Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Storevatnet rundt - sykkeltur

Vanskelighetsgrad:
Lengde: 18.5km
Varighet: 2t
Høydemeter: 373m

Bilder

Storevatnet rundt
Storevatnet rundt

Oversikt

Vakker tur rundt Storevatn i Lykkja, som ikke egner seg for de minste i familien.

Teknikk
Erfaring
Høyeste punkt
1038m
Laveste punkt
823m
Start koordinater
60.853408, 8.741531

Beste måneder

jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des

Hvordan komme seg frem

Med utgangspunkt i sentrum kjører du mot øst til Ulsåk og tar venstre opp Lykkjavegen ved Kiwi. Fortsett til du kommer til Trefta parkering (avgift) eller alternativt Hestanåne parkering (avgift).

Parkering

Man kan velge mellom Trefta parkering som er parkering man bruker når man går opp Skogshødn, eller Hestanåne parkering. Avgift kan betales på vipps.

Sikkerhet

Pass på for steiner i veien stien og hold eventuelle hunder i bånd så de ikke skremmer beitende dyr.

Tips

Dra nytte av mulighetene for fisking og bading i området, eventuelt sett igjen sykkelen og ta turen opp på Skogshødn eller Storhøvda

Beskrivelse

Det er en krevende sti på ca. 4 km. Du får en flott utsikt mot Tisleia og Skogshødn. Kan også anbefale å ta turen opp Skogshødn (rød) ved å gå fra Trefta. Vi anbefaler å sykle turen i retning med klokken for å avslutte turen med et forfriskende bad i Grytevatnet. Fra stien Blomeslettatn-Nøreli går det fottur til Vihovda. 

Området rundt storevatnet er et vakkert område hvor man både kan fiske, bade eller paddle kano i. Du kan møte på beitende dyr, lokale gårsdrivere, og andre turmennesker. Det går også an å kobinere denne rundturen med andre sykkelturer, enten sørover mot Golsfjellet eller lengre inn i Lykkja. 

Ta med deg badetøy, fiskestang mat og drikke så har du mulighetene til å nyte fjellnaturen hele dagen i skjønn natur og kulturlandskap. Det er andre småvann i nærheten som man også kan fiske og bade i. Grytetjernet er kjent for å være det varmeste vannet til å bade i og det er ofte mange som bader her.