Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Hemsedal har i flere år vært utnevnt til Norges mest komplette alpindestinasjon, med lange nedfarter og uendelig muligheter for pudderkjøring. Nå satser Hemsedal for å bli like attraktiv som stisykkeldestinasjon, og første ledd i satsingen er en total 10,5 km lang flytsti i Hemsedal Skisenter.
Av: Hanne Morud
5 min
Oppdatert 22 september 2021

Tidligere i sommer teståpnet vi 6,5 km av den nye blågraderte flytstien, og mottakelsen har vært overveldende med flere tusen glade syklister, som har tatt 8-seteren til toppen av skisenteret, for deretter å la sykkelen rulle gjennom en nærmest naturlig berg-og-dalbane med doseringer og kuler. (Her trenger man ikke være ekspert for å ha det gøy, og den nye stien har tiltrukket både ung og gammel, eksperter og de som er helt ferske på terrengsykkel.)

«Sommeren har vært helt fantastisk i Hemsedal og vi har virkelig sett at vårt nye produkt virkelig har slått an. Det har kommet ivrige syklister fra land og strand for å teste vår nye flytsti sier Richard Taraldsen, daglig leder i Destinasjon Hemsedal.»

Nå kan sykkelfolket godt begynne å glede seg: Lørdag 2. oktober åpner Hemsedal nemlig enda 3 km av den totale 10,5 km flytstien. Om du likte de første km som åpnet i sommer, da kommer du til å digge fortsettelsen.. De 3 nye km er noe av det heftigste man har sett i Norge! Det er Rekkje Stiutvikling som har tatt på seg oppgaven og bygge Hemsedals store satsning på sommeren, og de har ikke holdt igjen på utforming av løypa. Tilretteleggingen er spektakulær- og det samme er naturopplevelsen som syklister kan se frem til.

Flytstien har allerede tiltrukket seg massiv oppmerksomhet i terrengsykkelverden både i inn- og utlandet. Magasinet Terrengsykkel var fulle av lovord når de fikk teste deler av løypa i fjor høst. «Vi fikk testet i underkant av halvparten av stien – og kan konkludere med at dette vil bli en helt vanvittig sykkelopplevelse».

Prosjektleder hos Destinasjon Hemsedal, Anneli Rosberg Vøllo mener de ligger godt i rute til å åpne til 2. oktober. «Det vil være en transport etappe på 175 m på grusvei før du begir deg inn på nedre delen av flytstien som ender opp i bunnen av 8-seteren. Det vil si at hele 9,5 km står ferdig til årets høstferie, vi gleder oss til hele flytstien står ferdig 2022.Det er også gjort andre forbedringstiltak gjennom sensommeren – som f.eks. økt kapasitet for sykkeltransport i heisen, og vedlikehold på deler av løypa som åpnet tidligere i sommer.»

Destinasjon Hemsedal, Hemsedal kommune og Hemsedal Idrettslag står bak satsingen og har dannet Hemsedal Aktivitetsanlegg.

Hemsedal Skisenter har åpent hver dag i uke 40 fra kl. 10-16 og samtlige aktiviteter i Hemsedal holder åpent.

Film fra Hemsedal Rides 3 nye km