Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Som alle andre steder så har Hemsedal mange områder og det kanskje ikke alltid er helt enkelt å vite hvor du skal når du har bestilt hesteridningen eller skal på fjelltur. Vi skal prøve å hjelpe deg med hva våre områder heter og hvor du finner dem
Av: Katarina
10 min
Oppdatert 01 februar 2024

Vi begynner når du kommer inn i Hemsedal fra Oslo/Gol via Rv52. Da kommer du først til Granheim golfbane og Hemsedal Golf Alpin som ligger ved Eikrebekkdammen.
Vi forsetter langs Rv52 og du kjører forbi Hjelmen som er kjent for å oftest være kaldest i Hemsedal. Fra Hjelmen er utsikten mot Hydnefossen en av de vakreste i Hemsedal.

Etter dette kommer det en avkjøringsvei til Langeset, og her går veien opp til Topp20 toppene Veslehorn og Storehorn. Det er også her vi har vårt avfallsmottak.
Skal du på elgspaning om sommeren så er dette en av veiene som vi anbefaler å kjøre i skumringen.

Etter dette kommer Svøo og Ulsåk. Her finner du mange av byggevareforretningene i Hemsedal slik som Monter, Maxbo, Fargerike og Hemsedal VVS.
Her finner du også blant annet China Garden, Silvia Frisør, Spekeloftet og Scandinavian Alps Coffee.

I Ulsåk kan du ta av til Lykkja, Gravset og Huso.

I Huso finner du Huso Lodge med koselige hytter og leiligheter som passer fint til familier og grupper. I Huso ligger også Hemsedal Huskies og det er her hundekjøringen starter på vinteren.

Gravset er stedet hvor du finner vår langrennstadion. Her er også starten til Topp20 toppen Storhøvda og her kommer du og på stien Finnstien som tar deg ned til Ulsåk.

På vei opp mot Lykkja kjører du forbi Vannen, der du finner kanoer som er til utleie av Hemsedal Fjellsport. Du passerer også mange flotte fiskevann slik som Helgetjedne, Helsingevatn, Attjern og Storevatn. Rett før parkeringsplassen Hestanåne ligger det en avkjøringsvei mot Blommeslettane og badeplassen ved Grytevatnet. Langs denne avkjøringsveien har du og mange flotte sykkel- og vandrestier inn mot Golsfjellet.
Når du fortsetter mot Lykkja så kommer du til en avkjøringsvei til venstre som går til Fekjastølen. Det er her du har utgangspunkter til toppturer på Nibbi og vandreturer fra Fekjastølen til sentrum og til Ulsåk. Der finner du og Fekjanånefossen som er en av fossene i vår fossejakt.

Forsetter du litt til så kommer du til parkeringsplassen til Skogshorn og etter det kommer Jonsstølane på venstre der Stølsrock arrangeres hver sommer.

Lykkja finner du Lykkja kapell, Haugen gård med hesteridning og kanefart samt Skogshorn Rideleir.

Følger du denne veien videre, som også kalles Panoramaveien, så kommer du til Valdres og E16 og kan ta en rundtur via Golsfjellet eller Hemsedalsfjellet tilbake til Hemsedal igjen.

KAT 4237
Skogshorn på veien opp til Lykkja
Aurelijus2
Ulsåk sett fra Bygdatunet
4 3
Hemsedal sentrum

Hemsedal sentrum - Trøim

I Hemsedal sentrum som også kalles for Trøym, finner du det meste av butikker og restauranter. Her ligger også bibliotek, kommunehus og legekontor.

I Trøim bor største delen av innbyggerne i Hemsedal og det er her du finner Hemsedals egen "playa" badestranden i Hemsedal sentrum, bak Hemsedal Cafe og ved siden av Høyt & Lavt klatrepark.
Hemsedal sentrum lever opp om sommeren og du finner små koselige kafeer, restauranter og aktiviteter for barn og voksne.

