Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Mandag 27. mars rulles det ut nye bussruter ut på VY.no sine plattformer. Nå kan man komme seg sømløst til Hemsedal på alle togavganger fra Oslo og Bergen. Med tog til Gol og shuttlebuss videre har reisen til Hemsedal aldri vært enklere!
Av: Hanne
3 min
Oppdatert 13 oktober 2023

Destinasjon Hemsedal og VY har inngått ett samarbeid med fokus på mer sømløs reisevei til fjellet. Det å få gjester til fjells og ett godt kollektiv tilbud til de lokale i Hemsedal, har vært etterlengtet fra destinasjonen og kommunen.

«Vi gleder oss stort over at vi har klart å få dette til. Og at vi endelig kan fortelle gjester at man kan komme seg enkelt til Hemsedal på alle togavganger som ankommer Gol Stasjon med shuttlebuss videre.. Busstjenesten mellom Hemsedal og Gol vil gå 365 dager i året, og vil gi passasjeren muligheten til å nå disse to viktige reisemålene på en sømløs måte» sier daglig leder Richard Taraldsen I Destinasjon Hemsedal.

Hemsedal fikk tildelt merket for bærekraftig reisemål 16. des 2022, og har jobbet målrettet med fokus på bærekraftig reisevei til fjells. Det har vært ett krav fra destinasjonen om at alle bussene til VY skal gå på HVO, (miljøvennlig drivstoff) eller elektriske slik at utslippet reduseres. Disse bussene vil ha en utslippsreduksjon på 90-100%.

Vi ser at reisemønsteret til gjester er stadig i endring, og at man er mer opptatt av å reise til destinasjoner som tar miljøet på alvor og ikke minst å reise mer miljøvennlig. Ved at vi kan tilby denne busstjenesten mellom Gol og Hemsedal vil vi redusere antall privatbiler som reiser til og fra destinasjonen. Dette vil også føre til redusert trafikk og mindre utslipp av klimagasser, som er en viktig del av vårt engasjement for å ta vare på miljøet og bidra til å bekjempe klimaendringene.

«For Hemsedal som samfunn er dette viktig, vi kobler oss på en av Norges viktigste kollektive transport linjer Bergensbanen, sier Ordfører Pål Rørby i Hemsedal Kommune. Han fremhever at det å jobbe sammen med næringen og det offentlige er viktig. Når vi har utfordringer som vi vil løse, så kan vi ikke forvente at andre løser de for oss. Da må vi løse dette i felleskap. Ordføreren er spesielt glad for at de lokale og særlig ungdommen nå også får ett godt transport tilbud, og at vi nå er «koblet på» det kollektive nettet.

«Regionsdirektør Sør i VY buss, Randi Skuland kan fortelle at det har vært en glede å jobbe fram denne løsningen sammen med de involverte partene i Hemsedal. Det blir spennende å se effekten, og du kan planlegge påsken med det nye kollektiv tilbudet til Hemsedal allerede nå. Rutene begynner for fullt fra 27. mars.»

Book din reise med Vy idag på vy.no eller i Vy-appen