer i sentrum? Elmas Handel og Arti kafé. På Elmas Handel kan du nyte kaffen sammen med gode sandwicher eller kanskje en kanelbolle. På utsiden har du sammen med Elgen bar, sentrums beste mulighet for å bare "sitte å se på folk", her kan du føle deg litt urban men med en vakrere utsikt enn i byen.
På Arti kafé finner du Solveig som på dialekt serverer deg kaffi med noko attåt. Her kan du få servert nydelige kaker, supper og nystekte horn, på baksiden kan du nyte roen på uteserveringen som har utsikt mot elven Hemsila.

I skisenteret og området rundt finner du mange forskjellige restauranter. Alt fra luksusmåltider på Fyri resort, Skigaarden og Skarsnuten hotell til nydelige lunsjer på skirestaurantene Fjellkafeen, Skistua, Hollvin, O'learys og Lodgen spiseri. På Lodgen spiseri har du og en ala carte restaurant der du kan kose deg med Mickes kokkekunst på kvelden eller bestille take-away til hytta. Vi anbefaler deg å sjekke menyene og sosiale mediene til restaurantene for å få inspirasjon til hvor neste måltid skal nytes.

Er du på utkikk etter lokalprodusert mat så finner du det på en av matbutikkene våre som ofte har en "egen" fryser og egne hyller med våre flotte lokalmatsprodukter fra Tamt & vilt, Flatbrødbakeriet, Spekeloftet og Himmelspannet. Les også om historien bak Himmelspannet og hvordan de jobber for å få frem noen av Norges beste oster i vår artikkel.

Et siste tips, sjekk ut Scandinavian Alps Coffee roasters om du liker god kaffe, det er Adrian som brenner sin egen kaffe her i Hemsedal. Hos Adrian kan du dra på kaffesmaking og du finner hans butikk på Ulsåk og hans kaffe finner du også på Kiwi på Ulsåk i tillegg til online. Les vår artikkel om Adrian og hans pasjon for kaffe og skikjøring.

C94 A01321
Solheisen. Foto: Kalle Hägglund

8. Solheisen

Vår lille perle i Grøndalen. I Solheisen nyter du dagene i fantastisk flott preparerte løyper og en superkul park for dem som er litt mer viderekommen i parkkjøringen sin. Solheisen ligger som du hører på navnet på solsiden i Hemsedal, her stråler solen og du kan nyte ski og brett. Det finnes et lite barneområde med en barneheis og noen små hopp som er flott for de mindre å øve seg på før de fortsetter i den større parken. Solheisen har og en koselig kafe der du kan nyte mat fra samarbeidet med Harahorn hotell og kokkene der. Langrennssporene ligger rett ved parkeringen og topptursmulighetene er mange så her kan du kose deg i flere dager.

VF 29
Via Ferrata om vinteren. Foto: Kalle Hägglund

9. Aktiviteter

Ser du etter utfordringer for deg selv eller adrenalinstinne aktiviteter? Da har vi sikkert noe for deg. Aking i skisenteret, går det an? Ja selvfølgelig. På ettermiddagen når heisen stenger kan du bli med på aking fra toppen på Stolheisen eller Fjellheisen og kjøre sammen med en guide helt til bunn igjen. Dette er veldig morsomt og du må passe på så det ikke blir alt for mye fart ned løypa. Tips, det kan være bra å ta med skibriller, varme klær og hansker.

Er du litt mer av den eventyrlige typen så kanskje du tør å bli med på isklatring. Dette er en aktivitet som du sikkert ikke finner overalt men Hemsedal er faktisk kjent over hele verden for å være et veldig bra sted for isklatring. Her melder du deg på en tur med guide og får opplæring og utstyr med i prisen. Morsom og annerledes opplevelse som anbefales.

Litt mer familievennlig aktivitet er innendørs klatring i Klatresenteret som du finner i bunn av Hemsedal skisenter. Her kan du føle deg trygg med instruktører som kan lære deg grunnteknikk i klatring og med selvsikring kan du klatre 12 meter opp i luften før du hiver deg ut og faller langsomt tilbake til bunn igjen.

Liker du høyder? Prøv Via Ferrata om vinteren da vel. Når vårsolen begynner å titte frem og de aller kaldeste dagene er over, er dette en fantastisk opplevelse. Turen begynner ved Skarsnuten og du klatrer sammen med en guide til toppen av Vesle Røgjin. Jeg lover at du får oppleve både adrenalin og mestringsfølelse på vei opp og ned fjellet.

953 A9673
Aking i Hemsedal skisenter
B0043145
Skarsnuten Spa

10. Pool club og massasje

Fyri hotell kan du booke deg inn på en fantastisk opplevelse, pool club. Her kan du midt på vinteren, nyte livet i en utendørspool som er varmet opp til 36 grader celsius. Her får du servert drinker og små retter ved poolkanten og du kan slappe av og nyte den vakre utsikten mot fjellene. Du har og en innendørspool og solsenger som du kan slappe av i og få ned pulsen etter dager med adrenalinfylte aktiviteter.

Skarsnuten Hotel har akkurat blitt oppgradert og fått en helt ny pool og spa avdelning. Til Skarsnutens spa-avdeling er alle velkomne og i den nydelig atmosfæren finner du velvære for hele deg. Ønsker du å ta det til neste nivå, velger du en av spa-behandlingene og nyter livet fullt ut.

Føler du deg stiv og har lyst på massasje? Da booker du deg inn på Helselaben og tar en velfortjent time på massasjebenken. Når savnet av gymmen blir for stor så har du to steder å velge i sentrum, Helselaben og Åreknuten. Du finner også gym på hotellene våre.

Håper du fikk mange gode tips til ferien din i Hemsedal og at vi ses i vinter!

Skipass