Kart i pdf

IMG 5654
Hemsedal sentrum/Trøym fra Steget
DJI 0135
Skisenter og Holdeskaret

Hemsedal Skisenter - Totteskogen - Holdeskaret

Et av de mest kjente stedene i Hemsedal er Hemsedal Skisenter. Her har det vært skisenter i snart 60 år og området er under stadig utvikling.

Vinterstid står alpin skikjøring først i rekken av aktiviteter som vi driver med her, i tillegg har du afterski i verdensklasse, innendørs klatrehall, Via Ferrata og aking med Snowracer ned løypene.

Om sommeren er dette baseområdet for vår sykkelsatsning. Her bygges det nye sykkelløyper og du finner og Skistar sin sykkelutleie og sportshop samt restaurant her. Ved Alpin Lodge finns det også en beach-volley plass for lek og moro. I skisenteret kan du også prøve Mountain Cart på sommeren. Dette er trehjulssykler som man tar med opp i heisen og kjører ned til bunnen igjen - veldig morsomt. Du kan og ta heisen opp og nyte en fjelltur til Topp20 toppen Totten eller rusle rundt naturstien som starter på toppen av Hollvin-heisen.

Du har flere forskjellige områder her, blant annet Totteskogen der det nye hotellet Fýri Resort med restaurant i toppklasse og egen pool club. Her bygges også mange nye leilighetskompleks slik som Snøya og Totten Lodge.

I Totteskogen finner du og rulleskiløyper og familiesykkelparken Tottelia rides.

Om du tar oppover mot Holdeskaret finner du Skarsnuten Hotell og Skigaarden som ligger flott langs med fjellsiden og ser ut over dalføret.
Ved Skarsnuten Hotell er startpunktet for Via Ferrata.

Fortsetter du innover fjellet kommer du til Holdeskaret og inn mot Flævassdammen og Flævasshytta. Her er det mange flotte muligheter for fjell- og sykkelturer samt langrennsturer om vinteren. Det er grusvei innover fra Skigaarden og på vinteren blir veien stengt for gjennomfartstrafikk. På sommeren kan du kjøre over til Ål og Bergsjøen denne veien. Langs denne veien finner du både Topp20 toppen Røggjin og vandreturen til Buaklanten.

DJI 0799
Tuv inn mot Grøndalen

Tuv - Grøndalen - Harahorn - Hemsedalsfjellet

Dette er et stort område og det er her Hemsedal møter Vestlandet.

Tuv er en grend med barnehage og skole, her finner du også vårt lokale bakeri, Hemsedal Flatbrødbakeri med lokalbakst og kafe. På Tuv ligger også den gamle skysstasjonen Fausko som tilbyr overnatting i leiligheter på gården. Vårt flotte fossefall Rjukandefossen er en av severdighetene på Tuv.

Tar du av mot Grøndalen så kommer du til Solheisen, vårt andre skisenter i Hemsedal. Her kan du kjøre på alpint om vinteren og langrennssporet går på andre siden veien. Her finner du også Hemsedal Golfklubb med sin 9-hullsbane i vakre omgivelser. Inne i Grøndalen finner du og mange flotte sykkelveier/stier og Topp20-fjellturer.

Kjører du opp på fjellet mot Harahorn og Vavatn så kommer du opp til Harahorn Hotell som ligger vakkert langs fjellsiden. Her oppe ligger flere vakre fjellturer i Topp20 programmet samt turen til Hydalshjallen. Du kan og besøke den vakre stølsgrenden Hydalen som ligger i naturvernområde. Muligheter til fiske i private fiskevann, der du kjøper fiskekort i postkasse ved vannet.

Området som går fra Tuv og langs Rv52 forbi Lio, Ershovd og Bjøberg, som vi her kaller Hemsedalsfjellet, er et eldorado for toppturer om vinteren og fjellturer om sommeren.

IMG 3637
Bjøberg
IMG 3663
Bjøberg