Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?

Hemsila rundt - sykkeltur

Vanskelighetsgrad
Enkel
Lengde
28.6km
Tid
3t
Stigning
382m
Fall
382m
Høyeste punkt
837m
Laveste punkt
484m
Beste tid
jan
feb
mar
apr
Mai
jun
jul
aug
sep
Okt
nov
Des
Vakker
Rundtur

Sykkelturen er midlertidig ikke tilgjengelig som en rundttur da en bro langs Hemsila, nedenfor Grønlio har falt ned. Mulighet for å krysse over Eikredammen er også stengt.
Opplev den nydelige Hemsila med denne sykkelturen! 

Bilder

Sykkeltur
Sykkeltur

Hemsila er en av Hemsedals største stoltheter. På denne sykkelturen vil du kunne oppleve elva i dens fulle prakt. Turen starter ved Langeset hvor du finner parkeringsmuligheter, og forsetter oppover en fin grusvei. En del stigning i starten så el-sykkel kan være fint, til det flates ut på veien tilbake opp langs Hemsila, hvor du får en fin utsikt over den krystallklare elva. Turen går mye på grusvei, men det er også partier med traktorvei og sti, så stisykkel er anbefalt.

 

Forfatters anbefaling

Ta deg god tid til å ta inn alt av flott natur, eldre bygninger og nydelige fosser du får oppleve på denne turen.

Turbeskrivelse

På kartet vises turen fra Langeset, men det er også mulig å starte fra Ulsåk eller sentrum og sykle via Torsetvegen og så inn på Hødnsvegen (skilt Markegård hytter) til Langeset.

Fra Langeset, følg grusveien gjennom bommen og videre oppover. Etter en god del stigning, følg skilt til venstre til Krosstølane. Du sykler da bortover fjellsiden på grusvei, så traktorvei som igjen blir til grusvei. Ettervei begynner veien å gå nedover mot Robru og det siste stykket ned til Hemsila er på asfalt. Like før broen over elven, ta til venstre inn på traktorvei som følger Hemsila oppover igjen. Etterhvert blir traktorveien mer som en sti, før den ca ved Eikredammen blir traktor, så grusvei igjen siste stykket tilbake til utgangspunktet ved Langeset.

Utstyr

Deler av rundturen går på sti og det anbefales sykkel deretter.

Veibeskrivelse

Fra sentrum kjører du mot øst til Ulsåk. Fortsett langs Rv52 til du ser skilt med Avfallsmottak/Torsetstølane. Ta til høyre over brua og venstre mot mottaket. Parker før bommen eller f.eks. ved Kiwi og fortsett på sykkel på Torsetvegen. Følg grusveien til venstre (Hødnsvegen) ved skilt til Markegård.

Parkering

Parkering finnes ved Kiwi på Ulsåk eller ved avfalssmottaket Langeset.