Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Storevatnet rundt - sykkeltur

Vanskelighetsgrad
Medium
Lengde
18.5km
Tid
2t
Stigning
373m
Fall
373m
Høyeste punkt
1038m
Laveste punkt
823m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Cross-Country
Vakker
Rundtur

Vakker tur rundt Storevatn i Lykkja, som ikke egner seg for de minste i familien.

Bilder

Storevatnet rundt
Storevatnet rundt

Det er en krevende sti på ca. 4 km. Du får en flott utsikt mot Tisleia og Skogshødn. Kan også anbefale å ta turen opp Skogshødn (rød) ved å gå fra Trefta. Vi anbefaler å sykle turen i retning med klokken for å avslutte turen med et forfriskende bad i Grytevatnet. Fra stien Blomeslettatn-Nøreli går det fottur til Vihovda. 

Området rundt storevatnet er et vakkert område hvor man både kan fiske, bade eller paddle kano i. Du kan møte på beitende dyr, lokale gårsdrivere, og andre turmennesker. Det går også an å kobinere denne rundturen med andre sykkelturer, enten sørover mot Golsfjellet eller lengre inn i Lykkja. 

Ta med deg badetøy, fiskestang mat og drikke så har du mulighetene til å nyte fjellnaturen hele dagen i skjønn natur og kulturlandskap. Det er andre småvann i nærheten som man også kan fiske og bade i. Grytetjernet er kjent for å være det varmeste vannet til å bade i og det er ofte mange som bader her.

Forfatters anbefaling

Dra nytte av mulighetene for fisking og bading i området, eventuelt sett igjen sykkelen og ta turen opp på Skogshødn eller Storhøvda

Turbeskrivelse

Utgangspunkt ved parkeringsplassen på Trefta eller Hestanåne. Sykle mot Lykkja og Nørelie stølsgrend. Ved stølen ta til høyre inn på sti (steinete og utfordrende) til Blomeslettatn. Sykle rett frem og ut på Lykkjaveien, ta høyre til Trefta. Uegnet for sykkelvogn (grunnet sti ved Nørelie). Mulig å fortsette fin sykkelsti til Golsfjellet sykkelområde fra Nørelie eller fortsette mot Lykkja og Valdres sykkelområde (Tisleia rundt m.m.).

Utstyr

Ha på sykkelhjelm. Ta med nok av vann og mat så man kan nyte dagen så lenge man ønsker.

Sikkerhetsinformasjon

Pass på for steiner i veien stien og hold eventuelle hunder i bånd så de ikke skremmer beitende dyr.

Veibeskrivelse

Med utgangspunkt i sentrum kjører du mot øst til Ulsåk og tar venstre opp Lykkjavegen ved Kiwi. Fortsett til du kommer til Trefta parkering (avgift) eller alternativt Hestanåne parkering (avgift).

Parkering

Man kan velge mellom Trefta parkering som er parkering man bruker når man går opp Skogshødn, eller Hestanåne parkering. Avgift kan betales på vipps.