Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
En vakker høstdag er fantastisk, men vi trenger også regn og de neste dagene byr på gråvær og regn. Heldigvis er det likevel masse moro å finne på i Hemsedal!
Av: Kristina
4 min
Oppdatert 15 november 2023
  • Det finnes ikke dårlig vær..

De lengste turene og høyeste toppene er bedre å spare til værutsiktene er bedre, men Hemsedal har mange turmuligheter å velge mellom og på turene som går i lavere terreng er du godt beskyttet i skogen. Hva med Steget, Geiteberget eller Storhøvda? Sjekk Topp20 for mer inspirasjon. Vi har og koselige stier langs Hemsila og rundt Grønåsen. Husk klær etter vær og at forholdene i fjellet kan skifte fort. God tur!

  • Øv på kart og kompass

I finværet og på merkede stier er det lett å se hvor man skal gå, så kart og kompass blir kanskje ikke så ofte brukt. Nå som utsikten kanskje ikke er den beste, er det en ypperlig mulighet til å øve på bruk av kart og kompass i enkelt og trygt terreng.

  • Utebibliotek for barn

I sommer arrangerer Trøll i ord og Hemsedal bibliotek Trøll-Tue: utebibliotek for barn i Hemsedal. Alle som kommer til en Trøll-tue kan finne seg en bok i postkassen, sette seg ned og lese i vakre omgivelser og så legge boka tilbake igjen før man går. Trøll-tuene i finnes på Høllekølten, Geiteberget og langs Hemsilstigen (ved bålplassen nær Krikken renseanlegg).

  • Shopping

Du finner et stort utvalg av butikker i Hemsedal. Mange av dem ligger i Hemsedal sentrum, så som MOH+ og Totten sport. Elmas Handel kan du kose deg med en kaffe eller enkel lunsj. I Rampa kjøpesenter finner du både klær hos Finbeck & Fia og Arti kafe. Rett over gaten ved siden av Turistkontoret ligger interiørbutikken Hemsedal Møbler. I Hemsedal skisenter har du to sportsbutikker og på Tuv ligger Hemsedal Flatbrødbakeri. I både Ulsåk finner du Fjøset som er en gjemt perle av butikk og på Torset kan du svippe innom Dyrja og finne flotte gaver eller kanskje noe for deg selv.

  • Med stolheisen til topps

I helgene tar du stolheisen til topps, der er det mange ulike ting å finne på for hele familien og nesten uansett vær. Om været tillater det kan man gå en tur til Totten eller Vesletotten og etterpå kan man kose seg med en deilig vaffel på Fjellkafeen. Veien ned kan tas på to hjul i den nye flytstien Silverstone, med Mountain Carts, på beina via sentrumsløypa eller bli med stolheisen ned igjen. Lurer du på på om stolheisen går på grunn av været, kan du sjekke live status her.

I høstferien er åpningstidene hver dag fra lørdag 1. til søndag 9. oktober (uke 40) 10.00 - 16.00 og hver dag fra tirsdag 11. - lørdag 15. oktober (uke 41) 10.00 - 15.00
Har du behov for hjelp og instruksjon er det også mulig å booke en instruktør. Ved ledig plass kan du også komme på dropin. Bestill tid her.

  • God mat og drikke

Noen ganger er det deilig å gjemme seg inne med en stor kopp kakao og en deilig bolle når regnet pøser ned. I Hemsedal finner du mange forskjellige kafeer og restauranter for enhver smak. På Arti Kafé får du skikkelig deilige boller, eller hva med en romantisk date på Skigaarden eller Liv Restaurant hos Fyri Resort. I sentrum finner du deilig mat hos Hemsedal Cafe. Peppes Pizza holder åpent hver dag og er barnas favoritt. Har du lyst på kinesisk mat? På Ulsåk kan du besøke China Garden. For lokalmat du kan kjøpe med hjem, stikk innom den koselige kafeen Ein smak tå Hemsedal på Tuv.

  • Via Ferrata

Utfordre deg selv i Via Ferrata langs fjellveggen opp mot Vesle Røggjin. I Hemsedal har vi to vanskelighetsgrader på Via Ferrata, det er vår blå tur som vi har hatt i flere år og i sommer åpnet en nyhet med vår nye røde strekning langs sørveggen som er en luftig opplevelse for de som ikke har høydeskrekk.

  • Høyt & Lavt Klatrepark

I klatreparken spiller det ingen rolle om solen skinner eller om det regner, du har like gøy uansett. Kjør zipline, prøve klatretårnet og utfordre deg selv i de ulike løypene. Book din opplevelse hos Høyt & Lavt Hemsedal.

  • Pool Club og spill innendørs

Fyri Resort kan du kan du nyte noen timer i Fyri Pool Club hvis du er over 16 år. Pool Club er åpen hver dag og det er både innendørs og utendørs svømmebasseng, sauna og store solsenger hvor du kan slappe av mens du nyter noe deilig fra baren. De tilbyr også spabehandlinger og har shuffle board og et biljardbord i baren.

Les mer om alt Hemsedal har å by på her på hemsedal.com og sjekk ut Hemsedal Aktiv for mange ulike aktiviteter for både små og store!

IMG 8510
953 A27131

Blå flytsti