Opprett konto

Logg inn for å lage din egen liste eller opprett en konto.

Har du allerede en konto?
Inspirasjonen til å lage en overdådig kakaomeny fikk jeg på en reise til Stockholm, lenge før jeg startet Lodgen Spiseri, forteller daglig leder Pernille Holbeck Klemmensen. Det var en kald vinterdag. Jeg gikk inn for å varme meg på en vanvittig hyggelig kafè, i en gammel, ærverdig bygning fra 1600-tallet. Jeg var frossen og kald så det måtte bli kakao. Det var en helt vidunderlig kakao. Jeg husker den deilige følelsen da varmen bredte seg i kroppen, den lette stemningen i lokalet og gleden jeg kjente på. Den vidunderlige kakaofølelsen vil jeg at våre gjester skal få oppleve, den følelsen vil jeg at alle skal få oppleve.
Av: Lodgen Spiseri
2 min
Oppdatert 20 februar 2023

Det er morsomt å tenke på at vår overdådige kakaomeny er en liten del av en veldig lang historie. Tenk at kakao har vært populær drikk i mer enn 3000 år. Det har vært brukt i hellige seremonier, som et symbol på rikdom, medisin og ikke minst en kilde til energi og godt humør. Det er akkurat slik kakao fungerer i restauranten vår også. Det er magiske å se begeistringen hos kalde unger med røde kinn når de får en overdådig doughnut kakao fylt med krem, marshmellows, strøssel og saus. Det er herlig å se varmen stiger, høre dem le av kakaobarten, se gleden og energi som strømmer fra en kopp varm kakao.

Det har vært en morsom reise å utvikle kakaomenyen.Popcorn kakao eller Marshmellow fluff kakao er nesten et helt måltid i seg selv, særlig for barna. På restaurant skal man jo kose seg litt ekstra, det skal være en fryd for øyet og for smaksløkene, uansett om du foretrekker en helt enkel kakao eller en fargerik og overdådig variant.

Vi har klassiske kakao i liten og stor størrelse, den passer utmerket med nystekte vafler eller en varm kanelbolle. Personlig synes jeg det smaker aller best med ekte krem på toppen.

Vår veganske kakao, lagd på belgisk sjokolade og steamet havremelk, blir stadig mer populær. Vi vil at alle som elsker kakao skal finne sin favoritt i restauranten på Lodgen Spiseri. Har du en favoritt, som ikke står på vår meny vil vi veldig gjerne høre om den!

Vi er så glade for at så mange tar en pause og samler seg rundt en kopp kakao hos oss. Det er herlig at kakaoen får fram smilet på gode og dårlige skidager, akkurat slik det har gjort i tusenvis av år.

Har du ikke besøkt oss og smakt kakaoen på Lodgen Spiseri ennå? Hver dag er en ypperlig anledning for kakao foran peisen, i kafeeneller som dessert i restauranten. Jeg tar gjerne kakao til frokost, lunsj og middag. Kakao er kjærlighet, historie, vennskap og varme. Det gleder vi oss over hver dag på Lodgen Spiseri.

Visste du forresten at Lodgen Spiseri akkurat har blitt re-sertifisert som miljøfyrtårn som første bedrift i Hemsedal? Det er vi skikkelig stolte av, vi har feiret med en overdådig kopp varm kakao.

Velkommen til en kakaopause i hjertet av skisenteret

953 A4161