Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Stisykling

IMG 7810

Nyt stisykling på fjell og stier i Hemsedal. Pump opp adrenalinet i vår blå flytsti - Silverstone, stien passer for alle som har syklet tidligere, den har en lengde på 8 km. Hele flytstien er på 10,5 km med returrunder i fjellet. I Tottelia Bike Park kan du prøve deg i kule rundløyper som passer for hele familien og de aller minste kan prøve seg med sparkesykkel.

Bilde 26 06 2020 17 44 06

Hemsedal rides

Velkommen til Norges nye stisykkeldestinasjon, Hemsedal. Her kan du nå kaste deg ut i Norges råeste flytsti som går fra toppen av Lodge Express og via mange doserte svinger, hopp og humper.

Ta stolheisen opp og prøv deg på den kule blå flytstien, Silverstone, som svinger seg ned fra fjellet. Fra toppen av heisen finner du også stiene Broadway og High Line. Broadway er en enkel flerbrukssti som går frem til utsiktspunktet ved Sollaustbekken, denne stien kan alle gå og sykle.

Starten på stiene er fra toppen av den sommeråpne stolheisen Lodge Express i Hemsedal Skisenter. Les mer om Hemsedal Rides som selve det nye "stisykkel mekka" kalles.

Tottelia er Hemsedals lekeplass for oss på to hjul. Sentralt plassert mellom sentrum og Hemsedal Skisenter, rett bak Fyri Resort. Her finner du rundløyper med grønn, blå og rød gradering, totalt 2 km med flyt, doseringer og hopp for alle nivåer. Her finner dere også en koselig bålplass for en pause med flott utsikt over dalen. Husk at løypen med rød gradering er nettopp rød, her er det hopp som krever en del teknikk og fart for å fullføre.

Stier og grusveier rundt om i Hemsedal og Hallingdal

Vi har også andre merkede sykkelruter i dalen, i skogen, på høyfjellet, på grusveier og stier. Alle rutene henger sammen slik at du kan sykle til alle severdigheter og attraksjoner i Hemsedal. Sjekk ut vår Hemsedal app for mange sykkelmuligheter. Les også denne artikkelen med tips til sykkelturer.

Har du lyst på flere utfordringer på sykkel og er fleksible til å ta bilen rundt i Hallingdal, så finner du mange kule stier og pump tracks som du kan utfordre deg i. Sjekk ut bland annet Nesbyen, Gol og Geilo, se etter Hallingdal Rides her lenger ned.

Hemsedal Rides - Silverstone

Vanskelighetsgrad
Enkel
Lengde
8km
Tid
1t
Stigning
486m
Fall
475m
Høyeste punkt
1151m
Laveste punkt
675m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
A til B
Downhill
Singletrail/Free ride
Vakker
Rundtur
Mat og drikke tilgjengelig underveis

Hemsedals flaggskip som er som en berg-og-dalbane på sykkel. Dette er en Norges råeste og flotteste flytstier som er blåmerket og tilbyr mange doserte svinger, kuler og små hopp.

Bilder

Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone
Silverstone

I Hemsedal Rides kan du teste ut en av Norges råeste flytstier og med fantastisk utsikt over fjellet.

Du tar heisen opp med sykkelen og stien begynner i det du går av heisen og sykler ned bakken til høyre forbi Fjellkafeen.  Flytstien går gjennom skogen og slynger seg nedover som en slange og du får nyte kilometervis med ren flytsti til bunn av skisenteret. Silverstone er som en berg-og-dalbane med veldig mange doserte svinger, kuler og hopp. Det finnes mange stoppesteder langs løypen som er markerte og vi anbefaler alle til å ta en pause innimellom for å hente pusten, skake bort melkesyre og se på den fantastiske utsikten.

Se heisens åpningstider. Kjøp BikePass til heisen i SkiStar appen eller på skistar.com.

Husk å kombinere turen med Broadway & High Line.

Forfatters anbefaling

Få med deg Broadway og Highline som starter på samme sted som Silverstone. De er grønn og blå i markeringen og passer de aller fleste. 

Turbeskrivelse

Stien er en del av Hemsedal rides og begynner på toppen av stoheisen Hollvin Express. 

Utstyr

Bruk hjelm! (påbudt i heisen)

Sikkerhetsinformasjon

Bruk hjelm! (påbudt i heisen)

Veibeskrivelse

Hemsedal rides ligger i Hemsedal Skisenter. Kommer du med bil tar du av på rv. 52 mot Hemsedal skisenter. Starten er ved stolheisen Hollvin Ekspress.

Parkering

Finnes mange parkeringsplasser hos SkiStar Hemsedal. Her kan du også lade din el-bil. Se skistar.com for mer info.

Kollektivtransport

Du kan kjøre kollektivt til Hemsedal med buss 360 fra Gol og Vy170 fra Sogndal og Oslo. Fra busstopp må du gå eller sykle i 5 minutter for å komme til Hemsedal rides. 

Utleie, guiding og service


G0 A4672 Edit

Bli med på tur
med Tunet sport

Oskar er Hemsedals eneste sertifiserte sykkelguide

Sykkelsatsning


Oppdag Hallingdal rides


Regler for stisykling


Sommerheis til blå flytsti


C94 A99821

Sommerheisen i Hemsedal skisenter
Ta heisen til topps

Alle kan ta heisen opp til toppen av Hemsedal skisenter. Her kan du gå på kafe, gå tur eller sykle ned flytstien

Andre kule tips


@hallingdalrides


C8 H Sc Dx KJ2 T
C7w I Zx3qz ZG
C7e PZ Hrq0 MS
C7 CXQVN Kk FK
C6j1z T Hq NMM
C6 Opbz Co MTO

Les mer om Hemsedal Rides