Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Vi har 140 km med preparerte løyper i skog og dalterreng, som prepareres daglig eller ved behov. Vi har også 110 km med stikkede høyfjellsløyper, som kjøres opp ved stabilt godt vær fra uke 7 (daglig i vinterferieukene og påske ellers i helger).
2 min
Oppdatert 21 februar 2022

Følg med på oppkjørte langrennsløyper via live GPS tracking

På våres live gps-oppdatering på skisporet.no, kan du følge med på hvor og når tråkkemaskinen har kjørt løypene - på PC eller app på tlf.

Hent gratis langrennsbrosjyre med kart over langrennsløypene på Hemsedal Turistkontor, på velkomstsentrene eller de forskjellige bedriftene. Dersom du ønsker et mer detaljert kart, anbefaler vi turkartet Hemsedal 1:30 000 til NOK 145,-. Dette kan kjøpes på turistkontoret og sportsbutikkene.

Husk kart og kompass når du skal ut på langtur i høyfjellet. Løypebeskrivelser med kart, høydekurver og GPS kode kan du laste ned på appen UT.no eller via websiden www.UT.no.


Gravset Skiarena
Gravset er det største utfartsstedet for langrenn. Her er det stor parkeringsplass (parkerings avgift), varmestue med servering i helger og kvelder, toalett og et fint utgangspunkt til forskjellige rundløyper i ulike vanskelighetsgrader og lengder: klassisk, skøytespor, skileikområde og lysløyper (til kl. 23:00).

Se webcam

Kunstsnø for sikring av tidlig ski;
Det produseres kunstsnø på Gravset skiarena (750m + 1 km + 2 km), så fort det er kaldt nok til å produsere snø.

Belyste langrennsløyper frem til kl. 23:00
På Gravset skiarena i rundløypene 1 km, 2 km, 3 km, 5,5 km
I sentrum/skisenteret Tottenskogen ski- og rulleskiarena to rundløyper, totalt 4,5 km
Fra Moaveien (ved skisenteret) til Tuv langs med belyst gangvei (langrennssporet fra Lodgen til Moaveien er dessverre ikke belyst).

Servering i løypene
Flævasshytta, ved Beihovdløypa i Holdeskaret, har åpent fra 9. februar til 3. mai. Gravsetstugu, ved Gravset skiarena, har åpen varmestua og toaletter daglig til kl 23. Enkel servering i helger og kvelder. I tillegg er det flere serveringssteder langs med løypenettet; i sentrum, på Ulsåk, ved Hemsedal Skisenter og Solheisen skisenter.

Se webcam for Holdeskaret og Flævasshytta


Bidrag til de flotte løypene i Hemsedal
Løypene prepareres og vedlikeholdes av Hemsedal Utmarksservice (HUS)

Siden veldig mange går rett ut i sporet fra hytta og dermed går glipp av muligheten til å gi sitt bidrag ved bommen på Gravset eller ved SMS på Trefta eller Hestanåni ønsker vi gi deg mulighet til å gi ditt frivillige bidrag direkte til Utmarksservice; kontonummer 2367 20 50502. Betal gjerne et frivillig bidrag til løypen:)

Båndtvang i Hemsedal:
Hemsedal kommune har båndtvang i dalløypene hele skisesongen. Dalløypene er definert som skiløype fra Gravset til Feten, Torsetrunden, Solløypa, Knuteløypa og Liorunden. Hemsedal kommune har også båndtvang i skianlegget i Totteskogen og 750 m, 1,2,3,5 og 8 km løypene på Gravset hele skisesongen.

Det er også båndtvang i alle preparerte skiløyper i jul, vinterferie og påske. Båndtvang er gjeldende i tidsrommet f.o.m. 24. desember t.o.m. 2. januar, i vinterferieuker f.o.m. 20. februar t.o.m. 10. mars og lørdag før palmesøndag t.o.m. 2. påskedag. Dersom hunden er med skal hunden ikke være til hinder for andre gjester.

Les mer om Hemsedal Kommunes båndtvang

Se fjellvettreglene med mer info på UT.no

Langrenn i Hallingdal
Se også www.hallingspor.no for løyper på Golsfjellet/Valdres og mot Ål. I Hallingdal kan du nyte over 2000 km løyper.