Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Det er stort fokus rundt klima og miljø også innen reiselivet. Visste du at du kan feriere litt grønnere gjennom å velge bedrifter som har en miljøsertifisering?
Av: Katarina
2 min
Oppdatert 11 desember 2023

Tips til en mer bærekraftig ferie i Hemsedal

I Hemsedal har vi flere bedrifter som har ulike typer av miljøsertifiseringer og alle jobber bevist med bærekraft.

Som destinasjon jobber vi nå med å bli Bærekraftig reisemål.
Hva betyr da bærekraftig reisemål? Bærekraftig reiseliv er å skape et reiseliv og en reiselivsnæring som tar vare på behovene til menneskene som er ute og reiser i dag, uten å skade og ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å reise å se og oppleve det samme.

Dette er veldig viktig for oss i Hemsedal og håper at alle våre gjester er like opptatt av miljø og bærekraft som vi er.

Velg et grønnere alternativ når du skal ut å spise, velg en bedrift som er Miljøfyrtårn

I bunn av Hemsedal Skisenter finner du Lodgen Spiseri som nylig blev resertifiserte hos Miljøfyrtorn. De har en variert middagsmeny der du finner bland annet hjortekjøtt fra Hemsedal. Hos Logden Spiseri kan du kose deg hele dagen, helt fra den deilige frokosten til kaffepausen, lunsjbuffet og den store kakaomenyen etter skidagen er ferdig.

Fjellkafeen på toppen av Hemsedal skisenter er nå resertifisert som Miljøfyrtorn. Her kan du nyte alt fra en deilig frokost, til en kaffe mellom turene og en varm lunsj.

Hos Skistua kan du også kose deg gjennom hele dagen, helt fra frokost, lunsj og på helgen kjører afterskien igang kl. 15. Her finner du klassisk skikjører mat slik som wienersnitsel og cæsarsalat som du kan nyte mens du ser utover løypene i Hemsedal skisenter.

Midt i løypa ligger Skigaarden som har både overnatting og restauranter. Her finner du tre forskjellige spisesteder Dagligstugu som serverer steinovnsbakte pizzaer, i Eldstugu koser alle som elsker burgers seg og i Storstugu tas du med på en kulinarisk reise med lokale smaker.

Hos Hemsedal Cafe kan du spise lokalt kjøtt fra bonden på Hulbak og sommerstid kommer grønnsakene fra Gol og Hemsedal. Da jobber bevist med både lokalt fokus og for en bærekraftig bedrift. Les mer om samarbeidet som Hemsedal Cafe har med Brandvoll Gård.

På matbutikkene

Her har noen av matbutikkene i Hemsedal knyttet seg opp mot "Too Good To Go" appen og tilbyr matvarer som har gått ut på dato eller straks går ut på dato. Dette gjør at vi sammen er med i kampen mot matsvinn. To Good To Go finner du bland andre Coop Extra som du finner midt i sentrum.

Reis litt grønnere med Din Taxi

Velger du Din Taxi når du er i Hemsedal så velger du en bedrift som er Miljøfyrtårnsertifisert og kan med litt bedre samvittighet ta den der taxien i stedet for å gå eller sykle.

Grønnere trening med Helselaben

Helselaben treningstudio midt i Hemsedal er Miljøfyrtårn. Her finner du både treningsstudio, massasje, kiropraktor og muskel- og manuellterapi. Treningssenteret er nytt og lyst med god takhøyde, og et stort utvalg av faste maskiner, kardiopark, løse vekter og en stor funksjonell sone. De har i tillegg guppetimer og tilbyr ulike PT-pakker.

Skal du fikse på huset eller trenger noe til hytta?

Både Maxbo og Montér er Miljøfyrtårn sertifiserte og har vel alt du trenger fra et byggevarehus. De er begge lokaliserte på Ulsåk, rett utenfor Hemsedal sentrum og holder åpent sex dager i uken.

Bærekraftig reisemål