Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Rød tur

Harahødn

KAT 2821

En veldig flott og lett tilgjengelig tur i høyfjellsterreng. Litt steinete, men det er en spennende egg å gå langs når du nærmer deg toppen.

Harahødn 1140 - 1581 moh

Harahødn liger ved Vavatn i Hydalen. Dett er er vernet landsklapsområde som det er utrolig flott å bevege seg i. Turen går på en fin sti oppover mot toppen. Den er litt steinete, men det er en spennende egg å gå langs når du nærmer deg toppen. Følg merket sti fra veien ved Vavatn, gå til høyre for Putnaklanten.

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 5.7km
Varighet: 3t
Høydemeter: 441m

Bilder

Harahødn Hemsedal
Harahødn Hemsedal
View from Harahødn
View from Harahødn
Vavtn where you park your car
Vavtn where you park your car

Oversikt

En billedskjønn Topp20 tur i Vavatn området. Du har utsikt i alle retninger og kan se Hydalen, fjellene rundt Hemsedal, Ranastøngji og Jotunheimen. 

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1581m
Laveste punkt
1140m
Start koordinater
60.943034, 8.449772

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Fra sentrum: Kjør 4,6 km til Tuv, videre til Grøndalen og følg skilt til Hydalsvegen. Videre gjennom bommen, 50 kr. og opp til Vavatn. Skilt med Harahødn på høyre side. Parker på anvist P-plass.

Parkering

Tollvei med kortbetaling. Tydelig parkeringsplass når du har kommet på flata ved Vavatn. 

Sikkerhet

Husk mat, sjokolade og vann! 

Tips

Om du ikke ønsker å gå helt til toppen kan du gå til Putnaklanten, som er halveis opp til Harahødn. 

Beskrivelse

Turen starter på en sti som sakte men sikkert krabber side til side opp fjellveggen. Du går på en fjellrygg den siste delen til du når toppen på 1581 moh. På toppen er utsikten til å bli slått ut av med 360 graders utsikt over området. Det er mangt av steder du kan ta deg en kaffe pause eller bare nyte utsikten på toppen. 

Denne turen er krevende og passer best for de med litt erfaring, men også familier med barn som er godt vant til å gå lengre fjellturer. 

Hele området rundt Vavatn er veldig imponerende. Turen tar plass på ett område som blir brukt til beite, så som mange andre steder i Hemsedal møter du nok kuer. Husk å holde hunden i bånd. Før i tiden ble Vavatn brukt til gårds fisking av bonder i området. Vær vennlig og ta med all søppel ned. 

Psst.  De kan være vanskelig å se men det er akkurat i Vavatn området store flokker av reinsdyr holder til, så hold øyene åpne for de!

@hemsedalcom


Css5 X6 N Kjh H
Csqu AJPKX Yk
Cskrvtlq U Mj
Csjco6 Tq Io8
Csd B Nxv Ky J2
Csalq Azqvrf